Knjigozori

Znao je

Prikaz knjige: Vendelin Vasilj, Dekonstrukcija komunizma, Glas Koncila, Zagreb, 2020.

Na Vrbasu tekija

Nedavno je u zajedničkoj nakladi Frakture i Franjevačkog samostana Sv.Luke iz Jajca,objavljena zanimljivva i intrigantna proza suvremenog književnika Josipa Mlakića, Na Vrbasu tekija,izdanje izvrsno opremljeno.

Obitavališta duša

Nedavno je agilni nakladnik Fraktura objavilo enciklopedijsko izdanje,fino uređene knjige slovenskog pisca Boris A. Novaka OBITAVALIŠTA DUŠA.Riječ je o trećem dijelu eposa Vrata nepovrata,u prijevodu sa slovenskoga Božidara Brezinščaka Bagole,koji sadrži 40.000 stihova.

U Godini čitanja „najčitanije“ su knjige u kojima se pljuje po Hrvatima!

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija RH ova je godina proglašena i Godinom čitanja! Razlog tome je taj što je „uslijed pandemije i smanjene mogućnosti organizacije i sudjelovanja u kulturnim događanjima, na dosad uobičajene načine, to jedna od kulturnih djelatnosti koja bi u ovoj situaciji mogla priskrbiti više pozornosti i vremena – za čitanje“ – obrazlaže organizator ovu strašno „originalnu“ ideju.

Knjiga o Hrvatima u Urugvaju

Nova knjiga o hrvatskom iseljeništvu, pod naslovom Hrvatska i Hrvati u Urugvaju, upravo je tiskana u izdanju AGM-a. Autor hrvatskog podrijetla Eduardo R. Antonich prikazuje život i rad hrvatske iseljeničke zajednice u Urugvaju u razdoblju od 1918. do 1991. godine.

U lice krik

Prikaz knjige: Matija Macan,Slutnje i nemiri, Matica hrvatska, Čitluk, 2021.