Herceg Bosna

E, moj Bakire...!

Bakira Izetbegovića nitko ne mora pitati „na čemu“ je. To se vidi. Čak i iz Zagreba. Tako da ne moraš u Sarajevo.

Hibridni rat protiv hercegbosanskih Hrvata

Pokušaj političara iz HDZ-a BiH 1990. (Devedesetka) da spriječe promjenu izbornoga zakona u Federaciji BiH treba motriti ne samo kao slabljenje hrvatske pozicije u odnošaju prema bošnjačkoj većini, nego i kao dio hibridnoga rata koji se vodi protiv hrvatskog naroda

Obilježena 23. obljetnica oslobođenja Kupresa

Na Kupresu je u petak obilježena 23. obljetnica oslobođenja Kupresa i Dan Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata HR-HB. Program je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na masovnoj grobnici Ogledala iz Drugoga svjetskoga rata, te na spomen obilježjima: Suho Polje, Kupreško polje i na spomen obilježju poginulim Vukovarcima.

Važanog operativaca Islamske države BiH izručila SAD-u

Osumnjičeni terorist Mirsad Kandić, za kojega se osnovano sumnja kako je bio važan operativac terorističke organizacije Islamska država (IS), lociran i uhićen ranije na području Sarajeva, izručen je američkim vlastima koje su za njim tragale godinama, objavili su sarajevski mediji.

Alijin "amanet" i Hrvati u BiH

Što se tiče hrvatskoga naroda u BiH, u interesu je demokratskoga sustava, bosanskohercegovačkih manjina pa i sva tri konstitutivna naroda te velikih sila: SAD-a, EU i Rusije da se izmjeni sadašnji apartheidalni zakon po kojem jednom suverenom narodu - Hrvatima, u demokratskom sustavu njegove političke predstavnike biraju predstavnici drugoga naroda - Bošnjaci

Veleposlanik EU u BiH: Osigurati nesmetano održavanje izbora 2018.

Veleposlanik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark danas je na sastanku s predsjedavajućima Zastupničkog i Doma Parlamentarne skupštine BiH, te šefovima Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Kluba Hrvata u Domu naroda naglasio odgovornost svih bh. institucija i izabranih dužnosnika da osiguraju nesmetano održavanje izbori 2018. godine.