Svijet

Rumunjska najavila premještaj veleposlanstva u Jeruzalem - a Hrvatska?

U jeku ratifikacije Istanbulske konvencije, ali i svih drugih socijal(ističko)-liberalnih poteza vladajuće koalicije okupljene oko HDZ-a (n. pr. “par excellence” komunističkih poteza poput lex Agrokora i otkupa INA-e od Mađara te poltronskog ponašanja spram Bruxellesa i Beograda) mnogi nezadovoljni tim i takvim HDZ-ovim odlaskom ne samo iz desnih položaja, nego iskorak u skoro krajnju ljevicu, kao uzor državotvorne i suverenističke politike ističu političare poput mađarskog predsjednika vlade Orbana ili čak novog austrijskog premijera Kurza.

Ministrica Pejčinović Burić s hrvatskom zajednicom u Torontu

Ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sastala se sinoć s predstavnicima hrvatske zajednice u Torontu gdje će s kolegicama po dužnosti sudjelovati na sastancima skupine G7, što je nazvala "velikim priznanjem" Hrvatskoj, priopćeno je iz MVEP-a. Kako navodi Ministarstvo, Hrvati u Kanadi, njih više od 250.000, važna su poveznica dviju zemalja i potencijal za promicanje gospodarskih odnosa. 

Sjeverna Koreja ukida nuklearne pokuse

Sjeverna Koreja će suspendirati nuklearno i raketno ispitivanje te ukinuti nuklearne pokuse u sjevernom dijelu zemlje u nastojanju da nastavi gospodarski rast i mir na Korejskom poluotoku, priopćili su državni mediji.

Gordan Jandroković u dvodnevnom posjetu Srbiji

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković putuje u dvodnevni službeni posjet Srbiji, što je nastavak političkog dijaloga između dvije zemlje nakon nedavnog posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Zastupnica Zovko ugostila posjetitelje iz Splita

Zastupnica Željana Zovko ugostila je u ponedjeljak u Europskom parlamentu u Strasbourgu djelatnice Ministarstva unutarnjih poslova iz grada Splita. Tijekom boravka u Strasbourgu djelatnice MUP-a imale su priliku upoznati se s procesom donošenja odluka u Europskom parlamentu.