Herceg Bosna

Bez operacije ‘Čagalj’ BiH ne bi ni postojala

Značaj prve osloboditeljske operacije HVO-a iz lipnja 1992. godine, tadašnjeg kodnog naziva ‘Čagalj’ kao i manifetacija ‘Lipanjske zore’ kojom se obilježava oslobađanje Mostara od tadašnje JNA i ostalih paravojnih formacija, bila je povod i za nove-stare polemike u ovom gradu na temu “tko je oslobodio Mostar”, piše Dnevni List.

Vođa vehabija u BiH uskoro na slobodi

Neformalni vođa vehabija u BiH, Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH 2015. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog javnog poticanja na terorističke aktivnosti uskoro bi mogao biti na slobodi, javljaju mediji u BiH.

Mijo Krešić: U BiH ušao novac sumnjiva podrijetla

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić izjavio je u Sarajevu uoči konferencije "Indikatori rizika u vezi s financiranjem terorizma" da je u Bosnu i Hercegovinu u proteklih nekoliko godina posredstvom kupovine nekretnina ušao novac sumnjiva podrijetla.

Božo Ljubić o izvješću Valentina Inzka

Visoki predstavnik OHR Valentin Inzko je u četvrtak, 18. svibnja, podnio redovito periodično izvješće Vijeću sigurnosti UN o Bosni i Hercegovini. Izvješće tretira mnoge događaje i odluke koje se odnose na mnoge političke subjekte, institucije i sektore u BiH  u razdoblju od prethodnog izvješća do danas.

Sigurnosni sustav u BiH strahuje od novih terorističkih napada

Policijske agencije u BiH imaju evidenciju o “stotinama” osoba koje mogu predstavljati terorističku prijetnju, no još više brine podatak o potencijalnim tisućama njihovih simpatizera koji se također mogu radikalizirati, a neki policijski dužnosnici u BiH vjeruju kako su stoga vrlo izvjesni novi teroristički napadi na bosanskohercegovačkom tlu.