Kultura

Olena Sokolovska izlaže u dubrovačkoj Sponzi

Suvremena istaknuta ukrajinska hrvatska akademska slikarica Olena Sokolovska ( rođena je 1969. godine u Ivano - Frankivsku u Ukrajini. U Ukrajini završila državni koledž dekorativne i primijenjene umjetnosti im. Ivana Trusha., grad Lavov. U Ukrajini završava studij na Akademiji likovne i primijenjene umjetnosti u Lavovu, te specijalistički smjer likovne pedagogije na Sveučilištu “Stefanika” u Ivano - Frankivsku.

Složeni Svijet apstrakcije Mladena Žunjića

U posljednje vrijeme rijetko opažam retrospektive, izbor iz opusa, tek nedavno Šibl i Weisz u Osijeku, vjerojatno slikari doživljavaju današnje doba nepovoljnim po umjetnost i nisu skloni pokazivanju onoga što doista vrijedi vidjeti i doživjeti iz njihova djela.

Novi ciklus akrila Ivane Jovanović Trostmann

Akademska slikarica iz Dubrovnika, Ivana Jovanović Trostmann istaknuta je suvremena hrvatska likovna umjetnica, autorica je impresivng opusa, koga čine brojni ciklusi, izlagala je na nizu zapaženih izložbi.

Susret u Sponzi

U utorak 5. travnja ove godine u dubrovačkoj Sponzi otvorena je izložba Susret, nastup više umjetnika,Berte Miloš, Nevenke Curić, Mirande Rako Kuzmanić, Marije Paparella Legentil, Christiana Legentila, Iris Lobaš Kukakvičić i Ivane Jovanović Trostmann.

Ciklus Dalmatinskih sela Ivana Peraka

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Dubrovnika Ivan Perak autor je jedinstvenog ciklusa posvećenog motivu dalmatinskih sela u kombiniranoj tehnici,na mediapanu većeg i velikog formata.

Ciklus zagrebačkih motiva Libuše Kirac

Doista,ne sjećam se kada sam vidio novije slikarsko djelo s motivom Zagreba. Kao da je posve nestao interes za okolinu, za prostor u kome živimo, za povijesni i kulturni karakter grada.