Impressum

Srdačno vas pozdravljamo i želimo dobrodošlicu na stranice hrvatskog informativnog portala HRsvijet.net.

Glavni razlog zbog kojeg smo pokrenuti portal leži u činjenici  našeg osobnog nezadovoljstva sadržajem i ideološkom obojenošću ogromne većine  već postojećih hrvatskih medija, sadržajno prepunih tzv. "žutila" i neprovjerenih informacija na tragu "partijskih" dogmi, kojima se samo želi privući jednokratna pažnja čitatelja, povećati broj "klikova" u marketinške svrhe i pogodovati bliskim svjetonazorskim krugovima, uglavnom anacionalne lijeve ideološke orijentacije.

Naš je cilj upravo suprotan; čitateljima donijeti istinitu i provjerenu informaciju koju ne može pronači na drugim mjestima.

Želimo upravo ovim portalom, kroz našu rubriku "Vijesti", pokazati što je prava sloboda medija i u budućnosti se svim snagama, zajedno sa vama, našim čitateljima - boriti i izboriti za nju.

Posebnost ovog portala očituje se i u vijestima iz BiH čijim prenošenjem želimo dati svoj doprinos u ponovnoj izgradnji  svojevrsnog informativnog  mosta između domovinske i iseljene Hrvatske, pokidanog u razdoblju nakon 2000. godine.

Analize značajnijih povjesnih događaja, koje odudaraju od službenih tumačenja zadanih u komitetima nekadašnje KPJ također su jedna od posebnosti ovog portala.

Za potrebe boljeg razumijevanje političkih procesa kojima smo izloženi, kao i događaja koje meinstrem mediji pokušavaju tumačiti na svoj način, angažirali smo niz kolumnista iz Hrvatske, Herceg Bosne i iseljeništva, što je također jedna od posebnosti ovog portala.

Uz kazano, tu su iz vijesti iz kulture, religije, športa te scenska događanja, kao i rubrika "Glas HRsvijeta" u kojoj objavljujemo reagiranja naših čitatelja iz zemlje i inozemstva. Svoje priloge šaljite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tu je i Facebook grupa HRsvijeta preko koje nas također možete pratiti.

 

Redakcija