Hrvatska

Studenti viču a profesori šapuću: Kako je revolucija pojela vlastitu djecu

Pravni položaj Hrvatskih studija bio je tema sjednice Znanstveno-nastavnog vijeća (ZNV) Hrvatskih studija održane 9. siječnja 2017. Većinskom odlukom ovog tijela, podržan je prijedlog o daljnjem razvoju Hrvatskih studija iz sveučilišnog centra u sveučilišni odjel s konačnim ciljem dobivanja statusa fakulteta unutar zagrebačkog Sveučilišta.

Afera veća od "Poplave" potresa Umag

Kako je Dječji vrtić Radost postao pokriće za pranje novaca u poplavnoj Zoni Marketi u Umagu i hoće li tijela državne vlasti provesti istragu protiv organizirane korupcije?

Imunološki zavod, Institut Ruđer Bošković i samoupravljački umovi

Nakon što su se na Imunološkom zavodu sa svojim idejama i diletantizmom „izredali“ gotovo svi hrvatski pametnjakovići i politički umotvorci, operativni i oni bivši ministri, dobronamjerni i oni manje dobronamjerni savjetodavci, tzv. ekonomski analitičari pa i medicinska struka; poslije umirujućih predizbornih obećanja, oklijevanja i diletantskih pokušaja hrvatskih Vlada, grupe građana i privatnih poduzetnika nečasnih namjera – izgubilo se dragocijeno vrijeme, nestali su ljudi i njihovo znanje.

Pusićkin profesionalni konobar, JANAF i izvidnice Mosta

Doktor znanosti i ekonomski guru stranke bez članstva i birača (HNS-a), Dragan Kovačević, osoba od najvećeg povjerenja Radimira Čačića, Vesne Pusić i Ivana Vrdoljaka – dugogodišnji predsjednik Uprave JANAF-a – već se neko vrijeme ušutio i pritajio. Poslušao je onu Andrićevu: „u šutnji je spas“ pa šuti i čeka.

A povelja Gojku Šušku i Williamu Perryu?

Sljedeće će godine biti stota obljetnica otkako je Hrvatska ušla u prvu jugoslavensku tamnicu, i čini da je to ropstvo pod Beogradom, odnosno taj srbijansko-bizantiski mentalitet ostavio mnogo veći biljeg na hrvatskome biću no što se smatra.

Predsjednica Republike dodjelila povelje zahvalnosti

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na prijmu u povodu 25. godišnjice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske dodijelila povelje zahvalnosti za osobite uloge u stvaranju moderne i suvremene hrvatske države te iznimne doprinose u međunarodnom priznanju RH.