Hrvatska

Nastavak afere "Hotmail": Skupina Borg trebala vratiti INA-u privatizacijom HEP-a

Portal Index objavio je nove e-mailove, koji donose zaokret u aferi "Hotmail". Iz njih je vidljivo da su članovi takozvane skupine Borg bili zaduženi i za provedbu ideje - da država vrati u svoj posjed Inu, i to privatizacijom HEP-a. Iz toga Index izvlači zaključak da je Borg bio skupina za "posebne zadatke" premijera i bivše ministrice Martine Dalić te da su imali presudan utjecaj na premijera u više važnih gospodarskih tema.

Sjednica VNS-a 28 svibnja

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Vlade Andrej Plenković sastali su se u nedjelju navečer i dogovorili da će se sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održati 28. svibnja.

Zašto Igor Mandić dobiva počasni doktorat?

U svojoj posljednjoj kolumni od 19. svibnja 2018. godine na mrežnim stranicama Jutarnjeg, Jurica se Pavičić okomio na Dragana Čovića kojemu je dodijeljen počasni doktorat na Sveučilištu u Zagrebu. Veli Pavičić, govoreći o razdoblju prije 1990.:

Hloverka: Bolje s vragom nego s Bernardićem

A sada i nešto osobno. Sedamdeset i šesta obljetnica partizanskog proboja na Biljegu proslavljena je prošle nedjelje na Petrovoj gori. Organizirao ju je Milorad Pupovac i njegovo Srpsko narodno vijeće sa Savezom antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske uz srpsko kolo i jugoslavenske zastave. To me je obljetničko događanje naroda podsjetilo na jednu moju novinarsku epizodu iz vremena početaka agresije Srbije i Jugoslavenske narodne armije na tek uspostavljenu hrvatsku državu.

U Zagrebu, Splitu i Rijeci održan "Hod za život"

U Zagrebu, Splitu i Rijeci održan je "Hod za život".  Sa skupova je poručeno neka odgovorni u Hrvatskoj provode zakone i osiguraju zaštitu žena koje toliko često imaju problema na radnom mjestu samo zato što se odlučuju biti majke.

Zombiji jugoslavenstva i hrvatska Hrvatska

U Hrvatskoj je broj domaćih izdajnika mali, ali su neugodno dobro raspoređeni. Zastrašujući je koliko su svi ti fanatični jugoslavenski nacionalisti, svi ti tzv. lijevi liberali, u stvari nereformirani militantni boljševici, netolerantni, zaluđeni “jednostavnim i vječnim istinama o drugu Titu i Komunističkoj partiji Jugoslavije”, spremni odlaziti u Beograd po instrukcije, a istovremeno cijediti hrvatski novac za svoje anti-hrvatske projekte i akcije.