Hrvatska

Macanov performans sa Vojislavom Šešeljom u glavnoj ulozi

Tako nam je lijepo išlo! Sve je bilo spremno za proglašenje carinske i monetarne unije Zapadnog Balkana, bratstvo i jedinstvo je skoro doseglo razinu iz “zlatnih vremena”, različita “plemena jednog naroda” se umalo okupiše pod zajednički stijeg, a onda sve pokvari četnik Šešelj gaženjem hrvatskog barjaka. Sram ga može biti; toliko truda, napora, snaga, novaca i vremena uloženo u obnovu “regijona”, a onda nekakav četnički vojvoda to pokvari.

Hrvatina Vojislav Šešelj u Beogradu

Još mu jednom hvala. Toliko je puta spasio smjer hrvatske vanjske politike i zaustavio podilaženje hrvatskih političara Srbiji i Srbijancima, da je do kraja opravdao svoje hrvatske korijene.

Novi balkanski rat

Prije bilo kakvoga dogovora o ustrojavanju hrvatske federalne jedinice u BiH, u atmosferi općega nepovjerenja i bošnjačko-srpske utrke u naoružavanju te političkih oprjeka Rusije i Turske s jedne strane te SAD-a i njegovih saveznika s druge, hercegbosanski Hrvati bi, zbog nepostojanja strategije službenoga Zagreba, ako se i sami ne pripreme za nadolazeće događaje, mogli, kao i devedesetih godina prošloga stoljeća, biti glavne žrtve novoga bosanskohercegovačkoga sukoba

"Debeli glupan" i koalicija SDP-a i HDZ-a u Rijeci

Glasilo četnika “Gornjeg Jadrana”, kako su sjeverno hrvatsko Primorje nazivali u Kraljevini Jugoslaviji, poznatije javnosti pod imenom Novi list, objavilo je razgovor Vojkom Obersnelom, “grado”načelnikom (nečega što se prije moglo nazivati gradom) Rijeke, po čakavski “miće niš”. Prikladno je da na čelu “mićeg niš” bude “velo niš”, odnosno Obersnel.

Kako se biraju budući suci u Hrvata?

Hrvatska bi bila mnogo uređenija, bolja, funkcionalnija i uopće ugodnija za život njezinih građana kad bi imala učinkovito, ali i neovisno sudstvo. Beskrajno dugački postupci, odsustvo tijela koje zaista nadzire rad sudaca (što bi uključivalo i čitanje mahom suludih prvostupanjskih presuda), korupcija i nepotizam, samo su neke od rak-rana hrvatskog sudstva.