Hrvatska

Hoće li Plenković zabraniti viceve o sebi na "WhatsAppu" i "Viberu"?

Andrej Plenković ne će ostati na mjestu predsjednika HDZ-a, ma što učinio u posljednjoj, godini vladavine ove nakaradne hrvatsko-srpsko koalicije. Može vratiti 30. svibnja kao državni praznik, ali ne će povući ratifikaciju Istanbulske konvencije, može dizati svima plaće do milje volje, ali čemu, kad će s takvom povišenom plaćom svi morati plaćati dugove 3. maja ili Uljanika.

Nastavljen verbalni sukob između vrha HDZ-a i Davora Ive Stiera

Za politiku HDZ-a neprihvatljivo je da bilo koji član širi govor mržnje i prijetnje, poručili su iz HDZ-a u nedjelju te svoga saborskog zastupnika i kandidata za novog predsjednika HDZ-a Davora Ivana Stiera pozvali neka javno kaže podržava li on "izljeve govora mržnje i prijetnji" i prozvali ga da "perfidno i otužno zlorabiti poruke Ivana Pavla II.".

Braniteljske udruge oštro osudile izjave Josipa Đakića

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata RH i Savez udruga branitelja radnika RH, najoštrije osuđuju izjave predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane Josipa Đakića kojima je pokušao diskreditirati savjetnika za branitelje predsjednice Republike Hrvatske i člana Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deura

Dan antifašističke borbe možemo obilježavati i 01. ožujka

Nakon inicijative saborskog Odbora za ratne veterane da Dan antifašističke borbe umjesto državnog praznika postane spomendan i radni dan, brzo se oglasio predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković te prilično tvrdo stao u obranu tekovina "antifašističke" i "narodno-oslobodilačke borbe", pozivajući se ni manje ni više nego na Franju Tuđmana.