Herceg Bosna

Charles Michel dolazi u Sarajevo nagovoriti Komšića da odustane od kandidature

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel stiže u Bosnu i Hercegovinu u petak, 20. svibnja. Sudeći prema neslužbenim informacijama ključni razlog njegovog dolaska u Sarajevo nije nastavak razgovora o izbornoj reformi nego pokušaj nagovaranja Željka Komšića na odustajanje od kandidature te ostvarivanja uvida u koruptivne aktivnosti u Kantonu Sarajevo od čega strahuje Bakir Izetbegović i vrh SDA.

Čović: Hvala vam za mudrost, hrabrost, odlučnost i drskost koju ste imali prije 30 godina

Da nije bilo hrvatskog naroda u cjelini, niti bi nas bilo u BiH, niti bi očuvali svoj dom i svoj narod. Ovo je vrijeme za čestitati i zbog toga sam ponosan. Ovo je preznačajan datum za sve nas. Želim uputiti zahvalu za svu mudrost koju ste imali prije 30 godina, za hrabrost i odlučnost, drskost, rekao je Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH obraćajući se okupljenima na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane.

Milanović u Mostaru: Sretan vam ovaj veliki dan, ova velika obljetnica

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi u Mostaru, na obilježavanju 30. godišnjice osnutka HVO-a. Nakon mimohoda pod ratnim zastavama od mostarske katedrale do Rondoa, na Trg hrvatskih velikana Milanović je odao počast poginulim vojnicima, uz polaganje cvijeća i paljenje svijeća ispred Sradeišnjeg spomenika hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.