Kulturna baština

U Bruxellesu održana konferencija i izložba Europska BiH – kulturna različitost i pomirenje

U organizaciji hrvatskih zastupnica u Europskom parlamentu, Željane Zovko i Dubravke Šuice i stalnog izvjestitelja za Bosnu i Hercegovinu, zastupnika Cristiana Dan Prede, i u suradnji s Misijom BiH pri EU, na čelu s Nj.E. Lidijom Topić u utorak je u Europskom parlamentu održala konferenciju i izložba posvećena bh kulturnoj različitosti kao potpora kandidaturi Bosne i Hercegovine za EU.

Dan GKK uz predstavljanje knjige „Sinovi sv. Josipa“ Tomislava Bašića

U povodu Dana Gradske knjižnice Kaštela, 1165. obljetnice Trpimirove povelje i 170. obljetnice proglašenja hrvatskog jezika službenim, a u sklopu projekta "Kaštelanska kulturno-povijesna baština" Gradska knjižnica Kaštela u ponedjeljak, 4. 12. 2017. u 19 sati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću organizira predavanje “Hrvatska od kneza Trpimira do Domovinskog rata” uz predstavljanje knjige Tomislava Bašića "Sinovi sv. Josipa".

Održani jubilarni 10. dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine

U nedjelju 26. studenoga u župnoj crkvi Blaženog Alojzija Stepinca u Srimi, u Vodicama, misom koju je predvodio šibenski biskup mons. Tomislav Rogić u suslavlju don Donalda Matkovića, župnika iz Pečina BIH i vojnog kapelana za BiH te župnika Srime don Ante Pavlovića svečano su završeni jubilarni 10. dani kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine – Šibensko-kninske županije pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Misno slavlje je uzveličao KUD Stari Hrast iz Novog Travnika.

Deseti Dani kulturne baštine Hrvata BiH

Desetu godinu za redom Zajednica Hrvata Bosne i Hercegovine Šibensko-kninske županije priređuje „Dane kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine“ koji će se ove godine održati 25. i 24. studenoga 2017. Godine, u hotelu Olympia, u Vodicama.

Svečano otvorenje Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju

U ponedjeljak, 13. studenog 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu (Zrinsko-frankopanska 19) održat će se svečanost otvorenja manifestacije Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju, koju Hrvatska udruga Benedikt organizira šestu godinu zaredom i kojom se prisjećamo stradanja u Vukovaru i Škabrnji u Domovinskom ratu u studenom 1991. godine.