Hrvatska

Vic koji se plaćao s dvije godine robije

"Jugoslavija je osvojila prvo mjesto na svjetskom sajmu cvijeća - a znate li zašto? Uspjela je odgojiti ljubičicu bijelu od sto kila." To je vic zbog kojega je 22-godišnja Židovka Jennie Lebel 1949. godine dobila dvije i pol godine robije na Golom otoku nakon što ju je agentima Udbe prijavio kolega s kojim je radila.

Svjetska banka: Hrvatska na putu duboke recesije

Svjetska banka ažurirala je u četvrtak svoje proljetne prognoze uslijed pandemije koronavirusa, pa tako procjenjuje da će hrvatski bruto domaći proizvod (BDP) ove godine pasti 6,2 posto, dok bi stopa nezaposlenosti mogla porasti iznad 9 posto.

Bože Vukušić: Zoran Kotnik je prešao crvenu liniju

Bivši djelatnik SZUP-a Zoran Kotnik je 3. travnja o.g. komentirao moju objavu „Zamke u Miamiju i Zagrebu“ na slijedeći način: „Drug Bože iznosi neistine. Pročitajte moju knjigu Vrana oko istine!!“Dan kasnije reagirao, na moju novu objavu „Besklasni neprijatelji u doba korone“, napisavši: „Dosadno je to više s tim partijskim dosjeima. Molim te, nastavi svoje memoare. To je napeto špijunsko štivo.“

Hrvatski sabor raspravlja o gospodarskim mjerama

Hrvatski sabor je nastavio svoj rad izjašnjavajući se o amandmanima na raspravljene zakonske prijedloge, među kojima su i oni iz Vladina travanjskoga paketa pomoći gospodarstvu pogođenom epidemijom koronavirusa.