Hrvatska

Grabar-Kitarović: Više ne mogu kriti svoje nezadovoljstvo stanjem u hrvatskoj diplomaciji

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ekskluzivnom se razgovoru za Globus dodirnula mnogih tema, te otvoreno progovorila o iznenadnom Plenkovićevom pokretanju pitanje ratnih reparacija. Komentirajući, pak, suradnju s MVPEP upozorila je kako bi voljela da se MVEP drži Ustava i odredbi o sukreiranju vanjske politike te da više ne može kriti svoje nezadovoljstvo stanjem u hrvatskoj diplomaciji.

Saborska većina upitna - krizno razdoblje tek dolazi?

Sva sreća da Hrvatska nije na Balkanu, iako neki žarko žele Balkan proširiti sve do Venecije, Beča i Budimpešte. Međutim, Hrvatskoj su balkanske zemlje susjedi i ne smije okretati glavu od tog prostora. Napose se ne smije zaboraviti na hrvatski narod u Herceg-Bosni – što je primarni hrvatski nacionalni interes.

Uloga Dejana Jovića u Vučićevu pohodu na Hrvatsku

Dejan Jović nije, kako se to svojedobno smatralo, tek jedan od najmoćnijih Srbalja na svijetu. On je, naime, rabeći tu svoju moć, ugrađenu gotovo kao gonik za provedbu novoga velikosrpskog memoranduma, ostvario zavidan pa dosad gotovo i nezamisliv političko-diplomatski uspjeh u Hrvatskoj.

Državni tajnik prekinuo izlaganje ministrice Murganić: Ovo je jedan veliki folklor, dajem ostavku!

Državni tajnik u Ministarstvu za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku i raniji docent na Katedri za demografiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Marin Strmota, nakon izlaganja ministrice Nade Murganić o novom setu demografskih mjera obratio se novinarima i istaknuo nezadovoljstvo predstavljenim mjerama i pritom podnio ostavku. Ministrica Nada Murganić ostala je zatečena njegovim istupom.

Država raskida ugovor o projektu Kupari

Ako tvrtka u vlasništvu jednog od najbogatijih Rusa, Sergeja Gljadelkina, koji je kupio IGH i Hidroelektru, ne pristane na sporazumni raskid, ugovor o projektu Kupari se raskida jednostrano, što povlači za sobom i gotovo milijun eura odštete državi.