Hrvatska

Kako je Rijeka od Europskog grada bedaka, postala Europski grad luđaka 2020.?!

Vojko Obersnel, u Srbiji poznat kao „skaut, bre, izviđač, vojvoda Vojkan s Pećina i iz Kuće cveća“, dohvatio se Europske prijestolnice kulture kao svoje zadnje slamke spasa u gradu koji je „posvemašnje i dibidus“ uništio! Diletant iz opasne boljševičke obitelji sklone likvidaciji narodnih i nenarodnih neprijatelja, odlučio je Rijeku pretvoriti u grad komunističkog ludila.

Bože Vukušić: Javna izvješća tajnih službi

Prije nekoliko dana saznali smo iz medija da je hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) objavila godišnje izvješće (za 2019. godinu). To me podsjetilo na vrijeme od prije trideset i nešto godina (trećinu stoljeća!), dok sam se nalazio na izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Mannheimu.

Plenković odbacio Milanovićeve prozivke

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odbacio je prozivke da su on i ministar Davor Božinović znali za sumnje u korumpiranost Dragana Kovačevića, ustvrdivši kako sigurno ne bi bio ponovno imenovan da su znali za istragu.

Bože Vukušić: Ante Paradžik i omiški “S-vod”

Prostorije Hrvatskog društva političkih zatvorenika (HDPZ) na Trgu kralja Petra Krešimira IV u Zagrebu, u neposrednoj blizini zgrade komande Pete armijske oblasti JNA (danas Ministarstvo obrane RH), bile su ne samo okupljalište bivših političkih zatvorenika i njihovih prijatelja, nego i jedan od punktova gdje se naveliko pripremalo za Hrvatski domovinski rat.

Bože Vukušić: Insajderska analiza Borislava Škegre

Dosad, barem koliko je poznato, najžešću stručnu analitičku kritiku negativnog, gotovo pogubnog strukturnog komunističkog nasljeđa prvenstveno u hrvatskom gospodarstvu, odnosno modela njegovim upravljanjem, a posljedično u cijelom društvu, iznio je jučer, 18. rujna 2020., bivši potpredsjednik hrvatske vlade zadužen za gospodarstvo i ministar financija Borislav Škegro u članku „Korupcija je mjera žilavosti komunizma“ na portalu „Direktno.hr“ (https://direktno.hr/.../korupcija-mjera-zilavosti.../)

Konobarska posla u Janafu

Nije uopće prijeporno koliki je domet „rođenog“ konobara i priučenog doktora znanosti kad se nađe u fotelji prvog čovjeka moćne državne tvrtke. Domet je redovito sramotno kratak i lakrdijaški, posljedice katastrofalne i USKOK-u neće biti teško ispitati kome je, kako i s kim Dragan Kovačević krčmio i pogodovao na domaćem terenu.