Damir Pešorda: Supermenov sin

Superman je jedan od onih američkih stripovskih junaka koji su planetarnu popularnost stekli prelaskom na filmsko platno tako da je moj doživljaj Supermana presudno oblikovan istoimenim filmom Richarda Donnera s Christopherom Reeveom u glavnoj ulozi. Superman je s jedne strane vanzemaljskog podrijetla što konvenira s glavnim trendovima u okviru suvremene mitologije dvadesetoga stoljeća, a s druge strane je nepokolebljivi ''borac za pravdu i američki način života.''

Damir Pešorda: Soros u ofenzivi

Političko klatno u Europi, čini se, klizi ulijevo. Iako su pučke stranke u većini europskih zemalja ionako već poodavno ljevije negoli su to prije tridesetak godina bili socijaldemokrati, kao da je došlo vrijeme da se i njih miče u korist i nominalno lijevih i ultra lijevih političkih grupacija.

Višnja Starešina: Najavljuje li Pupovac prestanak progona Ive Sanadera?

Nakon deset godina, Vrhovni sud presudio je u predmetu Fimi Media. U početku je Fimi Media bila prvorazredna politička, medijska i sudska tema, prezentirana je kao krunski slučaj političke korupcije, sudski predmet na kojem se nisu prelamali samo korupcijski grijesi bivšeg premijera Ive Sanadera, već i ulazak Hrvatske u EU, ali i daljnji opstanak HDZ-a koji je optužen kao stranka.