Svijet

Kletva Amfilohija Radovića koja užasava (Video)

Sad već pokojni mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović, ostat će upamćen kao notorni ratni huškač, šovinist, žestoki promicatelj velikosrpskog fašizma i intimus četničkog vojvode Vojislava Šešelja s kojim je skupa već od 1990. godine aktivno sudjelovao u pripremama za rat i agresiju na prekodrinske prostore (propaganda preko medija, organiziranje barikada i naoružavanje srpskih ekstremista u Hrvatskoj i BiH, suradnja s KOS-om JNA, SDB-om i paravojnim skupinama u cilju stvaranja kriznih žarišta, homogenizacija Srba u Srbiji i Crnoj Gori itd.).

Tomislav Sokol: Moramo zaštititi naše poljoprivrednike od nelojalne konkurencije

U svom govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, hrvatski zastupnik doc. dr. sc. Tomislav Sokol ukazao je na važnost ispravne provedbe Strategije 'od polja do stola'. Sokol, koji je imenovani izvjestitelj europskih pučana za ovu Strategiju u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača (IMCO) Europskog parlamenta tom prilikom upozorio je i na problem rasipanja hrane i pretilosti u Europskoj uniji.

11.rujna 2001. bio sam u New Yorku

Svakako najvažniji američki ali i svjetski događaj u mojem kao slobodno novinar sedmogodišnjem boravku u New Yorku bio je teroristički napad na Svjetki ekonomski centar, odnosno "blizance" visoke preko 400 metara sa 110 katova.