Glas HRsvijeta

Prekid trudnoće u SDSS-ovoj ordinaciji kod dr. Pupovca i Šimprage

Na nedavno održanom i slabo posjećenom prosvjedu protiv postojećeg modela podržavanja zdravlja tijekom trudnoće, posebno se istaknula političarka SDSS-a Anja Šimpraga koja je ujedno i potpredsjednica Vlade. Iako je ona dio vladajuće koalicije i obnaša vrlo značajnu funkciju u Vladi, sudjelovala je na prosvjedu zajedno sa strankom "Možemo" koji su tražili ostavku HDZ-ovog ministra.

Bio je svjestan da narod bez države ne znači ništa!

Josip Jović, bio je prvi poginuli hrvatski branitelj u Domovinskome ratu! Bio je jedan od 15 tisuća onih koji su stradali tijekom velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku. Sin je pokojnih Marije i Filipa, iz Aržana, mjesta za kojeg je malo tko čuo prije njegove smrti.

Dr. Vesne Bosanac, heroina domovinskog rata

Čitam s tugom u očima naslovnice hrvatskoga tiska: Rat, okupacija, stres, zatvor i smrt sina, ostavili su trag na zdravlje dr. Vesne Bosanac, heroine domovinskog boja. Ostavila je neizbrisiv trag u modernoj povijesti grada Vukovara i Lijepe naše. U Vukovar se doselila kao dijeta. Specijalistica je pedijatrije.

Zločinačku JNA gotovo više nitko ne spominje

Sjećate li se Jugoslavenske narodne armije (JNA), njenih zapovjednika, sjećate li se napokon agresije na Republiku Hrvatsku, u kojoj je sudjelovala i ova zločinačka postrojba? To vas pitamo iz razloga, jer se gotovo više nigdje i ne spominje JNA, kao da nije postojala i kao da nije rušila, masakrirala, pljačkala – sve što hrvatski diše.

Vukovaru treba udahnuti dušu

Ponovno smo se našli u Vukovaru, Gradu Junaka. Mnogi ga posjećuju samo na dan velike tragedije, ali tamo bi trebalo odlaziti često, jer ovaj grad i ovaj kraj doživjeli su tešku sudbinu tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata. Tamo je izvršen genocid, ekocid i kultorocid. Nakon četiri krvava mjeseca otpora srpskim i jugoslavenskim hordama, Miloševićevim teroristima, ovaj je Grad sravnjan sa zemljom, a stanovništvo protjerano ili ubijeno.

Nakon Neuma bezumlje u BiH

Propali razgovori u Neumu slave se  u djelu BiH.  Čelnici muslimansko-bošnjačkih stranaka dali su zajedničku izjavu: ''Danas nakon toliko godina njegove vladavine uspjeli smo  ga  ukloniti. Nestanak Čovića  sa političke scene san je svakog dobrog Bošnjaka.Vijećnica svijetli u bojama žuto plave zastave, razdragani građani mašu DF-ovim zastavicama, SAD kapice se bacaju u zrak.''- poskok.info/ ''Ubili smo Čovića''

Prof.dr.sc. Mihovil Biočić: Otvoreno pismo gospodinu Hansu Knoop-u

U našoj javnosti, prije svega u tzv. mainstreem medijima, ali i u svijetu, stalno se ističe progon Židova u Hrvatskoj za vrijeme NDH, a prešućuje progon Židova u Nedićevoj Srbiji za vrijeme II. svjetskog rata (i prije). Isti je slučaj i sa zločinima. Sve je to posljedica srpske stoljetne propagande, koja je jedina imala pravo na „istinu“ u našim, ali i svjetskim prostorima.