Hrvatska

Plenković vuče HDZ na put bez povratka

Prema najnovijem istraživanju CroElecta, da su iduće nedjelje izbori za Hrvatski sabor u cijeloj Hrvatskoj kao jednoj izbornoj jedinici za SDP bi glasalo 23,32%, a za vladajući i više od pola desetljeća prvi po anketama HDZ 21,20%.

Raskol unutar Neovisnih za Hrvatsku - Esih na jednoj, Hasanbegović na drugoj strani

Bruna Esih, Krešimir Kartelo i Ivo Mikić na jednoj, Zlatko Hasanbegović, Tomislav Jonjić, Domagoj Bešker i Ana Lederer na drugoj strani.Upravo ovako, vrlo kratko i vrlo jednostavno, mogao bi izgledati raskol unutar političke stranke Neovisni za Hrvatsku koja će i službeno do sljedećeg tjedna i dalje nositi etiketu Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović. Tada bi se imena osnivača trebala maknuti, a oni, kako stvari sada stoje i službeno, svatko na svoju stranu, piše Jutarnji list.

Tršćansko-riječki salon fašističkih čuda

Kad grad Rijeka “nema muda”, onda ide “tršćanski salon fašističkih čuda”! Rijeka je već dugo grad kojim vlada “Yugoslavenski komunistički ološ” (YKO), kojeg savršeno predstavljaju dva buhtlasta lokalna moćnika: Slavko Linić i Vojko Obersnel.

Matija Posavec: HNS se treba ispričati zbog ulaska u koaliciju s HDZ-om

Gostujući u današnjoj emisiji "Nedjeljom u 2", Matija Posavec, međimurski župan i član HNS-a, jasno je kazao da HNS treba izaći iz koalicije s HDZ-om te napraviti promjene na vrhu stranke. Pobuna u HNS-u, uoči tjedna u kome slijedi rekonstrukcija Vlade, poruka je Andreju Plenkoviću i HDZ-u ne samo oko rekonstrukcije Vlade, nego i uoči predsjedničkih izbora