Kultura

Razigranost motiva u novom ciklusu Mladena Žunjića

Slikar Mladen Žunjić, neumorni je likovni istraživač i eksperimentator u kontinuiranoj produkciji, ulja i akrila na velikim formatima platna ( uz poneki papir), autor je obimnog i nadasve zanimljivog opusa niza ciklusa s uglavnom nefigurativnim motivima.

Natječaj za najbolju pjesmu o Marjanu

Ogranak Matice hrvatske u Splitu organizira natječaj za najbolju pjesmu o Marjanu za 2020. Natječaj se odnosi na učenike srednjih škola u Splitu. Primaju se neobjavljene pjesme, pisane hrvatskim jezikom (može i čakavskim dijalektom)

Denis Kujundžić, slikar s juga Hrvatske

Slikar i fotograf Denis Kujundžić, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je kompleksnog i duboko emotivnog opusa ulja s motivima krajobraza juga Hrvatske, prostora u kome živi i stvara, prostora u kome diše i doživljava iznimnu kolorističku stvarnost, koju vješto i posebnim osjećanjem, obzirno i odmjereno, prenosi na svoja platna.

Zagrepčanke i dečki s oduševljenjem pjevaju braniteljima

U glavnom gradu Hrvatske već godinama postoji dječji zbor u kojem maleni pjevači na najljepši mogući način, uz pjesmu, ples i radost, provode slobodno vrijeme i bruse svoju vještinu. Riječ je o dječjem zboru „Zagrepčanke i dečki“ kojeg vodi Lana Marinović, a umnogome joj pomaže i Slavko Olujić, koji za zbor sklada prekrasne pjesme, prave dječje hitove.