Hrvatska

Ide li Andrej Plenković Mesićevim putem?

Malo je tko primijetio da je predsjednik vlade Andrej Plenković u Kinu otputovao nekoliko dana nakon što se iz Kine vratio Stjepan Mesić. Ispada da Plenković ide Mesićevim putem, figurativno i doslovno.

Neovisni za Hrvatsku u misiji spašavanja Davora Božinovića?

Sagledavši trenutni omjer zastupničkih ruku u Hrvatskome saboru, jasno je da Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik i najsposobniji živući hrvatski političar, u svakome trenutku može rušiti hrvatsko-srpsku koaliciju, odnosno ući u vladu i zahtijevati rekonstrukciju te barem tri ministarska mjesta.

Marko Miljanić: Škabrnja je razarana u vrijeme turskih pohoda, te 1944. i 1991.

Marko Miljanić, legendarni je ratni zapovjednik obrane Škabrnja, Prkosa i Zemunika Gornjeg. Početkom listopada 1991. počeo je obavljati dužnost zapovjednika Samostalne bojne Škabrnja. U tom hrvatskom selu, gdje su srpski četnici, a poglavito pripadnici zloglasne JNA učinili najstrašnije zločine nad civilima, pretežno ženama, djecom i starcima, na prvoj borbenoj liniji ostao je do 30. studenoga 1991.

Može li novi europski lider Andrej Plenković "slomiti" stavove Donalda Trumpa?

Ne vidim razloga zašto bi se predsjednik vlade, Andrej Plenković bilo što hrvatskoj javnosti opravdavao ili joj objašnjavao i pružao dodatna informacije u vezi „Marakeškog sporazuma“ kad je hrvatska javnost s oduševljenjem prihvatila, potpisala i ratificirala „Istambulsku konvenciju“ i tim se činom ukrcala u vlak modernih država.