Herceg Bosna

Dodik američku veleposlanicu u BiH nazvao "dokazanim neprijateljem Srba i RS"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obrušio se u srijedu na američku veleposlanicu u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack optužujući je kao isključivog krivca zbog činjenice da se našao na američkoj "crnoj listi", istodobno najavivši kako će se sada još odlučnije boriti protiv "monstruma" kakva je, po njegovu sudu, BiH kao država.

Milorad Dodik pod sankcijama SAD-a

Odlukom američkog Ministarstva financija predsjedniku Republike Srpske i čelniku SNSD-a Miloradu Dodiku je zamrznuta sva imovina u SAD-u, a američkim građanima zabranjeno svako poslovanje s njime.

Dodik: Ovo nisu Oružane snage BiH, već NATO-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u petak kako najnovija odluka Ministarstva obrane BiH o zabrani sudjelovanja pripadnika Oružanih snaga BiH u programu obilježavanja 9. siječnja, Dana Republike Srpske, potvrđuje činjenicu da ovo nisu Oružane snage BiH, već NATO-a.

Dodik: Nećemo odustati od ideje samostalnosti RS-a

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je kako neće odustati od zamisli o osamostaljenju tog entiteta odnosno njegovom izdvajanju iz Bosne i Hercegovine dodajući kako će se taj projekt realizirati kada se za to steknu potrebni uvjeti, prenijeli su u petak lokalni mediji u BiH.

Mogu li islamisti zabraniti Božić u BiH

Prije nego što Zapad otkrije načine obrane vlastitih naroda od islamističkoga terora, morat će se i sam riješiti kolektivnoga sljepila, a hrvatski narod u BiH, kako bi zaštitio sebe, ali i zapadnu uljudbu, ustrajati na zahtjevu za ustrojavanjem teritorijalne autonomije, koju predlaže i Europski parlament

Dodik Oružane snage BiH proglasio neprijateljem

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine ponudilo je vlastima Republike Srpske usluge dijela svog vojnog orkestra na manifestacijama koje u tom entitetu planiraju za 9. siječnja kako bi obilježili neustavni praznik pod nazivom "dan republike" no to je silno razljutilo predsjednika RS Milorada Dodika koji je planirao vojni mimohod a nakon što su mu planovi osujećeni oružane snage BiH proglasio je "neprijateljskima".