Kultura

Predstavljanje nove knjige Ivana Ugrina

Predstavljanje knjige“Ne bojte se” autora Ivana Ugrina, novinara, kolumniste i publiciste,održati će se u utorak, 25. rujna s početkom u 19.30 sati u Pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja u Splitu.

Ciklus Oblutaka Ive Kajzera

Slikar Ivo Kajzer, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, temperamentan, mediteranskog karaktera, sklon koloru, harmoniziranim elementima koji čine njegove slike, autor kontinuiranog slikanja i neprestanog suočavanja s nepotrošivim motivom mora, u zajedničkom okruženju čovjeka i prirode.

Roman “Otok” Tomislava Bašića pobjednik “Natječaja za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman”

Rukopis šibenskog autoraTomislava Bašića“Otok” (Siget)proglašen je najboljim rukopisom pristiglim na“Natječaj za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman”, kojega je GKK raspisala u povodu svoje 20. obljetnice, s ciljem poticanja književnog stvaralaštva na temu hrvatske povijesti. Roman “Otok” je na Natječaj stigao pod zaporkom “Vespa Mandariana”.

Predstavljena knjiga Božićno čudo na Okitu

U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u utorak, 18. rujna u 19. 30 sati u Pinakoteci samostana Gospe od Zdravlja u Splitu predstavljena je knjiga Božićno čudo na Okitu autora prof. dr. sc. don Ivana Mužića. Knjiga je objavljena u nakladi Matice hrvatske Imotski, a predgovor je napisala dr. sc. Nada Babić, predavačica na KBF-u Zagreb.

Hommage slikara Mladena Žunjića hrvatskoj legendi Ivi Šebalju

Vrlo često, suvremeni umjetnici posvećuju dio svojeg opusa osobi ili djelu pojedinog umjetnika koji je na svoj izniman način utjecao na njih, imao za njihovo djelovanje posebno značenje,pa je tako i suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar obimnog i složenog opusa, Mladen Žunjić,posvetio nekoliko slika velikog formata (akrili, 100 xd 100 cm), legendi novije domaće umjetnosti, akademskom slikaru, profesoru na ALU, Ivi Šebalju.

Razgovor u povodu - Mata CROata

Akademski kipar Mata Croata-Mate Turić iznimno je aktivni pripadnik mlađe generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika. Autor je vrlo opsežnog i kompleksnog skulptorskog opusa. Izlagao je na niz samostalnih izložbi u domovini i svijetu.