Vijesti

Održana službena komemoracija u Jasenovcu

U znak sjećanja u Spomen-području Jasenovac održana je službena komemoracija na kojoj su sudjelovali premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković te kao izaslanik predsjednice RH Zvonimir Čičak.

Mladen Pavković: Stop Vulinu! Odličan potez hrvatske politike!

Dugo je trebalo, ali napokon se i to dogodilo – Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH osudilo je izjavu ministra obrane Republike Srbije Aleksandra Vulina u kojoj tvrdi da o njegovu dolasku u Republiku Hrvatsku „…može odlučiti vrhovni komandant Vojske Republike Srbije, gospodin Aleksandar Vučić, a nikako o tome ne mogu da odluče hrvatski ministri“ te ga je zbog toga do daljnjega proglasilo personom non grata, tj,. nepoželjnom osobom u hrvatskoj državi!

Hloverka: Plenković i Pupovčeva supruga zajedno slavili

Nakon incidenta notornog četnika Šešelja, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je u vrijeme agresije bio pripadnik Šešeljevih radikala zažalio je što je nanesena šteta Srbiji i iskoristio priliku pa ponovno napao Hrvatsku. Srpska veleposlanica čak nije htjela primiti ni prosvjednu notu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Vojislav Šešelj jednodušno je osuđen od strane hrvatskih političara kao izoliran slučaj u duhu naših europejskih težnji za dobrosusjedskim odnosima sa Srbijom, premda se susjed uporno ponaša suprotno.

“Mainstream” mediji i Plenkovićevi pokušaji svrstavanja HDZ-a u lijevi politički spektar

Portal direktno.hr slovio je dugo kao neslužbeno glasilo HDZ-a, odnosno, barem je to bio prilikom revitalizacije HDZ-a pod Tomislavom Karamarkom. Otkako je Plenković preuzeo vladajući HDZ, “vladin bilten”, kako ga naziva Raspudić, postaje – Jutarnji list – što je, s obzirom ljude koji tamo pisahu i pišu suludo, i, bilo bi smiješno da nije tragično, dok direktno.hr i dalje predstavlja “tihu većinu” hrvatskog naroda, odnosno HDZ-ovog biračkog tijela.

Rumunjska najavila premještaj veleposlanstva u Jeruzalem - a Hrvatska?

U jeku ratifikacije Istanbulske konvencije, ali i svih drugih socijal(ističko)-liberalnih poteza vladajuće koalicije okupljene oko HDZ-a (n. pr. “par excellence” komunističkih poteza poput lex Agrokora i otkupa INA-e od Mađara te poltronskog ponašanja spram Bruxellesa i Beograda) mnogi nezadovoljni tim i takvim HDZ-ovim odlaskom ne samo iz desnih položaja, nego iskorak u skoro krajnju ljevicu, kao uzor državotvorne i suverenističke politike ističu političare poput mađarskog predsjednika vlade Orbana ili čak novog austrijskog premijera Kurza.

Ministrica Pejčinović Burić s hrvatskom zajednicom u Torontu

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se sinoć s predstavnicima hrvatske zajednice u Torontu gdje će s kolegicama po dužnosti sudjelovati na sastancima skupine G7, što je nazvala "velikim priznanjem" Hrvatskoj, priopćeno je iz MVEP-a. Kako navodi Ministarstvo, Hrvati u Kanadi, njih više od 250.000, važna su poveznica dviju zemalja i potencijal za promicanje gospodarskih odnosa. 

Sjeverna Koreja ukida nuklearne pokuse

Sjeverna Koreja će suspendirati nuklearno i raketno ispitivanje te ukinuti nuklearne pokuse u sjevernom dijelu zemlje u nastojanju da nastavi gospodarski rast i mir na Korejskom poluotoku, priopćili su državni mediji.