Vijesti

Mate Granić: Nikad ne bismo potpisali Dayton da smo znali da će se ovo dogoditi

Bivši ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske, drugi čovjek hrvatskog izaslanstva na Daytonskim mirovnim pregovorima, savjetnik bivše predsjednice susjedne zemlje, trenutno poseban savjetnik premijera Andreja Plenkovića za vanjske poslove, Mate Granić danas je za N1 govorio o aktualnim političkim pitanjima te odnosima BiH i Hrvatske.

Održana sjednica VNS-a - objavljeni zaključci

Više od četiri sata trajala je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost RH na kojoj su bili predsjednik RH Zoran Milanović, hrvatski premijer Andrej Plenković i još niz sudionika iz vrha vlade te vojno-sigurnosnih služba, a kojom je predsjedavao Milanović. U priopćenju Vlade RH, između ostaloga, stoji da su se članovi VNS RH usuglasili u daljnjoj potrebi zalaganja za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda u Bosni i Hercegovini, prema duhu i slovu Daytonskog sporazuma, te važnost poštovanja prava biranja vlastitih predstavnika.

Antony Blinken Bidenov izbor za poziciju državnog tajnika

Joe Biden će imenovati iskusnog diplomata Antonyja Blinkena državnim tajnikom u svojoj budućoj administraciji, rekao je izvor blizak stožeru novoizabranog američkog predsjednika, dok će nova američka veleposlanica pri UN-u postati Linda Thomas-Greenfield, prenosi Reuters.

Kako se Jurica razumije u sve, pa i u - koze

Dobro je izjavio hrvatski premijer da ne treba šutjeti na uvrede i klevete. Pa, ako je već tako, onda zašto bi hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata prelazili preko takvih stvari kad ih napišu polu daroviti i umišljeni literati poput notornog Jurice Pavičića, koji se razumije u sve, od koza, filma, kazališta, pa do Domovinskoga rata.