Herceg Bosna

Mijo Brajković: Važno je otkriti krivce koji su napravili dug od 400 milijuna i potrošili 100 milijuna maraka zatečenih na računu Aluminija

Mijo Brajković proveo je u Aluminiju skoro četrdeset godina. Doživio je gašenje proizvodnje na početku rata. Nakon rata ga je ponovo podigao na noge i izmova doveo na razinu giganta. Brajković je zbog niza vijesti koje su se pojavile u medijima odlučio uputiti otvoreno pismo javnosti u kome napominje da je iznimno važno "otkrivanje uzroka i pravih krivaca koji su napravili dug od 400 milijuna i potrošili 100 milijuna maraka zatečenih na računu Aluminija".

Ravnatelj HNK Mostar, zamjenik predsjednika HRS-a, liječnici, savjetnici Bakira Izetbegovića i “neovisni mediji” na platnom popisu "Aluminija"

Dok je govorio o stanju u Aluminiju, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vjerojatno nije znao kako se u njegovoj blizini nalaze osobe koje su ugovorno bile, ili su još uvijek vezane za Aluminij. Jedan od njih je ravnatelj HNK Mostar i član Glavnog odbora HNS-a BiH Ivan Vukoja, drugi je dopredsjednik HRS-a i odvjetnik Slaven Bevanda. Pored spomenutog dvojca tu su i ugovori s liječnicima, pojedinim “neovisnim” medijima, ali i pojedinim visokim bošnjačkim političkim dužnosnicima i savjetnicima Bakira Izetbegovića

Milorad Dodik: Gradnja Pelješkog mosta je vitalni nacionalni interesa srpskog naroda u BiH

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u utorak je glasovima Željka Komšića i Šefika Džaferovića donijelo odluku o pokretanju spora protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješkog mosta. Srpski član Predsjedništva BiH i aktualni predsjedatelj Milorad Dodik bio je protiv toga te je najavio kako će je nastojati blokirati koristeći mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa srpskog naroda.