Prije tjedan dana oglasio se Ustavni sud po pitanju Milanovićevog pokušaja okupljanja vlade iako nije dao ostavku na početku kampanje. Jednostavno rečeno, Ustavni sud je utvrdio da nije u skladu s Ustavom ako netko tko je na funkciji predsjednika ujedno pokušava biti i mandatar nove vlade. Takva odluka je posve jasna i razumljiva i to su bez dvojbe potvrdili najveći hrvatski ustavni stručnjaci poput profesora Smerdela koji je pisao Ustav.

Isto je potvrdila riječka profesorica Barić koja je čak simpatizerka SDP-a, te niz drugih stručnjaka kao što su Miloš, Palić, Blagojević itd. Neobjektivni ljevičarski mediji nikako se nisu mogli pomiriti s gubitkom izbora i takvim stavom o Milanoviću pa su otvoreno pokušavali davati potporu Milanoviću napadajući Ustavni sud. S tim ciljem, na N1 i na nizu drugih ljevičarskih medija pokušavali su pronaći svoje stručnjake koji će braniti Milanovića, napadati Ustavni sud i širiti tezu o "prijetnjama Ustavnog suda". Model rada ljevičarskih medija je takav da N1 organizira gostovanja navodnih stručnjaka, a zatim drugi mediji ponavljaju i prenose pa time povećavaju broj naslova tako da se čini da je broj stručnjaka još veći.

REALITY OBITELJI KLJENAK NA N1

Neobjektivnost N1 i drugih medija vidi se po načinu odabira navodnih ustavnih stručnjaka. U nekoliko emisija gostovao je Vedran Đulabić s Pravnog fakulteta u Zagrebu, ali nije pisalo na kojoj katedri je zaposlen i koje predmete predaje. Da je to pisalo vidjeli bi da se on ustvari uopće ne bavi ustavnim pravom i da nema nikakvih iskustava u toj grani prava. Ako pogledamo njegove obiteljske veze onda može biti jasan razlog radi kojeg su ga zvali u emisije. Naime, Đulabićeva supruga je upravo Nina Kljenak, urednica i voditeljica na N1. Takva važna činjenica je prešućena na N1 s ciljem pojačavanja dojma navodnog uvaženog stručnjaka. Taj N1 ponekad izgleda kao reality show obitelji Kljenak. Iz pouzdanih izvora doznali smo da Nina Kljenak zove samo određene profesore s pravnih fakulteta po sugestiji svojeg supruga, a ako priča s nekim tko nije u dobrim odnosima sa njenim suprugom, tada podbada i postavlja mu sugestivna pitanja. To bi možda moglo biti prijavljeno kao neki oblik nepravilnosti u radu medija i trebalo bi provjeriti kod nadležnih institucija je li navedeno u skladu s etičkom kodeksom novinara. Možete pogledati Đulabićeve facebook objave pa vidjeti kakav je njegov način komunikacije s drugim profesorima s kojima ne dijeli ista politička stajališta. Trebalo bi provjeriti ima li Pravni fakultet disciplinska pravila o vrijeđanju kolega neistomišljenika.

PROFESORI IZ "MOŽEMO" i MOSTA

U emisijama N1 u proteklih tjedan dana često je gostovala profesorica Vuković Horvat. Također je isključivo iznosila stajališta koja odgovaraju ljevičarskim ideologijama, i pritom je potpuno zanemarila struku te bez ikakvih argumenata ponavljala teze platforme "Možemo". N1 je za nju „slučajno“ zatajio da je ona članica platforme "Možemo" te da je dobila niz funkcija od zagrebačke gradske uprave. Nije u skladu s novinarskom profesijom predstavljati političke propagatore kao neovisne stručnjake. Osnivačica je studentske LGBT udruge i zalaže se za ukidanje priziva savjesti liječnika. Profesorica ima zadaću davati izjave koje doprinose političkoj opciji „Možemo“, a zauzvrat dobiva pozicije u gradskim ustanovama. U tom slučaju trebalo bi ispitati ulogu Sandre Benčić i njeno korupcionaško dijeljenje funkcija u gradskoj upravi. Treća zvijezda ljevičarskih medija je Mostov član Podolnjak. Također kao i prethodno dvoje ponavlja iste fraze bez ikakvih argumenata.  

Iz navedenog vidite kako ljevičarski mediji pokušavaju potkopavati ustavni poredak i na bilo koji način dovesti Milanovića i svoje ljude na funkcije. To nije u skladu s ulogom medija u demokratskom društvu. Sve nepravilnosti u radu N1 trebalo bi temeljito ispitati i provjeriti rad kroz nadležne institucije koje trebaju suzbijati korupciju.