Predsjednik kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru Miroslav Šimić gostujuči u Dnevniku 3 rekao je kako bi osobno želio vidjeti Tihomira Oreškovića u Mostovu timu.

-No, o tome ćemo razgovarati nakon što Orešković donese odluku hoće li se uopće nastaviti baviti politikom - rekao je Šimić.

Na trodnevnoj klauzuri u Zadvarju imali su nekoliko radnih sastanaka za pripremu predizborne kampanje.

-Sva znanja i energiju uložili smo u rad Vlade Tihomira Oreškovića, a nismo vodili kampanju, pa se sad moramo intenzivnije pripremiti - rekao je Šimić, dodajući kako Most ne namjerava ni s kim koalirati prije izbora.

Na pitanje je li istina da suradnju s SDP-om uvjetuju odlaskom Zorana Milanovića s čela te stranke, Šimić je ponovio kako su njihovi stavovi oko Milanovića, ali i Karamarka, poznati dosta dugo.

-Vrlo smo jasno i prije rekli da ne podržavamo ni Karamarka ni Milanovića za premijera i tu se ništa nije promijenilo - rekao je Šimić, istaknuvši kako su svjesni da će morati surađivati sa strankama koje će dobiti glasove hrvatskih građana.

Komentirao je i kandidaturu Andreja Plenkovića za predsjednika HDZ-a.

- Drago mi je da se u HDZ-u događaju promjene, no, nije dovoljno promijeniti lice, već treba i sadržaj - rekao je Šimić.

Osvrnuo se i na mogućnost stvaranja velike postizborne koalicije.

- Velika koalicija se već pokazala na djelu pri izboru ustavnih sudaca i izglasavanju nepovjerenja premijeru Tihomiru Oreškoviću. Prema tome, moguća je i nakon izbora, kako se ne bi dopustilo Mostu ili nekim drugim alternativama da mijenjaju političku scenu u Hrvatskoj - rekao je Šimić.

 

M.M.