Vijesti

Izopačeni um Dunje Mijatović još itekako živi oznašku 1945.

Povjerenica Europske Unije za ljudska prava, Dunja Mijatović, umjesto da razboritošću opravda ukazano povjerenje odgovornim položajem u Vijeću Europe i bori za ljudska prava i dostojanstvo osobe, osula je agitpropovskom paljbom protiv održavanja mise zadušnice 16. svibnja ove godine u Sarajevu.

Sonja Biserko: “Cela srpska istorija jedna je velika laž!”

Dragi Prijatelj, bečki Hrvat dr. sc. Marijan Brajinović, uputi me na ovaj intervju, začuđen kao što sam i sam u stalnim propitivanjima, ali sve više s gorčinom spoznaje da ovakvi tekstovi teško mogu na hrvatsku medijsku površinu, stalno ih se sklanja, potiskuje, krije, tuši, i neda im se na svjetlo dana. Dok prolazi na prvu sve što pljuje po Lijepoj našoj. Pametnom dosta.

Mladen Pavković: Tko su ti koji će dobiti bespovratna sredstva?

U ovo predizborno vrijeme stigla je sjajna vijest. Premijer Andrej Plenković rekao je da će Hrvatska osim 10 milijardi eura iz najavljenih europskih sredstava za gospodarski oporavak dobiti još najmanje toliko za sedmogodišnji program. Od toga tri četvrtine su bespovratna sredstva, a jedna četvrtina mogućnost zajmova.

Kina najavila mogućnost vojnog napada na Tajvan

Kina će napasti Tajvan ako ne bude drugog načina da spriječi njegovu neovisnost, upozorio je u petak jedan od glavnih kineskih generala, što predstavlja verbalnu eskalaciju prema demokratskom otoku koji Peking smatra svojim teritorijem.

Uhićen Fadil Novalić, premijer Federacije BiH

Fadil Novalić, premijer Federacije BiH, Fahrudin Solak, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite i Fikret Hodžić, vlasnik ppduzeća “Srebrena malina” uhićeni su sinoć nakon višesatnog saslušavanja u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), saznaje eksluzivno “Avaz”.

Ante Glibota: Perspektive za Hrvatsku – beznađe i nada, grijesi struktura

Raspuštanjem Hrvatskog Sabora u njegovom 9. sazivu oslobodili smo se nadam se najlošijeg saziva Sabora u svih ovih tri desetljeća obnovljene i nezavisne hrvatske države, ali i najkatastrofalnije Vlade RH, koju najširi slojevi hrvatskog naroda ne pamte po ni jednom dobru, kojeg su napravili u njihovom mandatu. Umjesto šutnje i srama, dvojac čelnika Sabora i Vlade RH, Jandroković i Plenković su u samohvali prešli sve mjere dobrog ukusa, iako su svojim odlukama i akcijama izazivali beznađa, pa su im upridjevljena posprdna pučka imena, nadimci Njonjo i Šonjo.