ISTAKNUTE VIJESTI

Unatoč odlukama Suda i Ministarstva kulture da je zvijezdu graditelj dužan ukloniti, betonska je građevina još uvijek tamo. Zgrožena je lokalna samouprava, mještani, ali i turisti koji posjećuju Bribir, javlja Nova TV.

Kad se gradilo izgrađeno je brzo, preko noći i neprimjetno. Danas kad treba rušiti, bespravnom graditelju ni traga ni glasa.

- Njihova je žalba odbijena, na potezu je lokalna samouprava i da se to što prije skine s dnevnog reda - kaže Željko Krnčević iz Muzeja grada Šibenika.

Graditelj zvijezde koji vrijeme provodi u Njemačkoj prekrio je grobove svojih najmilijih, također izgrađene bespravno, ali tolerirane zbog pokojnika. Dobio je rješenje da naruči radove i građevinu ukloni sa spomenika nulte kategorije. Što brže uklanjanje želi i gradonačelnik Skradina Nediljko Dujić.

Turisti dolaze još od Uskrsa i pogledi divljenja u zidine iz 13. stoljeća i začuđujući pogledi prema zvijezdi petokraki. Zgroženi su i mještani Bribira i pojedinci su spremni pozvati sumještane da stvar preuzmu u svoje ruke, javlja Nova TV. Bespravni graditelj kupuje vrijeme, a lokalna vlast i mještani poručuju, kako vremena za čekanje više nemaju.