Svijet

Polarizacija SAD-a: Demokratima Zastupnički dom, Republikancima Senat

Amerika je jučer birala. Demokrati su ponovno većina u Zastupničkom domu, što i nije iznenađenje. Republikanci su sačuvali Senat, čak i malo povećali prednost i to im daje u ruke moćan politički alat da brane djelovanje svog predsjednika Donalda Trumpa. Rezultat izbora je pokazatelj kako se Amerika ponovo polarizirala. Izlaznost birača bila je iznad svih očekivanja - čak 70 posto. 

Kad Srbin kaže Jugoslavija, misli na - Veliku Srbiju!

Često gledam dokumentarne filmove - one profesionalno napravljene kao obrazovni program, a one manje profesionalne kao komedije. “Srbija u Velikom ratu” (2014.), emitiran je 6. studenog, na RTS 1, povodom kraja Prvog svjetskog rata - 11. studenog 1918.

Vladimir Putin uručio odličje Milanu Bandiću

Na prigodnoj svečanosti u Kremlju, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je u nedjelju zagrebačkome gradonačelniku Milanu Bandiću odličje za zasluge na polju jačanja prijateljstva i suradnje među narodima - Red prijateljstva.

Belgija otvorila istragu o prebacivanju Gadafijevih milijardi u Libiju

Ministarstvo pravosuđa Belgije otvorilo je istragu o sumnjama na nestanak pet milijardi eura s zamrznutih računa bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija u tamošnjim bankama. Prema informacijama o istrazi koje su procurile u belgijske medije, postoje naznake da su s Gadafijevih računa 'nestale' kamate zaračunate na glavnicu koja je zamrznuta prije sedam godina nakon što su ga demokratske libijske snage svrgnule i pogubile u građanskom ratu što traje dan danas, piše Jutarnji list.