Hrvatska

I Titovi su komunisti rušili sinagoge i protjerivali Židove

Jučer (10. travnja 2021.) smo bili svjedoci "prosvjedne šetnje" 5 - 6 aktivista udruge 'Documenta' (uz TV snimatelje i policajce bilo je u toj skupini ukupno 10 - 11 osoba) do mjesta u Praškoj ulici na kojem se nalazila zagrebačka sinagoga. Sinagogu je srušio ustaški režim i tu je (kako su pojasnili Žarko Puhovski i Vesna Teršelić) "započeo genocid nad Židovima i Srbima". Hrvate se podsjetilo kako je "Pavelić najveći zločinac u hrvatskoj povijesti", uz poučak Puhovskog da je "onaj tko se toga ne stidi moralni idiot".

Što je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman mislio i govorio o NDH

…Ima još uvijek pobornika hegemonističko-unitarističkih i dogmatskih antidemokratskih tendencija, koji zahtijevaju, ne samo zabranu HDZ, nego nam i na skupovima prijete čak i oružjem, a meni osobno i ubojstvom. Takvi očito nisu naučili iz povijesti ništa. Kad već nisu sami spoznali da je prošlo doba jednostranačkog bezumlja i bespravlja, bilo bi dobro da se prisjete one biblijske: 'Tko mača se laća, od mača i pogiba'…Zlonamjerno poricanje ciljeva HDZ-a s jedne strane ili pak s druge, njihovo neshvaćanje, ili jednostrano i dvojbeno tumačenje, ima različite izvore i namjere...

Zašto Zoran Milanović nije do kraja raskrinkao Milorada Pupovca

Veliku pozornost i određenu povećanu naklonost cenzurirane javnosti u verbalnom oštrom okršaju predsjednika Republike i predsjednika Vlade izazvale su bez dlake na jeziku Milanovićeve ocjene najvažnijeg Plenkovićevog koalicijskog saveznika predsjednika SNV-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca. Dosad se od utjecajnijih političara dotaknuo Milorada Pupovca jedino bivši predsjednika Ivo Josipović ocijenivši ga "etnobiznismenom".

Umro general Miljenko Mića Lasić

General Hrvatske vojske i Hrvatskoga vijeća obrane, Miljenko Mića Lasić preminuo je u četvrtak na Odjelu Covid bolnice u Splitu od posljedica zaraze koronavirusom, potvrdili su iz njegove obitelji.

Je li Josip Jović prva žrtva velikosrpske agresije ili građanskog rata?

U sadašnjoj oštroj polemici između predsjednika Republike i predsjednika Vlade da bi se dobila dublja politička slika o temeljnim političkim pitanjima koja oni zastupaju treba podsjetiti na njihove istupe prije nekoliko dana na Plitvicama pri obilježavanju pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. Ovogodišnje podsjećanje na prvu žrtvu Domovinskog rata palo je u doba pojačane subverzivne aktivnosti u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku koja se vodi u skladu s Memorandumom SANU, što je kulminiralo potezima novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

Drago Tadić: Lagao sam na suđenju Božidaru Kalmeti

Drago Tadić bivši je direktor Osijek Koteksa, osumnjičen za izvlačenje novca iz te tvrtke i pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda u slučaju Branimiru Glavašu i suđenju za ratne zločine.