Herceg Bosna

Opstaju li Hrvati u BiH?

Koja god strana, bilo Hrvati u BiH bilo SAD, bude odbijala prihvaćanje političke zbilje i zaklanjala oči od krajnjih bošnjačkih namjera, na kraju će vjerojatno i jedni i drugi izgubiti. Kad su u pitanju Hrvati, vrlo lako bi mogli nestati s povijesne pozornice, a njihovim nestankom, sad već po dobro poznatoj formuli Bosna i Hercegovina bi bile podijeljene, ne samo između Srba i Bošnjaka, nego i po interesnim područjima – između Turske i Rusije

Grabar Kitarović u Sarajevu: Ključno je osigurati da nakon izbora u listopadu ne dođe do potpune paralize procesa u BiH

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović razgovarala je u Sarajevu s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem, te članovima Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem. Nakon razgovora, Čović i Grabar-Kitarović izašli su pred novinare. Hrvatska predsjednica tom je prigodom upozorila kako je ključno da nakon izbora u listopadu ne dođe do potpune paralize procesa u BiH.

Marko Tokić: Krajnji ciljevi muslimansko-bošnjačke radikalne politike nisu Mostar i Stolac - nego Dubrovnik!

Hrvatska ne vidi da je teritorijalno jamstvo hrvatske konstitutivnosti i opstanak Hrvata u srednjoj Bosni geostrateški interes! Ako padne srednja Bosna, sljedeći cilj nisu samo Mostar i Stolac već i Dubrovnik - rekao je u Bujici dr. Marko Tokić, predsjednik Udruge 'Hrvatska zvona', profesor na Filozofskom fakultetu u Mostaru i nekadašnji glavni tajnik i potpredsjednik HDZ-a BiH.