Herceg Bosna

Dražen Barbarić: Službena Ankara će u svim ključnim političkim prijeporima poduprijeti većinski bošnjački stav

Erdoganova stvarna percepcija ili perspektiva BiH ostaje skrivena. Nema nikakve sumnje da će se službena Ankara u svim ključnim poteškoćama i političkim prijeporima simbolički svrstati i poduprijeti većinski bošnjački stav prema navedenim pitanjima, rekao je dr. Dražen Barbarić, politolog i profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, komentirajući stav turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana da treba revidirati Daytonski mirovni sporazum jer nije donio rješenje za budućnost Bosne i Hercegovine.

Fahrudin Radončić: Bakir Izetbegović je kreten

Bakir Izetbegović je kreten, rekao je Fahrudin Radončić predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB), gostujući u emisiji "Face to Face". Ujedno je Bakira Izetbegovića optužio za montiranje sudskih procesa ali i ključnu ulogu u projektu Komšić.

Miroslav Akmadža: Partizanski pokolj širokobrijeških franjevaca bio je komunistima bolna točka

Redovni profesor na više zagrebačkih fakulteta i povjesničar na Hrvatskom institutu za povijest Miroslav Akmadža i u svom magistarskom radu, kao i doktorskoj disertaciji, te objavljenim djelima govori o Katoličkoj Crkvi u jugokomunističkom režimu (Katolička Crkva u BiH i komunistički režim, Katolička Crkva u komunističkoj Hrvatskoj 1945. – 1980., Krunoslav Draganović, Crkva i država – svezak I. – IV., 1945. – 1968., Franjo Šeper: mudrošću protiv jednoumlja, Biskupi, komunisti i svećenička udruženja, govori o Katoličkoj Crkvi u jugokomunističkom režimu).

Valentin Ćorić na slobodi

Valentin Ćorić, bivši zapovjednik Vojne policije HVO-a Herceg Bosne odlukom Vijeća Haškog suda od sutra je na slobodi, javlja portal Dnevnik.ba pozivajući se na odvjetnički tim Valentina Ćorića.

Hrvoje Mandić: Kad pravilno sagledamo kronologiju događaja, uzrok i povod - onda je i bošnjačko-hrvatski sukob puno jasniji

Danas, u srijedu 09. siječnja, prigodno se obilježava 25. obljetnicu stradanja 27 hrvatskih civila i zarobljenih pripadnika HVO-a u Buhinim Kućama kućama kod Viteza. O okolnostima u kojima se taj zločin dogodio, kao i uzrocima bošnjačko-hrvatskog sukoba za HRsvijet govori Hrvojee Mandić, povjesničar u Hrvatskom dokumentacijskom centru Domovinskog rata u BiH u Mostaru.