Hrvatska

Milorad Pupovac u "Vestima" nastupio kao premijer

Da je zastupnik SDSS-a u Hrvatskome saboru i vođa četničke pete kolone u Hrvatskoj Milorad Pupovac preuzeo od Andreja Plenkovića dužnost premijera pokazuje i njegova izjava o uhićenjima u Negoslavcima srpskim "Vestima":

Zašto Obersnel nije završio u pritvoru?

Skoro pa dočekasmo znakovitu obljetnicu dvaju „nemilih“ događaja: jednog u Zagrebu, drugog u Rijeci. Naime prije šest godina (21. listopada 2014.) uhićen je Miro Laco, hrvatski branitelj, pukovnik po činu, jer je dao službeni automobil Grada Zagreba da preveze novinarku Milu Horvat na hitni onkološki zahvat u Beč.

Plenkovića naglo prošla anemija?

Svi osuđuju napad na policajce na Trgu sv. Marka i prirodno je da ako postoje zakonske osnove za odgovornost nekih osoba, potrebno je detaljno istražiti sve okolnosti i primijeniti zakon. To je zadaća za neovisne institucije koje će u skladu s propisima donijeti odgovarajuće odluke. Neprimjereno je da Plenković određuje što je organizirani terorizam ili koje kazneno djelo je netko počinio te koga bi sve trebalo istraživati ili uhićivati. Plenković preuzima ulogu tužitelja i suda, a Jutarnji list kao da je postao dio njegove stranačke strukture. Odano slijedi premijera, pa je čak raspisao svojevrsnu potjernicu u kojoj imenuje pojedine saborske zastupnike.