Vijesti

Dr. Mirjan Damaška: Izgleda da je u hrvatskom pravosuđu korupcija dosta izražena

Prof. dr. sc. Mirjan Damaška, (Brežice, 1931.), ugledni pravnik, koji već godinama živi i radi u SAD, te predaje na njihovim najvažnijim sveučilištima, (već godinama profesor emeritus na američkom sveučilištu Yale u SAD), objavio je zanimljivu i vrijednu knjigu – „Domovina“ (Školska knjiga, 2019.). Riječ je, kako se navodi, o ispovijedi i pripovijesti o životu, ljubavi, prijateljstvu, osamljenosti, uspjehu, pravu i pravdi s obje strane velike bare!

Milanović predsjednik? – katastrofa za Hrvatsku!

Na početku službene izborne kampanje u tri iduća komentara izložit ću moju neovisnu analizu izgleda tri vodeća kandidata za položaj predsjednika Republike.Prva analiza odnosi se na Zorana Milanovića, kojega je istaknuo SDP, uz podršku još 12 manjih ljevičarskih i liberalnih stranaka

Ivo Rendić – Miočević: Slogan „Smrt fašizmu- sloboda narodu“- argumenti protiv

Istraživač povijesti ne smije zanemariti genetsko naslijeđe u anksioznim poremećajima na području bivše Jugoslavije gdje su ratni vihori od pradavnih vremena izazivali stresove u stanovnika. Psihotraume i emocije  (mržnja, osveta, krivnja, sram) imaju svoje dugo trajanje na prostorima bivše Jugoslavije, a prenosile su se intergeneracijski (E. KLAIN, L. PAVIĆ, 2002.).

Četničke laži u Hrvatskoj

Predsjednik SNV Boris Milošević obmanjuje hrvatsku javnost lažima i podvalama poput Milorada Pupovca i SPC. Za takvo stanje najodgovorniji je predsjednik vlade Plenković koji takve laži i obmane dopušta jer na njih ne reagira.