Vijesti

Hoće li Plenković zabraniti viceve o sebi na "WhatsAppu" i "Viberu"?

Andrej Plenković ne će ostati na mjestu predsjednika HDZ-a, ma što učinio u posljednjoj, godini vladavine ove nakaradne hrvatsko-srpsko koalicije. Može vratiti 30. svibnja kao državni praznik, ali ne će povući ratifikaciju Istanbulske konvencije, može dizati svima plaće do milje volje, ali čemu, kad će s takvom povišenom plaćom svi morati plaćati dugove 3. maja ili Uljanika.

Nastavljen verbalni sukob između vrha HDZ-a i Davora Ive Stiera

Za politiku HDZ-a neprihvatljivo je da bilo koji član širi govor mržnje i prijetnje, poručili su iz HDZ-a u nedjelju te svoga saborskog zastupnika i kandidata za novog predsjednika HDZ-a Davora Ivana Stiera pozvali neka javno kaže podržava li on "izljeve govora mržnje i prijetnji" i prozvali ga da "perfidno i otužno zlorabiti poruke Ivana Pavla II.".

Dražen Barbarić: BiH je politička tempirana bomba koja čitavu sigurnosnu arhitekturu Zapadnoga Balkana može poremetiti

Prof. dr. Dražen Barbarić, s Centra za politološka istraživanja Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u izjavi za Slobodnu Dalmaciju, ističe kako je nedvojbeno da se izjave iz intervjua Emmanuela Macrona uklapaju u mnogo širu priču o francuskom pozicioniranju u novonastaloj europskoj konstelaciji te Macronovom zaustavljanju pristupnoga procesa za Sjevernu Makedoniju i Albaniju.

Francuska i Turska protiv NATO-a?

Francuski predsjednik Emmanuel Macron šokirao je kako svjetske političke elite tako i javnost svojim, kako je to odmah rekla njemačka kancelarka Angela Merkel, “drastičnim govorom” o NATO-u, no Macron je, zapravo, odigrao ulogu dječaka iz Andersenove bajke koji se jedini usudio izreći ono što su svi vidjeli – da je car gol.