Herceg Bosna

Nacrt izvješća Europskog parlamenta: BiH urediti kao i višenacionalne zemlje EU

U nacrtu izvješća koje je pripremio zastupnik Europskog parlamenta Paulo Rangel, koji je izvjestitelj za BiH, najznačajniji dio na koji se upire prstom jest ustavna i izborna reforma u čijoj provedbi treba Bosni i Hercegovini pomoći Europska unija kako bi zemlja, po uzoru na druge višenacionalne zemlje, prebrodila sadašnje ustavne i institucionalne krize, piše Večernji list BiH.

Čović: SIP BiH treba smijeniti...!

“Sramota za Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine. Recite mi što danas prebrojavaju, koje glasove?”, kazao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH komentirajući ponovno prebrojavanje glasova na lokalnim izborima u Mostaru.

Bariša Čolak: Mesić je plaćeni bošnjački lobist

Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Kluba Hrvata u Doma naroda Parlamenta BiH, rekao je Hrvatskom Medijskom Servisu da ne treba biti veliki analitičar ili imati posebnu pamet da bi se zaključilo da je ovo što je sada rekao Mesić već nekoliko puta i ranije govorio te da se radi o tipičnom Mesiću koji se pojavljuje u ulozi plaćenog bošnjačkog lobiste.

Zašto nakon 25 godina destabilizirati BiH?

Kao što i priliči uspješnom mirovnom sporazumu, Daytonski sporazum iz studenoga 1995. godine, kojim je okončan BiH rat obilježen je na njihovu dvadeset i petu obljetnicu pravom olujom međunarodnih konferencija. Dosta čudno, mada postoji opće priznanje da je sporazum održao mir, većina preporuka poziva na radikalnu “reviziju Daytona”, s obrazloženjem da su BiH institucije previše glomazne, sklone korupciji i politički nepravične prema manjinama.

Podnesen zahtjev za smjenu Vijeća ministara BiH

Zastupnici u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koji ne čine vlast na državnoj razini, podnijeli su zahtjev za iniciranje glasanja o rekonstrukciji Vijeća ministara, naglašavajući da je u pitanju najneproduktivniji saziv.