Vijesti

Charles Michel dolazi u Sarajevo nagovoriti Komšića da odustane od kandidature

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel stiže u Bosnu i Hercegovinu u petak, 20. svibnja. Sudeći prema neslužbenim informacijama ključni razlog njegovog dolaska u Sarajevo nije nastavak razgovora o izbornoj reformi nego pokušaj nagovaranja Željka Komšića na odustajanje od kandidature te ostvarivanja uvida u koruptivne aktivnosti u Kantonu Sarajevo od čega strahuje Bakir Izetbegović i vrh SDA.

Bošnjački lobisti preko Adila Ahmetovića (SPD) pokušavaju Njemačku sukobiti s Hrvatskom

“Načelo legitimnog predstavljanja mora biti odbačeno”, piše u nacrtu rezolucije koju za sjednicu Bundestaga pripremaju stranke vladajuće koalicije u Njemačkoj okupljene oko SPD-a. Osim toga, Saveznoj Vladi Njemačke se, prema nacrtu ovog dokumenta, predlaže da “pozove čelnike Srbije i Hrvatske na distanciranje od etničko-separatističkih snaga u Bosni i Hercegovini”. 

Pljušte reakcije na Komšićevo gostovanje na HRT-u

“Komšićeva bahatost vidljiva je od načina na koji se odjenuo za emisiju, do stila kojim je pričao. Pregršt floskula, jeftinih spinova i obmana. Komšić je jedan od najvećih krivaca jer BiH nije onakva kakvom bi je on navodno volio vidjeti. I što je najbolje on je toga apsolutno svjestan, ali nije ga briga. Svjestan je da će ponovno prevarom i glasovima Bošnjaka biti izabran za hrvatskog člana Predsjedništva”, kazao je Nikola Grmoja, Mostov saborski zastupnik.

Krajnji domet HND-a: godišnja nagrada Borisu Dežuloviću za "govor mržnje"

Kao jedno od važnih uporišta "duboke države" koja vaninstitucionalno dirigira političkim procesima u državi Hrvatsko novinarsko društvo proglašavanjem svog člana Borisa Dežulovića, promicatelja "govora mržnje" za novinara godine ne samo da je potvrdilo nego i učvrstilo svoju ulogu u specijalnom ratu koji se sustavno vodi protiv temeljnih interesa hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske.