Glas HRsvijeta

Kako se Jurica razumije u sve, pa i u - koze

Dobro je izjavio hrvatski premijer da ne treba šutjeti na uvrede i klevete. Pa, ako je već tako, onda zašto bi hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata prelazili preko takvih stvari kad ih napišu polu daroviti i umišljeni literati poput notornog Jurice Pavičića, koji se razumije u sve, od koza, filma, kazališta, pa do Domovinskoga rata.

Rundek, zašto si pobjegao iz Hrvatske 1991.?

U zadnje vrijeme iznimno veliku pozornost u pojedinim medijima dobivaju „kulturne i zabavne ličnosti“ koje su u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata izigravali mirotvorce, odnosno dezertirali ili ostali Jugoslaveni.

Nisu ga dočekali s „limenom glazbom“ pa je odustao!

U Vukovaru i Škabrnji na miran i dostojanstven način ponovno smo se prisjetili 18. studenoga 1991., odnosno obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Kao i svake godine, došao je veliki broj ljudi iz gotovo cijele Hrvatske, ali i inozemstva odati počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima.

Vukovar - u fokusu značajnih zbivanja

Nacionalni stožer za COVID - 19 i hrvatsko-srpska koalicijska Vlada RH ograničili su broj sudionika u Koloni sjećana, odredili mjesto za Misno slavlje s označenim brojem stajaćih mjesta, sve su definirali u detalje osim, po kome će biti čitanje - Svetog Evanđelja!?

Gdje je pravda za zločine u Škabrnji?

Približava se još jedna tužna obljetnica u Škabrnji, odnosno 18. studeni, dan kad je ovim malim hrvatskim mjestom, 1991., tekla krv gotovo u potocima. Tu su zločinačke jedinica JNA, Srbi, ali i drugi agresori tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata učinili strašne zločine. Mnogi nevini ljudi, poglavito žene, djeca i starci su pobijeni, poklani, a mjesto je srušeno.

Časna sestra Ida: “Stanimirović je bio u Vukovaru u vojnoj uniformi” (VIDEO)

Antun Ivanković, predsjednik Udruge Ante Starčević iz Tovarnika i producent višestruko nagrađivanog filma “Sve je bio dobar san” o ubijenom vukovarskom branitelju francuskom dragovoljcu Jean-Michela Nicolieru, napisao je priopćenje u kojem opovrgava izjavu dr. Vojislava Stanimirovića za srbijansku televiziju kako (Stanimirović) nije bio u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari, piše Nedjelja.