Vijesti

Četiri većinske bošnjačke stranke pokrenule inicijativu kontra Ustavu i presudi Ustavnog suda

Četiri većinske bošnjačke stranke, predvođene Strankom demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića, usuglasile su prijedlog koji bi omogućio popunu izaslanika u gornji nacionalno koncipirani Dom naroda Federacije BiH čemu su se ranije usprotivile hrvatske stranke i koji je suprotan od presude koju je donio Ustavni sud BiH iz 2016. godine nakon čega je i izbila politička kriza.

HRT nastavlja promovirati komunistički svjetonazor i jugoslavensku velikodržavnu ideju

Nikoga ne bi trebalo smetati da se Programsko vijeće HRT-a, kao tijelo javne televizije odgovorno za čuvanje profesionalne razine i društvene vjerodostojnosti, da se brine o civilizacijskim vrijednostima u svojem programu. Dapače, postoje ideje, stavovi i mišljenja koja ne bi smjela biti izrečena u javnom prostoru jer obezvrijeđuju civilizacijske tekovine, lažiraju povijest i vrijeđaju čovječanstvo.

Veliku koaliciju desetljećima imamo u "Reci"

Republika Kuba od 1959. ima komunističku partiju na vlasti, Sjeverna Koreja od 1945., odnosno od 1953., također. Nedavno je održan povijesni sastanak Trumpa i Kim Jong-una što je znak zatopljavanja odnosa, ali svojevrsna uvertira u denuklarizaciju, odnosno dekomunizaciju. Kuba se već prije nekoliko godina počela približavati Zapadnom svijetu, a rezultirat će također dekomunizacijom. Ostala je, veli Hloverka Novak-Srzić, još samo Rijeka kao posljednja utvrda istinskog boljševizma ili kako to vole kazati naši domaći četnici (takozvani "ćetnici") – "antifašizma".

Briljantnost hrvatskog uma

Tko to kaže da u Hrvatskoj nema recikliranja. Svo političko smeće, ne samo partijsko, nakon Domovinskog rata samo-recikliralo se i čini perjanicu političkih stranaka. Takav reciklažno- mimikrijski preobražaj nije zabilježen nigdje u „vasceloj vasioni“.

Spor oko imena Makedonije riješen potpisivanjem sporazuma

Višegodišnji diplomatski spor između Grčke i bivše jugoslavenske republike Makedonije riješen je potpisivanjem sporazuma o promjeni dosadašnjeg službenog imena Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija u novo ime Republika Sjeverna Makedonija.

Hloverka: Sjeverna Koreja pala, ostala samo Rijeka

Kreativni tim promidžbenog odjela ovogodišnje Povorke ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride nakon sedamnaest godina softy njegovanja duginih boja odlučio se za novi, pravi hardcore pristup promicanju homoseksualnih, lezbijskih i ostalih transrodnih prava. Inspirirajući se naboljim propagandistima, odlučili su se za pravog majstora  među njima – druga Tita koji se više od sedamdeset godina propagandom svog totalitarnog režima najviše bavio.