Vjera

Kardinal Vinko Puljić: Predstavnici Crkve dobivaju prijetnje ukoliko se usprotive ovdašnjim sustavima

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić zadnjih je dana u Banjoj Luci predsjedavao sastankom Biskupske konferencije BiH. Kardinal je progovorio i o tome kako u BiH najbolje prolaze podobni, dok oni koji su usprotive raznim političkim i kriminalnim krugovima, što nekada zna imati i znak jednakosti, imaju velike probleme. Među njima su i predstavnici Crkve koji također dobivaju prijetnje ukoliko se usprotive ovdašnjim sustavima.

Katolički biskupi iz BiH o organiziranju međunarodne konferencije o migracijama

Na kraju 76. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine u srijedu 17. srpnja u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci upriličena je konferencija za novinstvo na kojoj su o tijeku zasjedanja govorili predsjednik BK BiH kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup metropolit, i banjolučki biskup Franjo Komarica.

Papa: Zaštititi ljudska prava pomoraca i ribara

Uz Nedjelju mora koja se obilježava 14. srpnja papa Franjo na Twitteru je poručio da moli za pomorce i ribare i za njihove obitelji, te potaknuo sve da ulože sve napore kako bi se zaštitila i očuvala njihova ljudska prava.

Pohod uzoritog kardinala Vinka Puljića župi Petrijevci

Vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić pohodit će u nedjelju 14. srpnja Petrijevce. Tom prilikom će predvoditi misu u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Petra apostola, u zajedništvu s đakovačko-osječkim pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem i svećenicima. Ovom misom obilježiti će se i jubilarne 25. Petrijevačke žetvene svečanosti.

Mons. Tomislav Rogić pohodio župu Čvrljevo

U nedjelju, 7.srpnja biskup Rogić pohodio je župu Imena Isusova, Čvrljevo, kojom upravlja župnik fra Ante Jurić Talaja. Pohod je započeo susretom sa članovima pastoralnog i župnog vijeća, najbližim suradnicima iz svih pet filijala u župnoj kući u Čvrljevu.

U Göppingenu proslavljen Dan državnosti

Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingenu i sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena svečano su u nedjelju 30. lipnja proslavile Dan državnosti.

Mario Jareb: Zašto i komu još i danas moramo dokazivati svetost blaženog kardinala Alojzija Stepinca? (Video)

Zašto i komu još i danas moramo dokazivati svetost blaženog kardinala Alojzija Stepinca? Što je i iz kojih razloga nejasno po pitanju kanonizacije bl. Stepinca? Kako je moguće da još uvijek traju prijepori oko uloge kardinala Stepinca iz doba Drugoga svjetskog rata i poraća? Pridonose li mjerodavne hrvatske institucije materijalno i moralno dovoljno u otkrivanju istine? Zapravo, pridonose li ikako?