Hrvatska

EK danas objavlju analizu makroekonomske situacije u Hrvatskoj

Europska će komisija za svaku državu članicu objaviti  analitičku ekonomsku ocjenu, koja je rezultat gospodarskog stanja i programa reformi te dubinske analize makroekonomske situacije u zemljama koje imaju makroekonomske neravnoteže, a među njima je i Hrvatska.

Kako je razuzdani Miloševićevac Ivica Dačić zagovarao komadanje Hrvatske i BiH?

Ivica Dačić je i kao mlad čovjek pripadao vrhu tada moćnogdržavno-partijsko-vojnog aparatakoji je u devedesetima mljeo Hrvate. Aktivno je pomagao projekt Velike Srbije, čiji je cilj bio prepoloviti Hrvatsku. Na početku rata bio je u srednjim 20-tim, no kako je bio revan “aparatčik” dobio je od “Slobe” zadatak da pokrene partijsko glasilo, tjednik “Epoha”. I već se u prvom broju iskazao. Objavio je kartu u kojoj su bili ucrtani ciljevin - komadanje Hrvatske i BiH- što i danas, beskrupulozno Dačić i njegovi nazivaju “miroljubivom politikom”, stoji u analizi Davora Ivankovića koju donosi Večernji list.

Znanost je uzeti novce

Onoj Einsteinovoj izjavi da su beskonačne samo dvije stvari – svemir i ljudska glupost – s time da za svemir nije bio potpuno siguran, treba dodati i treće, a to je ljudska pohlepa. Naivnim Hrvatima još uvijek nije jasno da su u politici lome koplja, ne oko svjetonazora ili ideologije, već isključivo oko novaca; uzalud sve ogrtanje hrvatskim zastavama ili pak zaklinjanjem na zvijezdu petokraku – prvo novčanice, pa onda sve ostalo!