Vijesti

Srbi žele čitati „samo“ ćirilicu!

Nikad nije kasno, ali može biti prekasno! Naime, zagrebačka optužnica za napad na zagrebačke Banske dvore, odnosno pokušaj ubojstva prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana i njegovih suradnika, predana je tek ovih dana (sic!) generalu zločinačke JNA Ljubomiru Bajiću i drugim okrivljenima, posredstvom Višeg suda u Beogradu, u originalu – na hrvatskom jeziku. Ali, optuženici su rekli da je ne će i ne žele primiti, jer nije napisana srpskim jezikom i to na ćirilici (da je svaki, bre, razumije)!

Naša stranka: Milanovića proglasiti nepoželjnom osobom u BiH

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u utorak je izjavio kako je BiH najuspješnija u borbi s epidemijom jer "tamo niti je itko bolestan, niti itko umire, niti je itko u bolnicama, niti itko priča o tome, niti se itko cijepi". Iz Naše stranke poručuju da je time uvrijedio sve građane te zemlje.

Bošnjačke stranke optužuju Grlića Radmana i Hrvatsku

Bošnjačke političke stranke optužile su u nedjelju hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana za miješanje u unutarnje stvari BiH, uz ocjenu kako on na neprimjeren način prijeti i time pokušava utjecati na izmjene izbornog zakona u u toj zemlji.

Knin, 28. veljače 1989. - prvi velikosrpski miting u Hrvatskoj, uvod u brutalnu agresiju

Nakon što je nasilno - uz pomoć razularene rulje od stotinjak tisuća srpskih ekstremista i pod parolom "volje naroda" - srušena najprije autonomija Vojvodine (početkom listopada 1988.) a potom i rukovodstvo Crne Gore (siječnja 1989.), prije nego se krenulo na ukidanje autonomije Kosova (jer oni su bili tvrđi orah), započeo je planirani izvoz "antibirokratske revolucije" uz pomoć koje su Slobodan Milošević i njegova kamarila (uz potporu vrha "JNA" i dijela saveznog vrha SFRJ) planirali pokoriti ostatak Jugoslavije i pretvoriti je u "Veliku Srbiju".

Hoće li Sud BiH potvrditi novu optužnicu protiv šefa OSA-e?

Sud BiH trebao bi sljedeći tjedan odlučiti hoće li potvrditi novu optužnicu Tužiteljstva protiv Osmana Mehmedagića, direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA). Optužnica je podignuta i protiv Selme Cikotića, ministra sigurnosti BiH, i Muriza Druškića, uposlenika OSA-e.