U četvrtak 16. listopada ruski predsjednik Vladimir Putin stigao je sa zakašnjenjem na EU-Azijsku financijsko-političku konferenciju na vrhu ASEM-a u Milanu, ali izgledao je kao da su ga sva sunca ovoga svijeta obasjala u prethodnim satima. A vjerojatno se je tako nekako i osjećao.

 

Kasnio je zbog Beograda gdje je nekoliko sati prije, ''cela Srbija'' klicala mu u neviđenoj vrućici putinomanije, kao junaku zajedničke ''oslobodilačke'' epopeje , jamcu zajedničke budućnosti, ocu i bratu te vođi u velikom podvigu izgradnje nadolazećega svijeta. U njemu ima mjesta za Srbiju kao udruženoj sili (koja će za to biti financirana i naoružana), a implicite se podrazumijeva, jao onima koji se suprotstave stvaranju tog novog carstva.

Osim na velikim paradama u ruskim središtima svojih dosadašnjih dominija nikada nije Putin doživio takve počasti i oduševljenje kao ovo u Beogradu. Neistina bi bila reči da je osim ogromnog vladinog financijskog ulaganja u paradu, išta bilo neprirodno u Beogradu: veći dio građana Srbije konačno se je preko ruskoga predsjednika vidio uključen u nešto živo i realno, u izgradnju novog Sovjetskog Saveza, gdje će konačno Staljingrad ponovno zvati se Staljingrad, a prošlost vojnog ekspanzionizma od sada ucrtavati sve jasnije u državnu doktrinu.

Militaristička demonstracija 400 km od Zagreba

Vodeći ljudi hrvatskog režima, Ivo Josipović, Zoran Milanović i Vesna Pusić, nastojali su omalovažiti militarističku rusko-srpsku demonstraciju u odnosu na Republiku Hrvatsku. Međutim, činjenica je da Hrvatska postaje najugroženija država novog rusko-srpskog sistema, a mafijaši koji njom vladaju dobivaju još opasnije zadatke protiv Domovine.

Prema pouzdanim informacijama, Srbija će dobiti od Rusije nepovratni kredit od 15 milijardi dolara u iduće tri godine, vojnu opremu koja obuhvaća i raketne sustave zadnje generacije u vrijednosti od 5,5 milijardi dolara, Moskva će preko Srbije nabavljati industrijske proizvode i sirovine pa tako i strateški osjetljive elemente iz Europe, Amerike i Azije pod varijabilnim deklaracijama, itd.

Zbog gubitka svih morskih luka, zračni promet Srbije bi se u kratkom roku trebao znatno povećati. A Srbi će dobiti i slobodnu luku na Crnome moru. Ne treba ni naglašavati koliko se sada mijenja pozicija Bosne i Hercegovine. Ovdje postoji opasnost da Washington, zbog pritiska Engleza, preda Turskoj (članici NATO-a) velike ovlasti nad BiH, a da Turci to iskoriste za svoj smrtonosni protuhrvatski, protukatolički i kulturocidni proces, koji se sada diči genocidnim kalifatima iz prošlosti. Turski predsjednik je u zadnjih desetak mjeseci upao u bezbroj ekscesa u tom smislu. A g. Izetbegović mu iz Sarajeva pomaže u jačanju ekstremističkih delirija.

Osloboditi Hrvatsku, zaštititi BiH

Urgentan je hrvatski posao osloboditi Zagreb od rusko-srpskih agenata koji s Pantovčaka i Banskih dvora razaraju jedinstvo, samopouzdanje, financije, gospodarstvo, sigurnosni i obrambeni sustav te znanost u Hrvatskoj. Sada oni imaju nove zadatke. Izbori su na pomolu, nije to nemoguć nacionalni zadatak, nemogućim ga čine unutarnja špijunaža, zastrašivanje i kontrola svih medija

''Rusija, Srbija, ne treba nam Unija!'' ...''NATO je pala – narodima pobeda i slava'', bile su neke od krilatica koje su pratile Beogradom rusku delegaciju uz osmjeh srpskog predsjednika Nikolića. I stvarno. Samo se još po kancelarijama sa stola na stol vuku papiri o želji Beograda da uđe u europske integracije, uz prljavi posao kojeg obavljaju zagrebački ''capi di mafia'', koji o tome ''svjedoče'' žrtvujući dostojanstvo naše države, živote hrvatskih branitelja, hrvatsko školstvo i stotine milijuna eura koji idu na račune raznih Pupovaca i četničkih udruga, s izlikom da bi se u suprotnom slučaju možda naljutili i okrenuli leđa europskim programima...

Ovaj ples dolazi kraju. O biračima ovisi hoće li sljedeća izvedba biti posljednja u povijesti Republike Hrvatske, ili ipak prva dostojna Hrvata u XXI st. Jer samo Hrvati mogu spašavati BiH o unutarnje kataklizme koja je toliko potrebna i Putinu i srpskim vojvodama.

 

Domagoj Ante Petrić