Kultura

Lirske apstrakcije Mladena Žunjića

Jedan svoj,noviji, veći ciklus, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, nazvao je Lirske apstrakcije, riječ je dakako o spontanim oblicima nefigurativnog slikarstva, a koji sve više zauzimaju istaknutu poziciju u njegovom opusu.

Zoltan Novak izlaže u zagrebačkom MSU

Istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar i profesor na ALU,Zoltan Novak, nedavno se je predstavio s novom samostalnom izložbom SVIJET BEZ MJERE u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti ( MSU ).

Knjiga "Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin" predstavljena u Šibeniku

Knjiga "Don Srećko Pavić i talijanski konclogor Zlarin" autora šibenskog publicista Darka Gulina predstavljena je u petak 15. Veljače u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku. Uz autora, knjigu su predstavili župnik katedrale svetog Jakova don Krešimir Mateša i viša kustosica i voditeljica Odjela suvremene povijesti Muzeja grada Šibenika Marijana Klisović.

Razgovor u povodu – DJ LADY GI

Vrlo su često masovna okupljališta mladih, koncerti, ali i izvođenje elektronske glazbe. Tim povodom razgovaramo s Ivanom Grubišić, poznatijom kao DJ LADY GI

50 mijena Željka Bubala

Na samom kraju siječnja, akademski slikar Željko Bubalo predstavio se je s novom samostalnom izložbom „ 50 mijena“u Splitu, u Staroj Gradskoj Vijećnici, riječ je o pedeset akrila na platnu i papiru srednjega formata.