KOLUMNA DOMAGOJA ANTE PETRIĆA - HRVATSKI POSLOVI

Domagoj Ante PETRIĆ: Sinkronizirano razaranje Republike Hrvatske

Početno okupljanje međunarodne nekulture prvi dan osnivanja “Prijestolnice europske kulture” u Rijeci i početak predsjedničkog mandata Zorana Milanovića na Pantovčaku imali su jedan zajednički znak: prezir i mržnja prema Republici Hrvatskoj izraženima izrugivanjem hrvatske suverenosti preko gaženja hrvatske državne Himne.

Domagoj Ante Petrić: Dva lica iste kovanice

Prema vijestima koje su stigle iz pouzdanih izvora, patrijarh Irinej je uoči katoličkoga Božića 2019. izjavio da je Republika Hrvatska „samo jedna privremena država“, isto kao i Crna Gora, a da u ''regionu'' još postoji Bosna i Hercegovina, koja nije ni Bosna ni Hercegovina nego jedna tranzicijska igra koja će definitivno nestati se kada cijela regija uđe u fazu definitivnih rješavanja.

Domagoj Ante Petrić: Rebalkanizacija Hrvatske kao strateški cilj

Velesile zapadne Europe, a posebice Engleska, Francuska i Nizozemska, su već pod kraj XVIII. stoljeća proglasile Balkan nekom vrstom smetlišta našega kontinenta. Ljudi na jugoistoku Europe po njihovim jedva prekrivenim ocjenama bili su neznalice, nesposobni za vladanje samima sobom i bez ikakovog pozitivnog značaja u političkim i civilizacijskim procesima.