KOLUMNA DAMIRA PEŠORDE - SECIRANJE KAOSA

Damir Pešorda: Čudovišna inkluzivnost

Došavši na vlast, Plenković su i Stier obećali da će se njihova politika zasnivati na načelu inkluzivnosti. Iliti uključivosti. Sudeći po svemu dosada viđenomu, oni se tog načela drže. Uključuju čak i otvorene protivnike HDZ-a, a isključuju one koji bi tim protivnicima mogli zasmetati.

Damir Pešorda: Je li Hribar šovinist?

Kojeg je etničkog podrijetla Hrvoje Hribar, ne znam niti me previše zanima. U kojem će se narodu roditi, čovjek ne bira, međutim kakvo će njegovo kasnije opredjeljenje biti - jest. Gostujući u emisiji Nedjeljom u dva Aleksandra Stankovića, Hribar se razotkrio kao čovjek silno opterećen nacionalnim pitanjem.

Damir Pešorda: Zločin iz mržnje, samo koje?

U noći sa subote na nedjelju u zagrebačkom klubu 'Super Super' na Radničkoj cesti u kojem se održavao ''LGBT party'' nepoznati je počinitelj bacio  suzavac. Nastala je velika gužva u kojoj su neki posjetitelji kluba lakše ozlijeđeni.

Damir Pešorda: Nedo i ratovi na desnici

Dok ljevica muku muči s ''kosturima iz ormara'', na desnici bjesne ratovi. Uvrijeđen što premijer Plenković na njegov zahtjev nije istog trena dao otkaz ministru Barišiću, Đikić patetično poručuje da odlazi iz Hrvatske. Kad prije, ja nisam znao ni da se doselio!?

Damir Pešorda: Potpis

U posljednje vrijeme Državna revizija samo unosi nemir u bezgrješne ljevičarske krugove. Krenulo je s HAVC-om, a nastavilo s dnevnicama Milanovićevih savjetnika. Savjetnici bivšeg premijera navodno su na ime dnevnica za putovanja na koja uopće nisu išli inkasirali 307.785 kuna.

Damir Pešorda: Odlazak Predraga Matvejevića

Prekjučer je u Zagrebu u osamdeset petoj godini života umro Predrag Matvejević. Kako je riječ o čovjeku koji je vješto kormilario između književnosti i politike, njegova je smrt imala veliki odjek u medijima. Uglavnom je izvještavano kako nas je ''napustio veliki književnik,intelektualac, humanist itd.''

Damir Pešorda: Hrvatska vojska

Vojska je jedna od najvažnijih oznaka državnosti, ona je zapravo jamac svih ostalih oznaka državnosti. Kada je početkom tekućeg tisućljeća Jozo Radoš počeo devastirati hrvatsku vojsku, bilo je jasno da se samoj državi ne piše dobro.

Damir Pešorda: Nepogoda zvana Trump

 Donald Trump svojom se retorikom i prvim potezima sručio na praksu političkog establišmenta kao nepogoda. Sve što on govori i radi za klonirane je birokrate nečuveno, skandalozno, opasno.

Damir Pešorda: Tko je brifirao Božu?

Otkako je Hrvatska izgubila arbitražni spor protiv MOL-a u Genevi, u više navrata novinari su upitali Božu Petrova o njegovoj znamenitoj izjavi: '''Mogu reći da sam brifiran kao potpredsjednik Vlade da imamo razloga biti optimistični oko ishoda te arbitraže. Bilo kakve druge informacije koje se pojavljuju u medijima, mene stvarno interesira tko je njih brifirao.''.