Knjigozori

Predstavljen zbornik „Zavičajna baština"

„Zalagati se za očuvanje i dostojnu valorizaciju kulture vlastitog zavičaja teška je, ali časna zadaća, a pogotovo to nije lako kad je u pitanju prostor u zaleđu Biokova, planinskog lanca, visoke gromade koja zaklanja more, iako se to područje naziva Zabiokovlje, ono nije u kulturnom hladu i sjeni, ono je samo nepravedno zaboravljeno. „ zapisao je akademik Nenad Cambj u pogovoru zbornika radova „Zavičajna baština – problemi i perspektive upravljanju baštinom“ koji je, predstavljen 24. listopada, u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu.

Strahovi od veličine hrvatskoga državnog prostora

Prikaz knjige: Ljetopis popa Dukljanina – Latinski tekst sa hrvatskim prijevodom i „Hrvatskom kronikom“, priredio, napisao uvod i komentar dr. Vladimir Mošin, hrvatski prijevod latinske redakcije Stjepan Mencinger i Vjekoslav Štefanić, Matica hrvatska, Zagreb, 1950.

Predstavljanje Zbornika radova sa znanstvenog skupa o 130. obljetnici rođenja fra Bernardina Sokola

Povodom 74. obljetnice mučeničke smrti dr. fra Bernardina Sokola, hrvatskog glazbenika i mučenika, u Kaštel Sućurcu, rodnom mjestu fra Bernardina, u petak  28. rujna u 18.30 sati u župnoj crkvi sv. Jurja m. bit će služena sveta misa zadušnica. Nakon svete mise, vjernici će se s upaljenim svijećama, uz pratnju župnog zbora, uputiti prema spomen obilježju fra B. Sokola na novom lokalitetu na sućuračkoj rivi, gdje će biti izmoljeno odrješenje.