Vijesti

Pred zatvorenim vratima

Zarobljena različitim okvirima, obzirima pa i interesima hrvatska politika sve je manje u mogućnosti pronaći odgovor na pitanje vlastitoga nacionalnog opstanka. U tom lošem sklopu, dok se međusobno iscrpljuju na potpuno nevažnim pitanjima, jednako se dobro snalaze i vlast i oporba!

"Vi Hrvati hote ća, jer je Rieka mađarska!"

Kako vidim da se razni ljudi u Hrvatskom primorju žeste zbog četničke Nemanjine crvene zvijezde na talijanskom fašističkom „nebotičniku“ u gradu Reci, osjećam potrebu da cijenjeno pučanstvo, sklono kratkotrajnom pamćenju u razini nogometnih navijača, podsjetim na neke sitnice.

Srbijanski MIG 21 završio u potoku

Zrakoplov srbijanske vojske, Mig 21, srušio se jutros za vrijeme redovnog letačkog zadatka. Srušio se u selu Brasina, kod Malog Zvornika, priopćilo je srbijansko Ministarstvo obrane.

Lažu i podmeću bez odgovornosti

Kako se u nas lako i bez dokaza, ali i bez ikakve odgovornosti optužuju ljudi, najbolje je pokazala saborska zastupnica, notorna Katarina Peović, čelnica marksističke stranke Radnička fronta.

Četnik Nemanja i njegov zakrilnik Vojko Obersnel

Za trenutak preskočimo Vojka Obersnela (doista mu je valjkastu figuru lakše preskočiti nego zaobići) i njegovu ulogu u svjetskoj revoluciji; zanemarimo njegovo veličanje zločinačke komunističke ideologije i druga Tita, čak je i restauraciju broda „Galeba“ jer ta priča još nije gotova, nego pogledajmo njegovo sudjelovanje u postavljanju petokrake na vrh Riječkog nebodera 20. rujna ove godine.