Hrvatska

Preko volje polemika ...

Najradije ne bih odgovarao Boriću. Prvo, jer obojica, koliko god nam se stavovi o nekim stvarima razilazili, pišemo za isti tjednik; drugo, tema raspre možda suvremeno čitateljstvo i ne zanima previše; treće, polemika se u Hrvatskoj obično pretvori u besmislenu svađu, vrijeđanje i nadvikivanje, a u tomu mi se baš i ne da sudjelovati. No, odgovoriti moram, na to me obvezuju moja uvjerenja, ali i prijateljstvo s pokojnim Zvonkom Bušićem. Pa kad se već mora, krenimo redom.

Plenković i Čović o stanju u BiH

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković razgovarao je u Banskim dvorima s predsjednikom Hrvatskog narodnog sabora BiH i predsjednikom HDZ-a BiH, Draganom Čovićem

Marija Vučković: Nastavljamo projekte koji su već započeti

Nakon sjednice Vlade, budući ministri počeli su pristizati u Vladu gdje će održati sastanak s premijerom Andrejem Plenkovićem. Aktualna državna tajnica i kandidatkinja za ministricu poljoprivrede Marija Vučković izjavila je pri dolasku kako je zahvalna na časti i odgovornosti te da će u svom budućem resoru nastaviti raditi projekte koji su već započeti.