Glas HRsvijeta

Kapovićev Vir?

Evo izjave virskog načelnika Kristijan Kapovića: ''Ovo nema nigdje na kugli zemaljskoj, ovo je obiteljska privatizacija cijelog jednog suda koji se stavlja u funkciju branjenja organiziranog kriminala.''

Mladen Pavković: Teršelička, u ratu nisu svi bili agresori i žrtve!

Jel možete zamisliti da u Americi, Afganistanu ili Izraelu djeluje neka „civilna“ udruga čiji predstavnici odaju počast „svim žrtvama“ neke terorističke akcije ili pak poginulim sudionicima rata na jednoj i drugoj strani, tj. talibanima, fašistima i onima na koje je izvršena agresija, dakle ni krivim ni dužnim nevinim ljudima?

Amanet

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ponovo je u četvrtak eksploatirao problematičnu tezu po kojoj je njegov pokojni otac Alija prije smrti sadašnjem predsjedniku Turske Recepy Tayyipu Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH.

Povijest se ne može razumjeti preko mitologije

U Hrvatskom Tjedniku od 16, siječnja 2020. godine pojavio se mali članak koji nam otkriva kakva je srbijanska povijesna znanost jer srbijanski povjesničar Aleksandar Rakovac negira povijest crnogorskog naroda. Najprije želim ukazati kako se povijest ne može razumjeti preko mitologije jer, bez poznavanja starijih pisama i onomastike, stariji povijesni zapisi u dosta slučajeva su nejasni i vode nas na pogrešne zaključke, što se dogodilo sa srbijanskom mitologijskom sviješću.

Još nas ima!

Kako mi se očekivanja nisu ispunila da će se relenantne državne institucije ozbiljnije pozabavit izjavom Kreše Beljaka, predsjednika HSS, nekad časne hrvatske političke stranke, o nedovoljnom broju pobijenih Hrvata u izvandomovinstvu, moj je upit spomenutim institucijama, hrvatskim medijima i pojedincima , nositeljima najvećih političkih odgovornosti u Hrvatskoj; je li to za vas domoljubna izjava, izjava tolerancije, ljubavi, suživota a ne užasne mržnje?