Vijesti

Katastrofalna Plenkovićeva izjava koju su svi prešutjeli

Tijek predizborne kampanje u HDZ-u, više od ičega određuje pitanje koje je Plenković javno postavio svojim oponentima, a više od bilo čega drugoga to pitanje i šutnja određuju stvarno stanje svih političkih slabosti u Hrvatskoj, ali i potencijala svih sudionika nacionalnih društvenih i političkih događaja u zemlji.

Davor Ivo Stier: Moramo napraviti novi izborni zakon koji bi doveo do veće stabilnosti političkog sustava

Mislim da moramo poslušati i glas građana koji su prikupljanjem potpisa za promjene izbornog zakona poslali poruku. To je tražio i Ustavni sud. Zato mislim da moramo napraviti novi izborni zakon koji bi unio i neke elemente većinskog sustava. To bi bilo jačanje demokracije, bliži odnos građana sa svojim zastupnikom, ali ujedno i veća stabilnost političkog sustava, istaknuo je Davor Ivo Stier, saborski zastupnik HDZ-a i kandidat za potpreredsjednika HDZ-a u razgovoru za Globus.

Politički autogolovi vrha HDZ-a i „grickanje kokica“ u SDP-u

Javna je tajna da istaknuti članovi SDP-a pažljivo promatraju nominacije predsjedničkih kandidata u HDZ-u. Možda to rade zato jer iščekuju hoće li kandidat ideološki blizak SDP-u nastaviti voditi stranku i nabaciti im još neku pobjedu bez puno truda, ili će biti u problemima ako na njih krene HDZ bez bilo kakvih dodirnih točaka s Koalicijom narodnog sporazuma, Mikom Tripalom, Vesnom Pusić ili Miloradom Pupovcem.