Hrvatska

Luka Mišetić: Promjena plana generala Ante Gotovine dan uoči Oluje bila je ključna (Video)

Promjena plana generala Ante Gotovine dan uoči Oluje, da se preko Dinare izravno napadne Knin, bila je ključna za probijanje srpskih obrambenih linija, ali je utjecala i na odluku o masovnoj evakuaciji srpskog stanovništva s juga Krajine. Na te događaje pažnju je skrenuo Luka Mišetić, haški branitelj generala Gotovine, u 90-minutnoj prezentaciji objavljenoj povodom 25. obljetnice Oluje.

Uručenjem odličja počinje obilježavanje 25. obljetnice Oluje

Svečanim završetkom obuke 2. naraštaja za razvoj vođa ‘Marko Babić’ i prijemom ratnih zapovjednika iz Domovinskog rata danas započinje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja.

Priopćenje za javnost Zajednice protjeranih Hrvata iz Srijema, Bačke i Banata

Posljednjih dana hrvatski mediji punom pozornošću su popratili govor Anje Šimprage, zastupnice SDSS-a u Hrvatskom saboru, u kojem je opisala kako je proživjela oslobodilačku vojno-redarstvenu operaciju Hrvatske vojske„Oluja“ kao dijete “s one strane”. Na taj način javnost je čula prikaz „Oluje“od strane pripadnika srpske nacionalne manjine koja živi u Republici Hrvatskoj.

Nova Vlada za (ne)sigurnu Hrvatsku

Na početku novog mandata Plenkovićeve koalicijske Vlade treba podsjetiti s kakvim je sloganom Hrvatska demokratska zajednica vodila predizbornu kampanju. Slogan je bio "Sigurna Hrvatska". To je još jedna od prijevara stožerne hrvatske političke stranke koja je potpuno izgubila svoj početni politički identitet kad je na čelu s Franjom Tuđmanom hrvatski narod krenuo u borbu za osamostaljenje od komunističke totalitarne Jugoslavije i ustanovljenje demokratske države Hrvatske.

Zašto Ante Gotovina govori u Kninu?

Je li Hrvatski sabor postao manje hrvatski, odnosno prosrpski, zato što je zastupnica SDSS-a u sabornici rekla “tačno” i “august”? Pa nije. Bi li on bio hrvatskiji da je ona umjesto toga rekla “točno” i “kolovoz”? Pa ne bi.

Marijan Knezović: Milanović pokazuje da nije sličan Mesiću i Josipoviću

Vijest o odluci predsjednika Zorana Milanovića da će na 25. godišnjicu Oluje odlikovati četiri gardijske brigade Hrvatskoga vijeća obrane (HVO) i Specijalnu policiju Herceg-Bosne za njihovu ulogu u oslobađanju Hrvatske, naišla je na brojne reakcije u javnosti. Takav Milanovićev potez za portal Direktno komentirao je Marijan Knezović, politički analitičar i aktivist za prava Hrvata u BiH.