Hrvatska se nalazi pred izvanrednim, dosad najčudnijim parlamentarnim izborima. Hoće li to biti slobodni izbori?

Svi će reći da će biti slobodni i demokratski. Međutim tko politički dublje promatra, tko ne prihvaća medijske političke matrice, tko misli svojom vlastitom glavom, i oni koji poznaju permanentnu povijest hrvatskog izdajništva i antinarodnjaštva, s velikom dozom sigurnosti mogu reći da – rujanski prijevremeni izbori neće biti slobodni izbori i po volji naroda.

Još se sa sigurnošću ne zna ni datum njihovog održavanja, a ne zna se ni tko će sjesti na čelo HDZ-a, najjače političke stranke u povijesti hrvatske samostalnosti, a mediji sve znaju tko će to biti i kako će se kretati tijek parlamentarnih izbora.

Most misli da će snagom ostati barem isti kao na prethodnim izborima i već unaprijed drsko odlučuju tko će biti Premijer. I to onaj isti kojeg su raspuštanjem Sabora rušili, ali i svojim nezrelim i tvrdokornim kvazipolitičkim stavovima. Oni su pravednici, oni su čiste savjesti, iako ih ogromna većina naroda percipira ili se u očima naroda refleksiraju kao glavni krivci za ponovne izbore i za nestabilnost Hrvatke. Zapleli su se u politiku kao pile u kučine, pa sada pokušavaju i dosadašnjeg premijera uvući u tu nesuvilu političku kučinu, u kojoj se i sami nalaze.

S druge strane, sad sve više postaje očito, da se HDZ-u nameće kandidat za njihovog čelnika. Neshvatljivo je da iza toga kandidata stoje gotovo sve lijeve političke opcije i jugonostalgičari, koji sebe nazivaju antifašistima, gotovo sve isti koji su svojevremeno podržali i Ivu Sanadera. Svjetonazorski ga poistovijećuju sa svojim lijevim političkim strankama.

Mainstream mediji vrište o kvaliteti tog budućeg Premijera i hrvatskog Izbavitelja.

Sve bi to bilo lijepo kad bi to bilo tako. HDZ je doveden u situaciju da više ne odlučuje sam o sebi, njemu se određuje od lajavih i antihrvatskih medija tko će biti čelnik na vrhu HDZ-ove ljestvice. Taj patronat je prihvatio i veći dio rukovodećih HDZ kadrova. Sluga uvijek ostaje sluga, kmet uvijek ostaje kmet – vječno su samo duhovno roblje u koje ljudi sami hrle. Zaboravljaju da se sve bitke dobivaju i gube u ljudima. Naprosto je postalo nezamislivo da HDZ sam izabere nekog za svog predsjednika, mediji su unaprijed odredili koga i kakvog predsjednika HDZ-a žele.

>>Ide li Karamarko, i unatoč Brkićevim upozorenjima, u unaprijed izgubljenu bitku?

Mediji su protjerali i Karamarka na kome malo tko vidi iti najmanje krivnje. Poput Poncija Pilata koji reče za Isusa – Na ovom čovjeku ne nalazim nikakve krivice i ja perem ruke od svega. Ali se čuo prijeteći urlik rulje – Razapni ga! Razapni ga! Urlik “hrvatskih medija” protiv Karamarka još se odbija kao eho, kao jeka – o brda i doline Lijepe naše.

Ako je HDZ slobodan u svojoj volji, neka izabere jednog Zlatka Hasanbegovića, pa će vidjeti što će mediji napraviti – vriskat će do neba, zajedno sa svojim međunarodnim sponzorima u EU. Manje bi vrištali da se na čelo Italije vrati Duce, Musolini. Ali dolaskom na vlast g. Zlatka Hasanbegovića, stigla bi i nova narodna platforma za budućnost Hrvatske, pored ostalogi i možebitni, na širem planu, savez sa Muslimanima.

S treće strane u prijevremenim izborima Zoki, partijaški fićfirić , vreba situaciju da se ponovno domogne vlasti i pobjedonosno vrati u Banske dvore, time dokazujući da je on, i samo on bio u pravu. Svi koji budu izišli na prijevremene parlamentarne izbore, morali bi imati na umu da više nikako, ama baš nikako, pod svaku cijenu ne smiju podržati nesposobne vlasti i njihove garniture da se ponovno dočepaju Banskih dvora, bez obzira o kojem je svjetonazoru riječ.

Nadalje, imamo i gospodina Bandića, koji pretendira na mjesto Premijera. To bi bilo nezamislivo, i bolje bi mu bilo da se okani nečeg čemu nije dorastao ni brojem sabornika, ali ni svojim nemuštim političkim stavovima.

Bojim se da će sve to biti jedan neukusni Bosanski lonac, jedna politička ludnica, Let preko kukavičjeg gnijezda – a žrtva svega bit će Hrvatska i njen narod. Jednom je dobro rekao Slobodan Milošević – Ja se ne bojim Hrvatske, oni će brzo izgubiti državu jer je ne znaju voditi i upravljati njome.

Našu Hrvatsku mogu spasiti samo onih četrdesetak posto uspavanih građana, koji nikada ne izlaze na izbore. Zato, svi bez iznimno svi, iziđimo na izbore da spasimo našu Hrvatsku i njen narod od potpune propasti. Nezainteresiranost građana za sudbinu vlastitog naroda i države, je najopasniji virus koji usmrćuje cijele narode kroz povijest.

 

Mile Prpa