Herceg Bosna

Amerikanci počinju čistiti rusko-turski nered u BiH

Trinaest godina nakon propaloga pokušaja dovršetka projekta izgradnje mira u Bosni i Hercegovini s nekoliko sporazuma koji su trebali dograditi daytonski okvir za mir, kojemu je odavno istekao rok trajanja, međunarodna zajednica ponovno bi se trebala angažirati u ovoj zemlji u kojoj tri naroda nastavljaju voditi zasebne ratove.

Željana Zovko: Hrvati u BiH su blagoslovljeni jer imaju mogućnost kao građani Republike Hrvatske odlučivati o europskoj budućnosti

Zastupnica u europskom parlamentu i kandidatkinja HDZ-a na izborima za Europski parlament Željana Zovko u razgovoru za portal politika24.net  govori o aktivnostima u proteklom mandatu u Europskom parlamentu, komentira situaciju nakon prošlogodišnjih izbora u BiH, govori o upoznavanju europskih dužnosnika s aktualnom problematikom oko nužnosti promjene Izbornog zakona u BiH, te objašnjava značaj izlaska Hrvata u BiH na predstojeće izbore za EU parlament.

Umro dr. Ivan Bagarić

Nekadašnji načelnik Ratnog saniteta HVO-a i dugogodišnji  zastupnik u Hrvatskom saboru, dr. Ivan Bagarić, koji je posljednjih godina obnašao dužnost ravnatelja Doma zdravlja u Tomislavgradu umro je iznenada u četvrtak, javlja tomislavcity.com.

Dodik: Narod koji je umjetno podijeljen treba se ujediniti!

Moramo biti pametni, moramo motriti i čekati geopolitičku situaciju koja bi nam dala osnova da to učinimo na jedan normalan način, bez ikakvih stradanja i nasilja. Narod koji je umjetno podijeljen treba se ujediniti jer nas vezuje isti jezik, kultura i način života, kazao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u razgovoru za Srpski Telegraf.