Vijesti

Europa kakvu su Stier i Plenković htjeli više ne postoji

Jedno od dosta podcijenjenih umijeća/sposobnosti jest mnogo govoriti ili pisati, a ne reći ništa. Tko god misli drukčije, neka naprosto pokuša, poput naših vladajućih iz briselske bojne, dvadesetak minuta govoriti, a ne kazati baš ništa – brzo će shvatiti da to nije tako lako kao što se čini.

Zorica Gregurić: Podrška vukovarskom gradonačelniku

Na Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske, dan kada nas je kao samostalnu i neovisnu državu priznala međunarodna zajednica, umjesto ponosa, umjesto zahvale i odavanja počasti prvom Predsjedniku, umjesto zahvale hrvatskim braniteljima koji su najzaslužniji što se taj dan dogodio prije 27 godina, a bio priželjkivan i sanjan stoljećima, umjesto slavlja i zahvale svakoj Hrvatici i Hrvatu, mi zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara zgroženi smo napadima na vukovarskog gradonačelnika gospodina Ivana Penavu.

Mladen Pavković: Od kada „mladići“ šaraju po hrvatskim spomenicima?

Većina medija je objavila da je „uhićen mladić (!) koji je na spomeniku Franji Tuđmanu nacrtao srp i čekić“, odnosno da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje da je 5. siječnja 2019. oko 23:55 sati došao do Ulice hrvatske bratske zajednice i sprejem crne boje koji je donio sa sobom na postolju spomenika nacrtao grafit i otišao.