Hrvatska

Zlatko Hasanbegović: Nisam se prepoznao u Plenkovićevim riječima

Saborski zastupnik HDZ-a, Zlatko Hasanbegović, ne uzbuđuje se previše zbog upozorbi predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića, koji je otvoreno poručio da će biti posljedica za sve one koji će raditi protiv Prgometove kandidature, što se tumači kao izravna poruka Hasanbegoviću zbog potpore nezavisnoj kandidatkinji Bruni Esih.

Tihomir Nuić: Majka Hrvatska i njezina "odmetnuta" djeca

Za razliku od pragmatičnosti, skromnosti i štedljivosti državljana Švicarske, čije je stanovništvo u posljednjih četrdesetak godina naraslo za oko 2 milijuna, hrvatska država se skrbi za Hrvate izvan Republike Hrvatske umnažanjem zakona, uredaba, organizacija i odbora.

Homoseksualci, udbaši i ciljevi objave arhivske građe

“Mi imamo situaciju da su u komunističkom režimu bili ljudi prisluškivani i praćeni i to je zabilježeno. Sada se stavljaju u istu razinu, ako nema odgovarajućih mehanizama. Imate i pitanja primjerice zdravlja i spolnog života? Kakav je to javni interes? Podaci do kojih se došlo prisluškivanjem. Treba doraditi stvari da se ostvari pravi cilj“ – izjavio je Željko Reiner na sjednici za Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu.