Službeni profil Hrvatske demokratske zajednice na Facebooku je javno prokomentirao javni nastup SDP-a i njihovih koalicijskih partnera koji su u Rijeci predstavljali svoju listu za osmu izbornu jedinicu, nazvavši sve skupa "fijaskom".

Iz HDZ-a su prokomentirali početak SDP-ove kampanje u osmoj izbornoj jedinici tijekom koje je njihov čelnik Peđa Grbin kazao da je Rijeka logično mjesto za početak kampanje svoje koalicije "Rijeke pravde. "Koji debakl u Rijeci, na predstavljanju SDP-ove koalicije u osmoj izbornoj jedinici!", započeli su iz Hrvatske demokratske zajednice.

Rekli su kako je došlo više "predsjednika" stranaka i kandidata nego što se okupilo građana. "Ili fijasko, ako vam je draže. Došlo je više predsjednika ‘stranaka‘ i kandidata nego što se okupilo Riječanki i Riječana! Računajući pritom i novinare i snimatelje. Tako to biva kada se sam baciš u toksične rijeke Milanovićeva bezakonja i primitivizma", nastavili su.

Istaknuli su kako nisu ništa naučili nakon svojih neuspjelih prosvjeda.

"Kada mu držiš ljestve u pokušaju da zaustavi rast plaća i zaposlenosti, a da povuče sa sobom u međunarodnu izolaciju i ekonomski ponor. Peđa G. očito ništa nije naučio nakon nedavno propalih ‘prosvjeda‘. Milanovićeva balkanština ne prolazi kod hrvatskih ljudi", zaključili su iz HDZ-a objavu na Facebooku.

Korisnici Facebooku komentirali su ovu objavu te ni oni nisu poštedjeli SDP i njihove koalicijske partnere. "Ništa jadnije ne može biti, nego ovo. Velika partijska crvena zastava, a gore mala zastava RH. Zar se oni pripremaju na obnovu Komunističke partije u Hrvatskoj?", upitao je jedan korisnik. Jedan korisnik pak im je poručio da su oni u Rijeci sve uništili, podsjetivši ih da su tamo na vlasti 80-ak godina.

"Cirkusanti u Rijeci od kad vi vladate, a to je 80 godina sve što je uništeno, to ste vi uništili!! Rijeka je presušila i postala već davno zahvaljujući vama potočić", poručio im je korisnik. "Tko pod drugim jamu kopa sam pada u nju", "Odnesoše ih njihove nabujale vode", "Imam autobus ako treba uvoziti birače iz Bosne", ponudio im je pomoć jedan korisnik, prenosi Direktno.

Podsjetimo, koalicija "Rijeke pravde", odnosno čelnici stranaka iz koalicije i kandidati s liste u Rijeci su se kratko predstavili građanima i u vrlo kratkim crtama pričali o svojem programu i ciljevima, no okupilo se iznimno malo ljudi.

"Za nas neki govore da nismo Rijeke pravde nego tek potočić. Mi jesmo potok koji je krenuo, udružio se s drugima i stvorio  nezaustavljivu rijeku koja će mijenjati Hrvatsku", poručio je predsjednik Peđa Grbin tijekom predstavljanja liste u osmoj izbornoj jednici koju on i nosi.