Hrvatska

Ivo Rendić – Miočević: Ništa novo u Bačkoj Palanci - laž i dalje živi

U Bačkoj Palanci održan je 4. kolovoza 2018. Dan sjećanja na ubijene i prognane Srbe u "Oluji" pod parolom „Oluja je pogrom“. Tada je do izražaja došlo prikrivanje istine o Domovinskome ratu i negiranje bilo kakve krivnje srpske strane u tim zbivanjima ali i u prethodnim procesima koji traju dva stoljeća. Pri tome je sramotno poništena kronologija u kojoj je brisano sve što je srpka strana realizirala prije Oluje (etničko čišćenje i genocid).

Kritizirati kritike radi ili pragmatično politički djelovati?

„Temeljni hrvatski problem danas nije Plenković već Milijan Brkić, kojem možemo pridodati i Medveda, Krstičevića, Culeja potom i Stiera, Kovača, sve legende Domovinskog rata ili korifeje hrvatstva koji su svoj simbolički kapital stavili u službu strukture koja ti uvali Plenkovića koji ovisi o Pupovcu, koji ti, pak, normalizira usporedbu današnje Hrvatske s nacističkom Njemačkom, a oni, uza sve to, niti ne pomišljaju da uskrate potporu toj monstruoznoj piramidi sazdanoj na vlastohleplju, poltronstvu, kolonijalnom sluganstvu prema gore i oholosti prema dolje. Što se dogodi s ljudima da se tako pasiviziraju i promijene? Kako tigar, vuk ili puma postanu miš, kokoš i ovca?“ – piše Nino Raspudić za Večernjak.

Hloverka: Šešeljov četnički šegrt i njegov prikriveni nasljednik u Hrvatskoj

Nije lako ovog ljeta Jugoslavenima i velikosrbima. Uz sve njihove razlike, jedino što ih neprolazno ujedinjuje hrvatske su pobjede. Svjetski uspjeh Vatrenih i višemilijunsko slavlje zajedništva „kockastog“ naroda koje je oduševilo i cijeli svijet već ih je raspametilo, a proslava obljetnice pobjede i oslobođenja Hrvatske kroz veličanstvenu „Oluju“ dovela gotovo u stanje ratnohuškačkih prijetnji.

Prijevremeni izbori na jesen - da ili ne?

U vrhu HDZ-a razmatra se već neko vrijeme mogućnost raspisivanja prijevremenih parlamentarnih izbora najesen, a to se, neslužbeno doznajemo, intenziviralo posljednjih tjedana. Dio HDZ-ovih dužnosnika i ministara smatra da je to, s obzirom na opću situaciju u društvu i slabosti opozicije, naročito SDP-a, pravi trenutak za izbore i nagovara premijera Andreja Plenkovića da povuče taj potez, ali on se navodno – koleba, piše Novi list.

Pupovac širi velikosrpske mitomanske teze "o izgnanstvu preko 200 000 Srba"

Političari tako olako prepuštaju u miru ono što je vojnička, u našem slučaju hrvatska čizma, postigla u ratu. Možemo samo zamisliti tjeskobu, nemoć, očaj i malodušnost koje takvi potezi izazivaju u hrvatskih branitelja, od generala do dragovoljaca, a kakvog li su tek intenziteta ti osjećaji u obiteljima poginulih i nestalih, onih koji su dali najveću žrtvu za Domovinu i njezinu slobodu?

Plenković je u krivu - ne postoji Miloševićev velikosrpski projekt

Svatko tko spominje Slobodana Miloševića kao začetnika (i jedinog kreatora) velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991. zlonamjerno reducira velikosrpski projekt na jednu osobu i amnestira sve srpsko-srbijanske aspiracije na hrvatski suverenitet, a one imaju povijest dugu preko 150 godina. Teško je reći čini li to predsjednik Vlade, Andrej Plenković, namjerno kad uz srpsko-srbijansku agresiju na Hrvatsku spominje isključivo ime i prezime Slobodana Miloševića ili je pak toliko politički neuk?