Hrvatska

Milanović: Boris je išao čelom gdje se Milorad ne usudi čizmom

“Jučerašnja ‘razmjena mišljenja’ Beograd-Zagreb na temu lika Nikole Tesle na kovanicama centa od eura otvorila mi je još jednu zanimljivu perspektivu, a na ovu reakciju potaknula me i jučerašnja trezvena i odvažna izjava Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade i najbližeg suradnika Milorada Pupovca”, objavio je predsjednik Zoran Mlanović.

Nada je trajala kratko - "Treći put"…tko zna kad i kako

Tko god (barem onako usput, iz hobija i "rekreativno") prati političku scenu u Lijepoj našoj tijekom proteklih 30 godina, morao je zamijetiti jednu zakonitost - konstantu koja se ponavlja gotovo jednako kao već dokazani kemijski ili fizikalni eksperiment koji se izvodi po tko zna koji put, s unaprijed poznatim učincima, efektom i rezultatima.

Vladina potpora projektu DONES

Premijer Andrej Plenković sastao se u srijedu s ravnateljem Instituta Ruđer Bošković Davidom Smithom i voditeljem projekta DONES Tončijem Tadićem te im obećao punu potporu Vlade u realizaciji ESFRI projekta DONES u čijoj je provedbi Hrvatska, uz Španjolsku, vodeća zemlja.

Božinović: Od ponedjeljka nove restrikcije za Jadran

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u četvrtak kako od ponedjeljka na snagu stupaju nove restriktivne mjere koje će se odnositi na “narančastu” Jadransku Hrvatsku, a EU digitalne covid potvrde bit će kriterij za sudjelovanje na događajima.

Račan je dao Srpskoj pravoslavnoj crkvi pravni status u Hrvatskoj

Pored činjenice da je počinio akte nacionalne izdaje uoči velikosrpske agresije ustupanjem oružja hrvatske Teritorijalne obrane tzv. Jugoslavenskoj narodnoj armiji i napuštanjem Sabornice kad se glasovalo o državnom osamostaljenju tadašnji predsjednik komunističke Socijaldemokratske partije Ivica Račan počinio je još jedan akt veleizdaje.

Tamničari duha

Hrvatska nije slobodna zemlja. Ona se nalazi u duhovnom ropstvu - a duhovno je ropstvo po mnogo čemu opasnije i pogubnije od onog fizičkog iz kojeg se izlazi lakše i uz manje žrtava. Daleko smo od jednakosti i ravnopravnosti. Imamo jednosmjernu, selektivnu i isključivu "slobodu" i "demokraciju" koja se očituje u agresivnom nametanju neoliberalnog modela društvenih vrijednosti, pri čemu je sve to kod nas u Hrvatskoj još dodatno "garnirano" društvenim "aktivizmom" u kojem glavnu riječ vode "antife", neokomunisti, samozvani liberali, anarhisti i feminističke i LGBTIQ+ skupine. I sve se to trpa pod zajednički nazivnik "progresa" a više je nalik fašizmu nego bilo kakvom stvarnom napretku i demokraciji.