Herceg Bosna

Slaven Zeljko: Središnje izborno povjerenstvo BiH treba snositi odgovornost za kompromitiranje izbornog procesa u Mostaru

Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Mostar Slaven Zeljko u intervjuu za portal politika24.net govori o rezultatima izbora u Mostaru, o podnesenim prijavama Tužiteljstvu HNŽ-a u kojoj se navodi da se skupina pojedinaca udružila, kako bi počinila kazneno djelo izborne prijevare u Mostaru, komentira potez GO SDA koji je podnio kaznene prijave protiv djelatnika policije zbog otkrivanja osobnih podataka, te u kojim strankama HDZ BIH u Mostaru vidi svoje partnere.

Lovrinović: DF je uz SDA najveći generator krize u BiH

HDZ BiH i SNSD nisu glasali protiv nabavke cjepiva, već protiv DF-ovog prijedloga Zakona o javnim nabavkama, poručio je član Ustavnopravne komisije, HDZ-ov Nikola Lovrinović komentirajući stav DF-ovog Dženana Džonlagića da su HDZ BiH i SNSD rušenjem DF-ovog prijedloga Zakona o javnim nabavkama na ovoj komisiji onemogućili nabavku cjepiva.

Ćosić o pojavljivanju loga HNS-a na službenim ispravama: To je nerazumno i kompromitirajuće

Mediji su objavili priopćenje Hrvatske republikanske stranke Grude da se na svjedočanstvima u nekim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj uz logo ove županije nalazi i logotip HNS BiH. Je li ta informacija točna i otkud logo Hrvatskog narodnog Sabora BiH na učeničkim svjedočanstvima, Hrvatski Medijski Servis upitao je premijera Županije Zpadnohercegovačke Zdenka Ćosića, koji je i sam bio zatečen objavom. 

Nacrt izvješća Europskog parlamenta: BiH urediti kao i višenacionalne zemlje EU

U nacrtu izvješća koje je pripremio zastupnik Europskog parlamenta Paulo Rangel, koji je izvjestitelj za BiH, najznačajniji dio na koji se upire prstom jest ustavna i izborna reforma u čijoj provedbi treba Bosni i Hercegovini pomoći Europska unija kako bi zemlja, po uzoru na druge višenacionalne zemlje, prebrodila sadašnje ustavne i institucionalne krize, piše Večernji list BiH.

Čović: SIP BiH treba smijeniti...!

“Sramota za Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine. Recite mi što danas prebrojavaju, koje glasove?”, kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH komentirajući ponovno prebrojavanje glasova na lokalnim izborima u Mostaru.

Bariša Čolak: Mesić je plaćeni bošnjački lobist

Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Kluba Hrvata u Doma naroda Parlamenta BiH, rekao je Hrvatskom Medijskom Servisu da ne treba biti veliki analitičar ili imati posebnu pamet da bi se zaključilo da je ovo što je sada rekao Mesić već nekoliko puta i ranije govorio te da se radi o tipičnom Mesiću koji se pojavljuje u ulozi plaćenog bošnjačkog lobiste.