Hrvatska

Ivan Penava ide u utrku za predsjednika Domovinskog pokreta

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je ono o čemu se već dugo nagađa – kandidirat će se za predsjednika Domovinskog pokreta. Objavio je to na konferenciji za novinare u Vukovaru, dan nakon što je Domovinski pokret objavio kako je Penava postao njihov član, javlja HRT.

Ako nam je nošenje zaštitnih maski jedan od najvećih problema, na konju smo

Nositi ili ne nositi masku - pitanje je sad. Ova "hamletovska" dilema obilježila je proteklih mjeseci naš javni i medijski prostor i pretvorila se u moćno oružje političke borbe, od saborske dvorane preko vodećih medija do Interneta i društvenih mreža. Čovjeku koji pokuša zauzeti nepristran i objektivan stav čini se kao da je u minskom polju i da ga svaki pogrešan korak može skupo stajati, a što je najgore, potraga za istinom je (kao i obično) vrlo rizičan i neizvjestan proces nakon kojeg nikad ne može biti posve siguran je li došao do cilja ili ne.

Zmijski jezik patrijarha srpskog Porfirija može zavarati samo teške naivce

Doći u Jasenovac, na mjesto lažnog, izmišljenog "pogroma Srba", na mitsko mjesto kolosalne komunističke i velikosrpske laži otkuda je krenula bujica njihove otrovne propagande 1968. godine (dakle, trebalo im je punih 23 godine od svršetka Drugoga svjetskog rata da se "dosjete" kako je tamo nad srpskim narodom, Romima i Židovima "izvršen genocid"), slaviti lažne "velikomučenike jasenovačke" (među kojima je i nepostojeći, izmišljeni Vukašin Mandrapa koji se nikad nije ni rodio) i još jednom pljunuti Hrvatima u lice veličajući LAŽ kao najveću svetinju, a potom izjaviti: "Hrvatska i ja se volimo javno…" - to može samo bolestan i beskrajno pokvaren um.

Što je Radovan Dobronić u programu napisao o izručenju udbaša i pozdravu ZDS

Kandidat predsjednika Zorana Milanovića za predsjednika Vrhovnog suda Radovan Dobronić, u svom je programu komenitrao i dvije teme koje itekako privlače interes javnosti. Jedna je izručenje hrvatskih državljana temeljem europskog uhidbenog naloga, a jasno je da se tu misli na slučaj bivših jugoslavenskih obavještajaca Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Druga je pozdrav 'Za dom spremni', piše Direktno.hr.