Vijesti

Reagiranje na tekst dr. Ilije Protuđera

Ne negiraju posebnost hrvatskog jezika samo Snježana Kordić, Mate Kapović, Bojan Glavašević i Jagoda Granić već tu posebnost negiraju Institut za  hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ), Matica hrvatska i HAZU.  Pogledajmo njihove pravopise, gramatike i rječnike pa će nam sve biti jasno.

Božo Žepić: Zakaže li razum, onda ni država BiH nema šanse za opstanak!

Član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u BiH akademik Božo Žepić kazao je u intervju Hrvatskom Medijskom Servisu kako je federalizam koji se spominje u rezoluciji Europskog parlamenta naišao na oštre kritike političkog i medijskog Sarajeva zato što je Bošnjacima prihvatljiv samo koncept unitarne države jednakopravnih građana, ali ne i naroda.

Nekad Korčula, sutra Cres - starta “Praxis 2”

Komunizam je odnio toliko ljudskih žrtava da se malo tko danas uopće osvrće na ono što je ostavio za sobom u vidu svoga soc-realizma. Jer, prije svega, komunizam je ružan, estetski najniži stupanj na koji se čovjek ikada spustio i niti jedan jezik nema toliko takvih riječi kojima bi mogao opisati to “božansko” ruglo.

Srbija mora vratiti štedišama staru deviznu štednju

Ministarstvo financija Srbije pozvalo je štediše banaka koji su do 27. travnja 1992. godine imali deviznu štednju u bankama na teritoriju bivše SFRJ da u roku od godine dana prijave svoja potraživanja, objavili su beogradski elektronički mediji.