Vijesti

Mladen Pavković: Toga nema ni u Siciliji

Ovo što se kod nas događa na pojedinim područjima pravi je cirkus. Naime, ovih su dana pravomoćno osuđeni Zdravko i Višnja Pevec. Krivi su za gospodarski kriminal, pa su Zdravka strpali (ili će to uskoro uraditi) u zatvor na dvije godine i deset mjeseci, a njegovu suprugu Višnju na kaznu od jedne godine zatvora, koja joj je zamijenjena radom za opće dobro. Uz to tvrtki Pevec moraju platiti 3,9 milijuna kuna te sudske troškove od 400.000.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH pozdravio pravomoćnu presudu Radovanu Karadžiću

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu (OHR) pozdravio je u srijedu pravomoćnu presudu Radovanu Karadžiću koji je pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove (MICT) u Den Haagu osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina, a na isti je način reagirala i Stranka demokratske akcije (SDA), dok su iz Republike Srpske pristigle potpuno drugačije ocjene.

Radovanu Karadžiću doživotni zatvor

Mehanizam za međunarodne kaznene sudove (MICT), nasljednik ICTY-a, povećao je u srijedu kaznu zatvora ratnom vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću na doživotni zatvor za genocid u BiH ocijenivši da je 40 godina koliko je dobio u prvostupanjskom postupku neodgovarajuća kazna.

Rusija pokazuje Vučiću što sve Putin smije činiti u Srbiji

Prosvjedi u Srbiji protiv Aleksandra Vučića za bolju i demokratsku Srbiju kao i najavljeni kontra prosvjedi podrške Aleksandru Vučiću u toj istoj Srbiji za još bolju i demokratičniju Srbiju samo su slikovito uočljiva dijagnoza izbezumljenog i ogorčenog srpstva nakon gubitka Jugoslavije.