Vijesti

Plenković po Ustavu "minirao" Most

Većini hrvatskih građana 'pao je kamen sa srca' nakon što je premijer smijenio trojicu Mostovih ministara zbog političkog neposluha a time najavio i definitivan prekid agonije besmislene, kvazi- suradnje dozlaboga prgavog MOST-a s HDZ-om.

Gdje mi to živimo?

Došlo je vrijeme da se zapitamo gdje mi to živimo i što nas još sve čeka. Unatoč socijalizaciji kao pozitivnom procesu na scenu stupaju sve asocijalniji oblici ponašanja koji društvo odvode u potpuni kaos. Čiji je to cilj i tko ga i zašto podržava? Dvadeset stoljeća civilizacije izgleda nije bilo dovoljno kako bi se stvorio bolje, pravednije i zdravije društvo. Je li čovjek zaista šumsko biće s genetskom greškom ili je to samo privid?

Rusija zaprijetila Crnoj Gori

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije ocijenilo je, povodom odluke crnogorskog parlamenta o ulasku te države u NATO, da “državno rukovodstvo Crne Gore i njegovi zapadni pokrovitelji nisu poslušali glas razuma i savjesti”, te zbog toga trebaju “preuzeti odgovornost za posljedice”, prenosi  u subotu Hina pozivajući se na podgoričke medije.

Mladen Pavković: Ne mogu „disati“ od „ustaša“!

Tko će kome nego svoji svome! Predsjednik udruge Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Vojislav Stanimirović otišli su (petak, 28. travnja) u Beograd, kod predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, po – svoje mišljenje.

Sve je politički više lijevo od MOST-a i ovakvog HDZ-a

Uvijek može gore – to nije pesimizam, nego hrvatska stvarnost. Nenadana odluka predsjednika vlade o razrješenju trojice MOST-ovih ministara začudila je sve, od vrha HDZ-a, SDP-a, ostalih stranaka do čelnika MOST-a i predsjednika Sabora Bože Petrova. Je li to dobar potez? Intuicija kaže – da – ali, kad se bolje promisli…

Zašto su u Hrvatskoj slabe institucije a snažni pojedinci na njihovom čelu?

Hrvatska još barem pola stoljeća ne će postati “normalna” država. Pod normalnim razumijemo vladavinu prava, odnosno pravnu državu što je temelj svih suvremenih t.j. modernih nacionalnih država, a taj je temelj potreban kako bi na njemu počivale državne i javne institucije: sud, policija, ministarstva, državni uredi – općenito sve što potpada pod pojam (javne) državne uprave.