Hrvatska

Zoran Milanović dlaku mijenja malo, ali ćud nimalo

Nakon inauguracije, za koju postoji lijepa hrvatske riječ "ustoličenje", Zorana Milanovića kao petog predsjednika Republike Hrvatske i svih najblaže rečeno neobičnih okolnosti tog svečanog čina postavlja se pitanje što se može očekivati od njega na najvišoj državničkoj dužnosti. Budući da javnost ne zaboravlja kakav je Zoran Milanović na čelu Kukuriku koalicije bio neuspješan premijer sama organizacija inauguracije pod njegovom kontrolom samo je potvrdila da se Zoran Milanović nije promijenio, odnosno da je promijenio malo dlaku, ali ćud mu je ostala ista.

Plenković bi trebao isključiti iz HDZ-a sve članove koji su slobodni zidari u sastavu Velike lože Hrvatske

Republika Hrvatska je ostala bez Glavnog državnog odvjetnika, Dražena Jelenića, zbog njegova priznanja da je slobodni zidar, odnosno mason. Ironija je, pak, u tome da u Hrvatskoj trenutno postoji samo jedna (ozbiljna) slobodnozidarska organizacija – Velika loža Hrvatske (VLH) – a koje Jelenić, ni Nikica Gabrić koji je zakuhao cijelu aferu, nisu članovi niti su ikad bili.

Zoran Milanović imenovao savjetnički tim

Novoizabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović imenovao je u petak dužnosnike u svome Uredu na Pantovčaku te posebne savjetnike – predstojnik Ureda, ujedno i savjetnik za vanjsku i europsku politiku je Orsat Miljenić, glasnogovornik Ureda je Nikola Jelić, a savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

Plenković prekopirao slogan ODVAŽNO od bivšeg američkog predsjednika?

Nismo još bili u prilici pregledati sve pametne stvari u programu Andreja Plenkovića za njegov željeni mandat na čelu HDZ-a, pa ćemo se kratko osvrnuti na njegov slogan ODVAŽNO. Dosta HDZ-ovaca u Mimari se začuđeno pogledavalo jer im nije bila jasna primjerenost takvog slogana za nekoga tko je zaredom izgubio sve izbore i potopio stranku na najniže razine u par godina svojeg mandata.