Kultura

Znao je

Prikaz knjige: Vendelin Vasilj, Dekonstrukcija komunizma, Glas Koncila, Zagreb, 2020.

Željko Prstec i Varaždin

Željko Prstec istaknuti je hrvatski likovni umjetnik, autor nadahnutog opusa specifičnog izraza, zaljubljenik u svoj grad Varaždin.

Katarina Pejaković: Moj autobiografski roman „Anđeo“ opisuje kako smo mi u iseljeništvu podnosili Domovinski rat

Većinu svog života, Katarina Pejaković, provela je u Kanadi, gdje je uz ostalo bila iznimno aktivna i u hrvatskim kulturnim udrugama. Piše pjesme, priče, članke i igrokaze za djecu, a svoje uratke objavljuje i u raznim časopisima i novinama. Veliki broj članaka napisala je i objavila o našim iseljenicima. Autorica je zbirki pjesama „Samotni putnici“ i „Sjena u oku“, knjige duhovnog razmišljanja „Deset zapovijedi ljubavi“ i autobiografskog romana „Anđeo“, koji je preveden i na engleski, a koji će biti predstavljen 17. rujna u dvorani Hrvatske Matice iseljenika u Zagrebu.

Digital Art Mladena Žunjića

Zagrebački likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, poznat širokoj likovnoj publici po svojim kolorističkim obojanim apstrakcijama velikih formata platna, u svojem neprekidnom slikarskom istraživanju, otišao je korak naprijed.

Novi ciklus Krune Bošnjaka

Akademski kipar i donedavni profesor na zagrebačkoj ALU,Kruno Bošnjak,unatoč potresu i devastiranom gradskom atelijeru,intenzivno radi na ciklusu crteža,u kombiniranoj tehnici s temeljnim motivom Isusa Krista na križu,posvećenu blaženom kardinalu Alojziju Stepincu.

Impresivni ciklus „Glava“ Lukše Peke

O značajnom i nadahnutom opusu koga čini niz jakih ciklusu ulja istaknutog hrvatskog likovnog umjetnika iz Dubrovnika,akademskog slikara Lukše Peke,pisalo se često i iznimno afirmativno.

Na Vrbasu tekija

Nedavno je u zajedničkoj nakladi Frakture i Franjevačkog samostana Sv.Luke iz Jajca,objavljena zanimljivva i intrigantna proza suvremenog književnika Josipa Mlakića, Na Vrbasu tekija,izdanje izvrsno opremljeno.