Hrvatska

Vesna Pusić ne može spasiti razbijenu ljevicu!

Velika je panika zavladala u partijskim redovima jer posežu za isluženim i ocvalim kadrovima kako bi stvorili pomutnju u medijskom prostoru. Čini se da je formiranje vladajuće većine blizu, s obzirom da se nakon dugog medijskog izbivanja „javila“ nesuđena Glavna tajnica UN-a i bivša „ministarka spoljnih i evropskih poslova“ Vesna Pusić.

Hrvatima korupcija uopće ne smeta prilikom glasovanja na izborima!

Jedno od izbornih iznenađenja rezultat je koji je ostvarila stranka Nezavisna platforma Sjever (NPS), točnije međimurski župan Matija Posavec, s dva zastupnička mandata. Nezavisna platforma sjever se time formirala kao relativno snažna regionalna stranka, a po broju mandata ravna je Istarskom demokratskom saboru (IDS) koju trenutno vodi Dalibor Paus.

Uvjeravanje kako je 61 manje od 42, po istoj logici sigurno je N1 (TV) jednako H1N1 (virus)!

U medijima Hrvatske, dakle ne u hrvatskim medijima, nastavlja se višedesetljetno pranje mozgova i stvaranje paralelne (para)političke stvarnosti. Da su pristrani, neobjektivni, neprofesionalni, lažljivi, potkupljivi, a povrh svega toga intelektualno (i moralno) potkapacitirani, to je nemalom broju ljudi jasno, no ustrajnošću na lažima i poluistinama, računajući očito na Göbbelsovu maksimu o ponavljanju dok najzad ne postane istinom, očito polažu veliko povjerenje na doktrinu nacističkoga ministra propagande ili glavninu puka smatraju potpunim idiotima. U tom se smislu s pravom govori o „biračkom tijelu“, dakle o nečemu – bez glave.

Laži ljevičarskih medija i navodni „ustavni stručnjaci“

Prije tjedan dana oglasio se Ustavni sud po pitanju Milanovićevog pokušaja okupljanja vlade iako nije dao ostavku na početku kampanje. Jednostavno rečeno, Ustavni sud je utvrdio da nije u skladu s Ustavom ako netko tko je na funkciji predsjednika ujedno pokušava biti i mandatar nove vlade. Takva odluka je posve jasna i razumljiva i to su bez dvojbe potvrdili najveći hrvatski ustavni stručnjaci poput profesora Smerdela koji je pisao Ustav.

Tko s Milanovićem liježe, budi se (politički) mrtav!

Poziv Most-a na „anti-HDZ-ovsku“ koaliciju konačni je dokaz ili apsolutnog amaterizma ili bezočnog licemjerja ove stranke na koju, usporedi li ih se s oporbenim političkim strankama, ipak gledamo s određenom blagonaklonošću, ako ne onda simpatijom jer su svjetonazorski nam bliskiji. Netko tko je vlastitu prvu vladu s HDZ-om srušio, a iz druge vlade s HDZ-om bio izbačen; čiji propagandni aksiom potom glasi: SDP=HDZ, poziva na koaliciju sa SDP-om kao najvećom strankom „anti-HDZ-ovske“ koalicije.