Velika je panika zavladala u partijskim redovima jer posežu za isluženim i ocvalim kadrovima kako bi stvorili pomutnju u medijskom prostoru. Čini se da je formiranje vladajuće većine blizu, s obzirom da se nakon dugog medijskog izbivanja „javila“ nesuđena Glavna tajnica UN-a i bivša „ministarka spoljnih i evropskih poslova“ Vesna Pusić.

Iako ova bivša političarka ne zaslužuje prostor za izražavanje svojih anacionalnih promišljanja jer spada u onu grupu ljudi koji ne iznose realna zdravorazumska promišljanja, već se ta promišljanja sastoje od poznatih floskula koja mahom nepismeni novinari i voditelji nisu kadri propitati, odnosno opovrgnuti, za potrebe miniranja koalicije HDZ-a i Domovinskog pokreta, pronašla je još jednom u sebi onaj žar svoga pretka Grge Anđelinovića i poručila političkim akterima što im je činiti.

“Tome se treba suprotstaviti. Ovo bi bio trenutak za potez predsjednika Republike da kaže da je Hrvatskoj potrebna Vlada nacionalnog spasa u kojoj će se dogovoriti četiri ili pet stvari koje će se napraviti i nakon toga treba ponovno ići na izbore. To bi bila Vlada SDP-a i HDZ-a i koja ne bi mogla biti dugoročna, ali bi mogla spasiti Hrvatsku od ekstremne situacije i desnice otvorene ruskom utjecaju”, drži Vesna Pusić.

Zašto bi se predsjednik republike, koji se po Ustavu nema pravo petljati u parlamentarne procese, već je dužan isključivo poštivati ustavne norme (a dosad je činio upravo suprotno!), trebao pozivati na vladu nacionalnog spasa?

Nadalje, što to točno prijeti Hrvatskoj da joj je potreban nacionalni spas? Najveća trenutna hrvatska katastrofa jest ona demografska, no tu nije potrebna koalicija HDZ-a i SDP-a, nego natpolovična većina glasova u Hrvatskome saboru koja će donijeti konkretne demografske mjere.

Čini se da za „besnu“ Vesnu, kojoj je za vrijeme njezina ministriranja pjena izlazila na usta na sam spomen hrvatske države, opasnost predstavlja ni manje ni više no Domovinski pokret.

„To je Domovinski pokret, stranka koja je sigurnosno i politički opasna i za državu i za građane i koja je pri tome dobila jednoznamenkasti rezultat na izborima, a postavlja se u poziciju određivanja što će se događati”, objasnila je Pusić.

Je li do toga što nikad nije maturirala ili do čega drugoga pa jednostavno ne zna, no prije svega, 14 (četrnaest), odnosno 13 (trinaest) zastupnika koje je osvojio Domovinski pokret nije jednoznamenkasti broj. Ako je, pak, mislila na postotak, onda se radi o demagogiji, što nije strano ovoj političarki koja je na međunarodnom planu napravila možda najviše štete od premnogih hrvatskih štetočina.

Međutim, za obiteljski pedigre, kao i za politiku progresivnog četništva koju je Pusić provodila i zagovarala medijski konzumenti iz drugih zemalja ne znaju, stoga bi joj mogli i povjerovati da će Hrvatska demokratska zajednica koalirati s „ekstremnom desnicom“ pod „ruskim utjecajem“. Postala je to mantra većine mainstream medija diljem svijeta da se sve političke neistomišljenike, odnosno nezadovoljnike vlašću brzo smješta u „rusku momčad“ te na taj način stvara shizofrena situacija.

Nakon Ive Josipovića, Steve Mesića, Jadranke Kosor, duboka se partijska država odlučila za posljednje političke „teškaše“ tipa Vesna Pusić. Nedostaje još samo njezin brat Zoran da „objektivno“ i „nepristrano“ kaže što misli o budućoj vladi HDZ-a i Domovinskog pokreta i kakve će to imati posljedice po „antifašizam“.

Potrebno je naglasiti da su djela svih ovih ljudi, kad na hrvatsku žalost (i sramotu!) obnašahu vlast u RH, bila usmjerena ka „regijonu“ i ka Beogradu, a Beograd je uvijek gledao prema Moskvi, tako da za uočiti ruski utjecaj ne treba slušati što je netko rekao, nego što je netko činio.

Kad je hrvatski medijski prostor već popunjen ovim i ovakvim tipovima kojih bi se svaka ozbiljna država odrekla kao najobičnijih izdajnika, možda ne bi bilo loše da N1, RTL ili Aca Stanković u Nu2 pozove i Vojislava Šešelja. Bilo bi korisno za hrvatski puk što on misli o vlasti koju će činiti HDZ i Domovinski pokret. Nije loša ideja, ako može četnička vojvotkinja, može i četnički vojvoda.