Vijesti

Nastavljene promijene Hrvatske po ukusu Bruxellesa

Izbori za 10. saziv Hrvatskoga sabora potvrdili su nekoliko starih i novih trendova u tekućoj hrvatskoj politici koji će imati važnu ulogu u idućim godinama. Svakako, tu je na prvom mjestu uvjerljiva pobjeda stožerne političke stranke Hrvatske demokratske zajednice koja je od svojega osnutka pod dr. Franjom Tuđmanom do danas doživjela nekoliko preobrazbi.

BiH pred ciparskim scenarijem

Bošnjačke stranke mogu sastaviti liste tako da osvoje barem trećinu mandata rezerviranih za hrvatske predstavnike u Domu naroda FBiH. Čak i ako se bude koristio popis iz 2013. godine, bošnjačke stranke lako mogu izabrati čak osam hrvatskih izaslanika. To bi značilo izbacivanje Hrvata s mjesta Predsjednika FBiH i iz Vlade FBiH te donošenje svih odluka u Parlamentu FBiH bez potrebe za podrškom hrvatskih predstavnika.

Dr. Vesna Bosanac: Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar je gotovo u potpunosti obnovljena

Dr. Vesna Bosanac, kao ravnateljica vukovarske bolnice, u najtežim ratnim trenucima ovoga grada, postala je simbol junaštva, građanske hrabrosti, humanosti i etičnosti. Na čelo Medicinskog centra Vukovar i Ratne bolnice Vukovar postavljena je krajem srpnja 1991. Bila je žena na jako teškoj i odgovornoj funkciji. Svakodnevno su u bolnici, u gradu bili izloženi velikom broj bombi i razaranjima, projektilima, granatama…