Vjera

Predsjednik Hrvatskog sabora primio članove Stalnog vijeća HBK

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je u ponedjeljak 9. siječnja članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije: predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, potpredsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića, porečkog i pulskog biskupa Dražena Kutlešu te generalnog tajnika HBK mons. Enca Rodinisa, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Članova Stalnog vijeća HBK razgovarali s premijerom Plenkovićem

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković primio je 9. siječnja u Banskim dvorima članove Stalnog vijeća Hrvatske biskupske konferencije - predsjednika HBK zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića, potpredsjednika HBK zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića, porečkoga i pulskog biskupa Dražena Kutlešu te generalnog tajnika HBK mons. Enca Rodinisa, priopćeno je iz Vlade RH.

Papa: Nije dovoljno znati da se Bog rodio

Nakon molitve Anđeo Gospodnji s vjernicima na Trgu sv. Petra papa Franjo je čestitao pripadnicima svih istočnih Crkva koje slijede julijanski kalendar Kristovo porođenje i zaželio im da ih u duhu bratske radosti ih Isusovo porođenje ponovno ispuni svjetlom i mirom.

Zagrebačka nadbiskupija darovala 231 000 kuna obiteljima s petero i više djece

Tradicija koja traje od 2001. godine, kada je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, u cilju da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima nadbiskupije, obilježena je i u protekloj, 2016. godini.

Papa osudio stvaranje straha i nepovjerenja

Prvi dan nove godine, na svetkovinu Marije Bogorodice Crkva obilježava 50. Svjetski dan mira, koji je ove godine usredotočen na nenasilje, stil politike za mir. Tom prigodom Zajednica sv. Egidija po cijelome svijetu priređuje razne manifestacije protiv ratova i zidova koji dijele svijet te stvaraju strah i nepovjerenje. Na tu je problematiku upozorio papa Franjo u današnjem nagovoru, osvrnuvši se posebno na posljedice atentata u Istambulu.