Vijesti

Bože Vukušić: Insajderska analiza Borislava Škegre

Dosad, barem koliko je poznato, najžešću stručnu analitičku kritiku negativnog, gotovo pogubnog strukturnog komunističkog nasljeđa prvenstveno u hrvatskom gospodarstvu, odnosno modela njegovim upravljanjem, a posljedično u cijelom društvu, iznio je jučer, 18. rujna 2020., bivši potpredsjednik hrvatske vlade zadužen za gospodarstvo i ministar financija Borislav Škegro u članku „Korupcija je mjera žilavosti komunizma“ na portalu „Direktno.hr“ (https://direktno.hr/.../korupcija-mjera-zilavosti.../)

Konobarska posla u Janafu

Nije uopće prijeporno koliki je domet „rođenog“ konobara i priučenog doktora znanosti kad se nađe u fotelji prvog čovjeka moćne državne tvrtke. Domet je redovito sramotno kratak i lakrdijaški, posljedice katastrofalne i USKOK-u neće biti teško ispitati kome je, kako i s kim Dragan Kovačević krčmio i pogodovao na domaćem terenu.

Zašto će Marin Miletić obrisati pod s Vojkom Obersnelom?

Smiješno je u medijima pratiti obračune sumornih klaunova poput Marina Miletića i Vojka Obersnela! Dva posve nerealizirana čovjeka se natežu oko raspadnute lešine – temeljito uništenog primorskog gradića Rijeke, s velebnim mandraćem za mega-jahte! Naravno, svi znaju da je Rijeku upropastio apsolutno nesposobni Titin izviđač, Yugoslaven od stoljeća sedmog, nepismeni biolog od stoljeća osmog, potjeran s Medicinskog fakulteta, a da je njegov izazivač vjeroučitelj kojeg crkva ne želi za vjeroučitelja! U takvoj borbi Miletić pobjeđuje zbog nekoliko banalnih razloga.

Andrija Hebrang: Dodikova podrška je zadnja slamka spasa Hrvatima u BiH

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković primili su u srijedu odvojeno člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorada Dodika te su s njim, kako je priopćeno, razgovarali o stanju u susjednoj zemlji, njezinim euroatlantskim perspektivama i gospodarskim projektima, te o položaju i pravima Hrvata.

Sabor ukinuo imunitet trojici zastupnika

Velikom većinom Sabor je ukinuo imunitet zastupnicima Draženu Barišiću (HDZ) i Vinku Grgiću (SDP), osumnjičenima zajedno sa šefom Janafa Draganom Kovačevićem i još osam osoba za nezakonitosti i primanje mita u poslovima s Janafom.