Knjigozori

Mladen Pavković: Knjiga koju treba baciti kroz prozor

Svojedobno je Marko Marković u osvrtu na knjigu o hrvatskim generalima objavio da je toliko loša da je treba spaliti, a mi bismo za netom tiskanu knjigu notornog Hrvoje Klasića „Mika Špiljak – revolucionar i državnik“ (Naklada Ljevak, 2019.) dometnuli da je treba – baciti kroz prozor!

Alfa oduševila djecu novom slikovnicom

Povodom „Mjeseca knjige“ Naklada Alfa Mostar i knjižara Alfa u Mostaru predstavili su slikovnicu Kako je Pjev naučio raditi, književnice Anite Martinac. Urednici knjige su književnici Božidar Prosenjak i Božidar Petrač.

Povodom Mjeseca knjige s programom za djecu

Povodom „Mjeseca knjige“ Naklada Alfa Mostar organizira predstavljanje slikovnice Kako je Pjev naučio raditi, književnice Anite Martinac u srijedu 23.listopada 2019. s početkom od 18,00 sati ispred knjižare Alfa u PC Mepas MALL.

Split: Predstavljene knjige i održano predavanje o "nacionalnoj sigurnosti i državnom terorizmu"

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Splitu u suorganizaciji s nakladničkom kućom Despot infinitus iz Zagreba i Hrvatskom udrugom Benedikt iz Splita, u petak, 11. listopada, u velikoj dvorani Zavoda HAZU-a u Splitu, priredila je predstavljanje knjiga „Državni terorizam“ dr. sc. Danijele Lucić i „Nacionalna sigurnost - Prognoziranje ugroze“ dr. sc. Mirka Bilandžića, koji je ujedno održao i predavanje na temu „Nacionalna sigurnost i državni terorizam“.

U Splitu predstavljena knjiga "Sv. Jeronim Dalmatinac"

U petak je u Splitu predstavljena knjiga "Sv. Jeronim Dalmatinac", autora prof. dr. Slobodana Prosperova Novaka, u izdanju SD županije, prigodom Dana Splitsko-dalmatinske županije kojega će svečano proslaviti na blagdan sv. Jeronima, u ponedjeljak 30. rujna.

Predstavljena knjiga Nasera Ferria „ Živa mitologija – Living Mythology“

U utorak 23. rujna, u HAZU u Splitu, u sklopu 31. Knjige Mediterana, a u organizaciji Književnog kruga Split, predstavljena je povijesna knjiga kosovskog arheologa i povjesničara i prevoditelja akademika Nasera Ferria pod nazivom „ Živa mitologija – Living Mythology“ prevedena s albanskog te objavljena u Uniji Albanaca u Republici Hrvatskoj u Zagrebu.

U Splitu predstavljena najnovija izdanja Matice hrvatske Dubrovnik

U utorak 23. rujna, u HAZU u Splitu, u sklopu 31. Knjige Mediterana, a u organizaciji Književnog kruga Split, predstavljena su izdanja Matice hrvatske Dubrovnik. O časopisima i knjigama govorili su predsjednica Matice hrvatske Dubrovnik Stanislava Stojan, Davor Mojaš, Jelena Obradović i Ana Rajić.

Vitez

Prikaz knjige: Ilija Smiljanić,Poniranja, DHK HB – Matica hrvatska, Mostar – Tomislavgrad, 2019.