Herceg Bosna

Hrvoje Mandić: Značaj zaustavljanja tenkova u Pologu 7.-9. svibnja 1991.

Zaustavljanje tenkova u Pologu ključni je trenutak koji je donio psihološku, a dijelom i operativnu prevagu, za događanja koja su uslijedila godinu dana kasnije. Naravno riječ je o bitkama u Livanjskom polju i dolini Neretve u kojima su Hrvatska vojska (HV) i Hrvatsko vijeće obrane (HVO) zaustavili napade JNA čime je definitivno obranjena Bosna i Hercegovina ali i jug Hrvatske.

Usvojena Deklaracija o položaju hrvatskog naroda u BiH

Ogranak Matice hrvatske u Tomislavgradu u subotu je organizirao skup hrvatskih intelektualaca i predstavnika hrvatskih institucija iz BiH na temu "Unutarnje uređenje BiH" na kojem je usvojena i Deklaracija o položaju hrvatskog naroda u BiH i demokratskom uređenju BiH.

Timothy Less: Interes SAD je da dopuste raspad BiH (Video)

Interes Sjedinjenih Američkih Država je da dopuste raspad BiH i pripojenje Republike Srpske Srbiji, uz zamjenu teritorija između Srbije i Kosova, Preševska doline za sjever Kosova, ukoliko bi Srbija prihvatila cijenu za to- a ta cijena je slabljenje utjecaja Rusije na Srbiju, približavanje Srbije Zapadu i članstvo u NATO-u. Mislim da je Srbija spremna platiti tu cijenu, izjavio je Timothy Less, bivši britanski diplomata, direktor agencije “Nova Europa” i predavač na Sveučilištu Cambridge, u intervju sarajevskoj Face tv.