Egipatski mediji otkrili su nove detalje o otmici i pogubljenju Tomislava Salopeka prema kojima je u potrazi  za nestalim Salopekom  uhićeno deset zaposlenika tvrtke za koju je Tomislav Salopek radio.

Egipatski portal onznews objavio je informacije koje je dobio od egipatske obavještajne službe, a u kojima se tvrdi da je nakon ispitivanja 248 radnika francuske tvrtke u kojoj je radio Salopek, uhićeno 10 osoba zbog islamističkih terorističkih aktivnosti.

Egipatski portal također navodi da je u akciji potrage za Tomislavom uhićeno i 38 pripadnika ISIL-a, a među njima i odgovorni za ubojstvo američkoga naftnog stručnjaka Williama Hendersona, koji je radio za kompaniju Apachi.

Kako se neslužbeno doznaje, u tjeku je i sigurnosna provjera određenih osoba s prostora Srbije i BiH za koje se osnovano sumnja da su imale kontakt s tvrtkom za koju je Tomislav Salopek radio.

Podsjetimo, Tomislav Salopek je građevinski tehničar koji radi za građevinsku tvrtku u Egiptu. Otet je 22. srpnja, a osam dana kasnije za njega je tražen novac. Nije bilo zahtjeva od njegovih otmičara sve do 5. kolovoza kada je objavljena njegova snimka u pozi karakterističnoj za Islamsku državu, na temelju čega se može zaključiti da ga je jedna skupina otela, a da je druga objavila video snimku i zatražila oslobađanje muslimanskih žena iz egipatskih zatvora.

 

M.M.