Vijesti

Dubrovnik potvrdio titulu najprivlačnijeg grada – u šest godina doselilo im se 1.545 ljudi više nego se iselilo

Dubrovnik je privukao i najviše stranaca, a i drugi gradovi koji bilježe najpozitivniji migracijski „saldo“ mahom su priobalni. Drugi na listi po podacima Zavoda za statistiku je Grad Kaštela, čiji se broj stanovnika povećao za 1.345, a slijedi Solin, s 1.299 stanovnika više. Četvrte su Vodice (612 stanovnika više), a na petom je mjestu Umag (562)

Stjepan Lozo: Hrvoje Klasić i nadalje ustrajava na protucivilizacijskom i protučovječanskom iskazu

U „Slobodnoj Dalmaciji“ u izdanju od 3. studenoga o. g., u prilogu „Spektar“, objavljen je intervju kojeg sam dao novinarki Snježani Šetki, a koji je prenesen i na internet portal, pod naslovom „U NDH su Srbi vršili genocid nad Hrvatima...“. Kao odgovor na taj intervju na istom ste mjestu 10. studenoga o. g. objavili razgovor novinara Damira Pilića s Hrvojem Klasićem pod naslovom „Potpuna je besmislica da su Srbi u NDH provodili genocid nad Hrvatima“.

Ivica Todorić na slobodi:

Nakon što je Zagrebački županijski sud danas odobrio njegovo puštanje na slobodu, Ivica Todorić je oko 17 sati napustio zatvor u Remetincu.

Obilježena 27. obljetnica stradanja Vukovaraca u "Veleprometu" i na Ovčari

Misom zadušnicom koju je služio vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić te polaganjem vijenca i paljenjem svijeća podno spomen ploče obilježena je 27. obljetnica stradanja Vukovaraca u Veleprometu, gdje su bivša JNA i srpske paravojne postrojbe još u rujnu 1991. osnovale prihvatni centar u kojem su zatvarani, mučeni i ubijani zarobljeni hrvatski branitelji i civili.