ISTAKNUTE VIJESTI

Udruženje građana "David" organizira 3. lipnja u Zagrebu prosvjed na kojem će izraziti nezadovoljstvo zbog predstojećeg posjeta pape Benedikta XVI, kao i "neodgovornih hrvatskih vlasti, koje štedi na narodu, a razbacuje se njegovim novcem na spektakularni doček jednog čovjeka", priopćili su iz te udruge.Također navode da prosvjeduju i "zbog rastrošnosti i bahatog ponašanja katoličke crkve koja gradi veleljepne palače i živi raskošno i bogato - ne od rada svojih ruku već od nameta narodu i državi", javili su mediji.


Kao razlog za nezadovoljstvo iz ove antikatoličke udruge navode navodno "nemoralno i neetičko ponašanje svećenstva koje podstiče narod na netrpeljivost i mržnju prema svemu što nije katoličko, zatim mnoge skandale i zločine katoličkog svećenstva protiv čovječnosti učinjenih u prošlosti i sadašnjosti, te nepoštivanja ljudskih prava".


Ova jugoslavensko-ateistička udruga poziva građane da se pridruže prosvjedu koji će biti održan 03. lipnja na Cvjetnom trgu, s početkom u 18 sati, javlja Srna.