Vijesti

Končareva hobotnica na sudu u Johannesburgu

Prošli je tjedan AMCU (Association of Mining and Construction) iz Južnoafričke Republike tužio rudarsku tvrtku Samancor Chrome i državno je tužilaštvo predmet dodijelilo Visokom sudu u Johannesburgu.

Spomenik u Srbu, spomenik je pobjede nad Hrvatima

Hrvati su malo Božje stado, nad kojim se kroz povijest, provodi genocid. Nikad Hrvati nisu ratovali na tuđem teritoriju niti bili agresori. Željeli smo samo biti svoji na svome, pa i u svojoj Lici i Kordunu. Lika i Kordun su hrvatski teritorij nad kojoj su komunistički generali i zapovjednici ličke divizije NOVJ, te četnički puk „Kralj Petar II“ podigli ustanak.

Stier, Kovač i Penava idu na Plenkovića

Svojim zadnjim intervjuom u Večernjem listu, gdje je objavio moguću kandidaturu za predsjednika HDZ-a, Penava je nadrastao “nestašluk”. Nije se to dogodilo preko noći, no sada je zakoračio u nacionalnu politiku. Time se pridružio Davoru Stieru i Miri Kovaču, koji već figuriraju kao suparnici Andreja Plenkovića. I time je preko noći znatno ojačao unutarstranačku oporbu Plenkoviću i najavio bunu

Gotovo 800 bivših pripadnika Islamske države pobjeglo iz logora

Gotovo 800 stranaca povezanih s IS-om pobjeglo je iz logora Ain Isa, u blizini sjevernog grada Rake. Iskoristili su granatiranje turskih plaćenika kao priliku za bijeg. To je direktna potpora novom rađanju IS-a", priopćila je kurdska autonomna uprava u sjeveroistočnoj Siriji.

Može li štrajk učitelja i nastavnika dovesti do prijevremenih parlamentarnih izbora?

Učitelji i nastavnici štrajkaju, traže povećanje plaća od šest posto, Vlada nudi četiri posto, zbog čega HNS prijeti da će izaći iz Vlade i neće glasati za proračun. Premijer ima samo dva izbora - ili će pristati na ucjene i smiriti sindikate i koalicijskog partnera te mirno ići na predsjedničke izbore, uz nove ultimatume koje ističu i drugi koalicijski partneri, ili će mu puknuti film i raspisati izvanredne izbore, piše Jutarnji list.