Vjera

Papa Franjo slavio misu u zračnoj luci u Maquehueu

Papa Franjo slavio je 17. siječnja misu u zračnoj luci u Maquehueu, u Čileu na kojoj se okupio veliki broj pripadnika domorodačkih naroda koje je na početku pozdravio s nekoliko riječi preuzetih iz njihova jezika.

Kardinal Vinko Puljić razgovarao s hrvatskom predsjednicom

U okviru službenog posjeta Bosni i Hercegovini predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, 17. siječnja 2018. u prostorijama Veleposlanstva RH u BiH u Sarajevu susrela se s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem, predsjednikom Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Papa doputovao u Santiago

Papa Franjo doputovao je u ponedjeljak 15. siječnja u glavni grad Čilea Santiago, prvo odredište svoga 22. apostolskog putovanja i šestog u Južnu Ameriku.

Anarhisti prosvjeduju protiv dolaska Pape u Čile

Samo nekoliko dana prije apostolskog posjeta pape Franje Čileu, koji će trajati od 16. do 18. siječnja, četiri su napada sa zapaljivim bombama, od kojih je jedan neutraliziran, jučer ujutro potresli glavni grad Čilea. Ciljevi su bili crkve Emmanuel de Recoleta i Cristo Vencedor di Penalolen, župa Jesus Maestro i svetište Cristo Pobre di Matucana koje je jedino pošteđeno, izvijestio je Radio Vatikan.

Biskupi iz 12 zemalja u Svetoj zemlji

Biskupi iz 12 europskih, sjevernoameričkih i južnoafričkih biskupskih konferencija posjetit će Svetu zemlju. U tradicionalnom susretu sa Crkvom u Svetoj zemlji središnja će tema biti očuvanje statusa grada Jeruzalema, te položaj mladih.

Papa Franjo: Dvostruki život pastira je rana u Crkvi

Ganuće, blizina, dosljednost; značajke su pastira i njegove vlasti – rekao je 9. siječnja papa Franjo na misi u Domu svete Marte. Osvrćući se na evanđelje po Marku posvećeno Isusu koji je poučavao „kao onaj koji ima vlast", Papa je objasnio da se radi o novom učenju; Kristova je „novost" upravo „dar vlasti" koju je primio od Oca.

Makedonski vjernici u Hrvatskoj proslavili pravoslavni Božić

Makedonski vjernici u Hrvatskoj proslavili su Božić prema julijanskom kalendaru. Na Badnjak, u subotu 6. siječnja, u crkvi Sv. Roka na Rokovu perivoju u Zagrebu na bogoslužju su se okupili vjernici MPCO sv. Zlata Meglenska. Svečanu liturgiju na Božić, u nedjelju 7. siječnja, na istom mjestu predvodio je protojerej Kirko Velinski.