Vijesti

Dodik američku veleposlanicu u BiH nazvao "dokazanim neprijateljem Srba i RS"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik obrušio se u srijedu na američku veleposlanicu u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack optužujući je kao isključivog krivca zbog činjenice da se našao na američkoj "crnoj listi", istodobno najavivši kako će se sada još odlučnije boriti protiv "monstruma" kakva je, po njegovu sudu, BiH kao država.

HNS pokreće postupak opoziva ministra Barišića

HNS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh najavio je na konferenciji za novinare u Saboru kako HNS pokreće službeni postupak za izglasavanje nepovjerenja ministru znanosti i obrazovanja Pavi Barišiću "zbog dokaznog plagijata i činjenice da je lagao hrvatskoj javnosti".

Mladen Pavković: Zašto više nitko ne spominje dragovoljce?

Došlo je vrijeme da se počne raditi na Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji - koje ni metak nije okrznuo! Naime, u Hrvatskoj postoji Zakon o pravima hrvatskih branitelja  i članova njihovih obitelji, ali on je manje-više posvećen stradalnicima hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. A njih je oko 70 tisuća.

Milorad Dodik pod sankcijama SAD-a

Odlukom američkog Ministarstva financija predsjedniku Republike Srpske i čelniku SNSD-a Miloradu Dodiku je zamrznuta sva imovina u SAD-u, a američkim građanima zabranjeno svako poslovanje s njime.

Studenti viču a profesori šapuću: Kako je revolucija pojela vlastitu djecu

Pravni položaj Hrvatskih studija bio je tema sjednice Znanstveno-nastavnog vijeća (ZNV) Hrvatskih studija održane 9. siječnja 2017. Većinskom odlukom ovog tijela, podržan je prijedlog o daljnjem razvoju Hrvatskih studija iz sveučilišnog centra u sveučilišni odjel s konačnim ciljem dobivanja statusa fakulteta unutar zagrebačkog Sveučilišta.

Afera veća od "Poplave" potresa Umag

Kako je Dječji vrtić Radost postao pokriće za pranje novaca u poplavnoj Zoni Marketi u Umagu i hoće li tijela državne vlasti provesti istragu protiv organizirane korupcije?

Imunološki zavod, Institut Ruđer Bošković i samoupravljački umovi

Nakon što su se na Imunološkom zavodu sa svojim idejama i diletantizmom „izredali“ gotovo svi hrvatski pametnjakovići i politički umotvorci, operativni i oni bivši ministri, dobronamjerni i oni manje dobronamjerni savjetodavci, tzv. ekonomski analitičari pa i medicinska struka; poslije umirujućih predizbornih obećanja, oklijevanja i diletantskih pokušaja hrvatskih Vlada, grupe građana i privatnih poduzetnika nečasnih namjera – izgubilo se dragocijeno vrijeme, nestali su ljudi i njihovo znanje.