Ivica Šola: Nasilni migranti pritišću Hrvatsku

Kako su upozorili saborski zastupnici Mosta Nino Raspudić i Miro Bulj, što se migranata ili "migranata" tiče, na granici Hrvatske situacija je dramatična. Posebno je zabrinjavajuće u Unsko-sanskom kantonu, gdje je izbio pravi rat između policije i domaćeg stanovništva i migranata, koji su postali iznimno nasilni i čine ozbiljna kaznena djela.

Višnja Starešina: Vučićev ključ za jednokratnu uporabu

Što je zapravo donio srpsko-kosovski sporazum o normalizaciji odnosa potpisan prije tjedan dana u Bijeloj kući, pod pokroviteljstvom predsjednika Trumpa i koja je njegova stvarna težina? Jesu li srpski predsjednik Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdullah Hoti zaista "potpisali jedno veliko ništa“, kako to vidi bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović? Je li Vučić ostvario još jednu "veliku srpsku pobedu“, kako uvjerava on sam? Ili je Vučić morao potpisati nešto što je tek korak do beogradskog priznanja države Kosovo, kako to tumači Hotijeva medijska potpora?

Višnja Starešina: Hrvatsko-srpska pomirba na skliskom terenu Grubora

Nisam željela suditi o dometima nove hrvatsko-srpske pomirbe prije zajedničke komemoracije hrvatskog državnog vrha i političkih predstavnika srpske manjine u Gruborima. Ponajviše me je zanimalo što će tom prigodom reći novi potpredsjednik vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević, koliko će duboko ući u meritum istinske pomirbe, ući u političko tkivo rata, u njegove uzroke.