Hrvatska

Bernardića ne ruše partijski drugovi nego YUTA

Ne ruše Davora Bernardića partijski aktivisti, svi ti "hajdaši i dončići" redom i na preskok usijane boljševičke glave, "ušutkani stazići i drčni marasi", "krezubi Arsen Bauk i Slovenac Obersnel" – nije riječ o partijskim frakcijskim sukobima niti ga u tom žalosnom igrokazu doista brani partijski brončani odljevak Zlatko Komadina.

Plenković: Hrvatska ne treba pomoć Frontexa

Hrvatska policija je sposobna sama nadzirati našu granicu i ne treba joj dodatna pomoć europske agencije za nadzor granica Frontexa, koji treba biti raspoređen na prvim vanjskim granicama EU-a, izjavio je u Salzburgu predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Pozicija i oporba u nezavidnoj situaciji

Mnogi misle – oni koji se uopće ne bave stanjem u partiji, kao i partijski simpatizeri i njihova bratija yugonostalgičari – da je SDP na svaki način gotov i u pravoj agoniji bilo da se radi o raskolu, fermentaciji ili svođenju Partije na nekoliko olinjalih grupica antifa aktivista i političkih desperadosa.

Organska i ekološka poljoprivredna proizvodnja postaju sve značajniji trend

Ovogodišnji Jesenski poljoprivredni sajam u Gudovcu pokraj Bjelovara bio je, sudeći prema broju izlagača i posjetitelja, najposjećeniji u zadnjih desetak i više godina. Taj podatak daje nadu u oporavak hrvatske poljoprivrede, a onda i u zaustavljanje iseljavanja. I ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić, priznao je prilikom otvaranja najvećeg gospodarskog sajma u državi i široj regiji, da je iznenađen tolikim rastom sajma.