Hrvatska

MOST – zelena grupacija protiv energetske neovisnosti Hrvatske

Most bi, barem onaj Andrićev, trebao predstavljati nešto stalno, postojano, arhitektonski zahvat koji će spajati ljude i povezivati ih. Novonastala politička grupacija, iako nazvani MOST, predstavlja potpunu suprotnost drinskoj “ćupriji”; malo koja je politička pozornica svjedočila toliko destruktivnoj, uvjetno rečeno stranci.

13-ero djece obranilo Dubrovnik od JNA

Kao što imamo Hrvatice i Hrvate koji su se za vrijeme trajanja komunističke Jugoslavije, na ovaj ili onaj način priklonili režimu, bilo iz straha za vlastiti život, život svojih bližnjih, ili iz pukog oportunizma, odnosno šetebandijerizma, tako imamo isto Hrvatice i Hrvate koji postupiše suprotno – oni su gladovali, bježali i strahovali – zatvarani su, proganjani i šikanirani – neki su pobjegli daleko van okupirane Domovine, neki su “nestali” i nikad se za njih više nije čulo, a neki su robijali… mogli su pokleknuti i odabrati “lakši put”, ali nisu pa su za svoju odluku platili (pre)visoku cijenu.

Rekvijem za Vukovarce i Škabrnjane

Vama koji ste strpljivo čekali svoje krvnike na pragovima domova, u hladnim podrumima, u crkvama, na ulicama, livadama, u poljima i vinogradima i šutke odlazili na gubilišta.

Agrokori i "srpskohrvatska" književna nagrada

Glede V.B.Z.-ove srpskohrvatske iliti štokavske književne nagrade, koja je, uz pomoć i potporu određenih hrvatskih gospodarskih i političkih čimbenika, unatoč Agrokorovu izostanku,ponovno  raspisana, može se samo zaključiti kako je riječ o nastavku hibridnoga rata protiv Hrvatske i hrvatskoga naroda

Franjo Gregurić: Todorićevo carstvo enormno je ojačalo nakon 2000.

Saborsko Istražno povjerenstvo za Agrokor nastavilo je danas s radom. U prijepodnevnim satima svjedočio je Franjo Gregurić, predsjednik Vlade nacionalnog jedinstva (17. srpnja 1991. - 12. kolovoza 1992.), koji je tijekom svjedočenja kazao da je carstvo Ivice Todorića ojačalo tek nakon 2000. te da o tome treba pitati tadašnje vlade SDP-a i HDZ-a.