Hrvatska

Milanović predsjednik? – katastrofa za Hrvatsku!

Na početku službene izborne kampanje u tri iduća komentara izložit ću moju neovisnu analizu izgleda tri vodeća kandidata za položaj predsjednika Republike.Prva analiza odnosi se na Zorana Milanovića, kojega je istaknuo SDP, uz podršku još 12 manjih ljevičarskih i liberalnih stranaka

Ivo Rendić – Miočević: Slogan „Smrt fašizmu- sloboda narodu“- argumenti protiv

Istraživač povijesti ne smije zanemariti genetsko naslijeđe u anksioznim poremećajima na području bivše Jugoslavije gdje su ratni vihori od pradavnih vremena izazivali stresove u stanovnika. Psihotraume i emocije  (mržnja, osveta, krivnja, sram) imaju svoje dugo trajanje na prostorima bivše Jugoslavije, a prenosile su se intergeneracijski (E. KLAIN, L. PAVIĆ, 2002.).

Kako je aktualna predsjednica u godinu dana izgubila polovicu svojih birača?

Opet se pokazalo prilično besmislenim graditi ozbiljne političke ambicije na temelju anketa sa samoproglašenom minornom statističkom pogreškom. Kako to već biva u nekoliko posljednjih izbornih ciklusa, približavamo se istini i stvarnom odnosu među političkim kandidatima, eto, na 15 dana do izbora. Kolinda Grabar-Kitarović “naglo” je izgubila 7 postotnih poena, a Miroslav Škoro isto toliko dobio.