Hrvatska

Plenkovićevi izazivači formiraju jasnu programsku alternativu

Nakon što su glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković i šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić  potvrdili da će se izbori za novo vodstvo i predsjednika vladajuće stranke održati kako je i predviđeno Statutom u ožujku ili travnju - postalo je jasno da je vrh stranke na čelu s Andreja Plenkovića odustao od pokušaja odgode unutarstranačkih izbora za jesen, odnosno nakon parlamentarnih izbora.

Hrvatska zemlja partner Zelenog tjedana u Berlinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u radnom je posjetu Njemačkoj. Sinoć je bio na svečanom otvorenju sajma Zeleni tjedan - jednog od najvećih europskih poljoprivrednih događaja. Hrvatska je ove godine zemlja partner sajma na kojem će se predstaviti 1800 izlagača iz 72 zemlje. 

Ivan Penava: Samo oni kojima nisu važni rezultati mogu reći da HDZ ide u dobrome smjeru

Ovo je poraz HDZ-a, a zna se tko je u stranci odgovoran za rezultate. Bilo je mnogo signala da stranka ne ide u pravome smjeru, ali nije se reagiralo. Narod je rezultatima jednostavno rekao da nismo dovoljno dobri za pobjedu. Samo oni kojima nisu važni rezultati mogu reći da HDZ ide u dobrome smjeru, istaknuo je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u intervjuu za Hrvatski tjednik.