Hrvatska

Petoricu turskih državljana MUP vraća u BiH

Petoricu turskih državljana, koji su u petak ilegalno ušli iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku te je protiv njih doneseno rješenje o protjerivanju, policija će u ponedjeljak predati bosanskohercegovačkoj policiji, a dvojica organizatora, državljana Srbije, nalaze se u pritvoru, izvijestila je zadarska Policijska uprava.

Svetosavlje u Rijeci, dva Pupovca i Srbi (p)Rečani

Srbi ili imaju problema sa sluhom ili s pojmovima; kad netko kaže “Jugoslavija”, oni čuju “velika Srbija”, a kad se spomene pravoslavlje, Srbi to shvaćaju kao svetosavlje. Zaista, nitko nema problema s pravoslavljem, ali svi srbijanski susjedi imaju problema sa – svetosavljem – jer su ga kušali kako se tradicionalno servira; s krvlju.

Što Stjepan Mesić i Budimir Lončar znaju o aktivnostima OSA-e BiH u Republici Hrvatskoj?

Ljevičari diljem svijeta su cijelo 20. stoljeće uprezali svoje ograničene mentalne i kognitivne snage kako bi pojam “nacionalizam” zadobio nekakvo “negativno” ili politički i društveno neprihvatljivo značenje. Zaista, ne treba posebno objašnjavati što se događalo u Jugoslaviji onomu tko je bio etiketiran kao “nacionalist”, kao ni što se događa kad danas nekoga “liberalni” mediji proglase “nacionalistom”.

Nefunkcionalno pravosuđe – hrana komunističkog zloćudnog tumora

Da su ljevičari zloćudni tumor koji sebe hrani užasnim stanjem u hrvatskom pravosuđu (među ostalim disfunkcionalnim vladinim odjelima), koje u proteklih četvrt stoljeća i od odcjepljenja od komunističke Jugoslavije nije napredovalo u svojoj praksi prema dobro funkcionirjućem procesu koji donosi pravodobne i neovisne od političkih utjecaja rezultate, mučno je vidljivo i u Twitter reakciji bivšeg ministra pravosuđa Orsat Miljenića na govor Generala Željka Glasnovića u Hrvatskom saboru u petak, 22. rujna.

Frano Supilo - domoljub koji je izgorio za Hrvatsku

U našoj prebogatoj povjesnici, među brojnim domoljubima i junacima koji su se kroz stoljeća nesebično i bez ostatka žrtvovali za svoj narod i hrvatsku Domovinu, ime pravaša Frana Supila upisano je zlatnim slovima. Zaslužio je da ga pamtimo. I da se sjećamo njegove žrtve.

Je li meta prisluškivanja bila i predsjednica Republike?

Sudbina posrnulog Agrokora u BiH, koji u svom vlasništvu u susjednoj državi ima niz vrijednih tvrtki očito je od privremenog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martina Dalić, a preko nje i premijera Andreja Plenkovića, napravila je očito njih mete za prisluškivanje, čime se otvoreno pohvalio i ministar sigurnosti susjedne države Dragan Mektić.