Kultura

Od zelenog čovjeka do portreta i kolaža

Londonski atelijer akademskog slikara Duška Šibla,unatoč svim životnim restrikcijama i raznovrsnim nedaćama, jednostavno potiče autora na svakodnevni rad, na kontinuirano suočavanje s belinom papira i platna.

Slikarski opus posvećen moru i čovjeku

Akademski slikar iz Splita Stipe Ivanišević,suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je složenog i nadahnutog opusa, zapaženo je izlagao na nizu samostalnih izložbi,ističući se iznimnim dosegom izvedbe i specifičnim rukopisom.

Grad Branke Mumalo

Branka Mumalo iz Dubrovnika suvremena je hrvatska fotografkinja,autorica je nadahnutog opusa,zanimljivog, specifičnog izraza.

Rasplesani kolaža Duška Šibla

Čitavu seriju kolaža realizirao je akademski slikar Duško Šibl u svom londonskom atelijeru, koristeći vješto škare i šareni papir da bi se u najnovijoj produkciji koristio „vlastitim pokvarenim oslikanim papirima i dobio zabavan rezultat“.

Animalistika Alfreda Krupe

Akademski slikar iz Karlovca Alfred Krupa, u posljednje je vrijeme dosta ,mora se reći i uspješno, skretao pozornost javnost na svoj likovni opus koji je uistinu izazvao iznimno zanamanje ponajprije u inozemstvu.

Krajobrazi Ivane Jovanović Trostmann

Nekoliko je stalnih tema u bogatom opusu dubrovačke umjetnice, akademske slikarice Ivane Jovanović Trostmann,od mrtvih priroda, osobito motiv s vazom,preko kompleksnog sakralnog opusa,vrlo dojmljiv niz anđela i naravno muka Isusa Krista do niza fascinantnih krajobraza, najčešće u ulju i akrilu na platnu srednjeg formata.

Snažan prodor slikara Alfreda Krupe u inozemstvu

Akademski slikar Alfred Krupa iz Karlovca, ugledno je ime domaće likovne produkcije, autor vrijedan i nadahnut realizirao je više zapaženih i vrlo dojmljivih ciklusa, posebice crteža, izlagač na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u domovini ali još i više u inozemstvu.

Ovali Ranka Ajdinovića

Akademski slikar iz Karlovca, Ranko Ajdinović izrazito je produktivan suvremeni hrvatski likovni umjetnik, kontinuirano radi na više ciklusa, u akrilu, u kombinaciji s uljnim pastelom, olovkom, ugljenom na platnu različitih formata i oblika, s isključivo apstraktnim motivima.