Vijesti

Je li došlo vrijeme da se mi Hrvati konačno riješimo nekih iluzija i progledamo?

Po svemu sudeći, mi koji živimo na ovim trusnim područjima jugoistočne Europe, jako se slabo poznajemo - ili se barem takav dojam stječe uzme li se u obzir ponašanje "prosječnog" Hrvata. Čak ni to što smo, primjerice, sa Srbima u granicama zajedničke države proveli gotovo 70 godina, nama nije pomoglo da se konačno lišimo nekih iluzija i počnemo izvlačiti zaključke i stjecati iskustvo na temelju onoga što nam se događalo (i događa) pred očima, u realnom vremenu i prostoru.

Možemo: ''Zagreb je naš Titovgrad!''

Mjesec svibanj bio je posvećen Majci Božjoj, štovatelji su molili svetu krunicu u crkvama i obiteljskim domovima na čast Blažene Djevice, Kraljice Hrvata, za duhovne i tjelesne potrebe i za obraćanje hrvatskog naroda.

Pozitivni i negativni trendovi proteklih lokalnih izbora

Iako se radilo o izborima na lokalnoj razini, promatrajući ih u širem nacionalnom okviru, oni su u tekućoj hrvatskoj politici razotkrili nove trendove kao neminovne produkte protoka vremena i nove generacije odgojene i stasale u državi koja je proslavila 30. obljetnicu svoje državnosti. Sa stajališta objektivne procjene tih trendova vodeći prije svega računa o hrvatskim nacionalnim interesima može se govoriti o njihovim negativnim i pozitivnim značajkama.

Kako je hrvatska javnost doznala za masovnu grobnicu s 208 hrvatskih žrtava u okupiranim Tordincima?

U mjestu Tordinci u istočnoj Slavoniji, pripadnici ruskog bataljuna UNPROFOR-a su u drugoj polovici ožujka 1992. godine otkrili masovnu grobnicu i potom ekshumirali 208 posmrtnih ostataka hrvatskih žrtava - u većini civila - koje su bile pobacane u jamu s kupa s ubijenim i uginulim životinjama. Hrvatska je javnost za ovo doznala 4. lipnja iste godine, zahvaljujući izvorima iz 109. vinkovačke brigade HV.

Medijski teror a ne informiranje!

Prije nekoliko dana voditeljica RTL Direkta, Mojmira Pastorčić, kategorički je ustvrdila kako "u programu platforme 'Možemo' nema rodne ideologije". O istoj stvari šutjeli su svi u izbornoj kampanji - od HDZ-a do Domovinskog pokreta i nezavisnih kandidata.

U Varaždinu su glasovali za – župana, a ne za – Čačića!

Nakon što je (ne)očekivano dugogodišnji varaždinski župan Radimir Čačić napokon izgubio svoju „milu i dragu“ fotelju, u kojoj je mislio da će ga najvjerojatnije „pokopati“ i u najljepšem europskom groblju, u njegovu Varaždinu, gotovo na svim medijima počeo je dijeliti lekcije, klevetati i vrijeđati one koji su doprinijeli njegovu političkom padu.