Hrvatska nogometna reprezentacija poražena je od Austrije s čak 3:0 u Osijeku u prvoj utakmici nove sezone Lige nacija. Austrijanci su do velike pobjede došli golovima Marka Arnautovića (41), Michaela Gregoritscha (54) i Marcela Sabitzera (57).

Neugodan i iznenađujući poraz dogodio se u prvoj od četiri utakmice u nizu koje će Vatreni odigrati u svega 11 dana. Također, u ovoj su se utakmici najviše očekivali bodovi, jer u ponedjeljak Hrvatska dočekuje Francusku, a potom putuje u Dansku te mora na noge Francuzima u gostima.

Danska je također napravila iznenađenje u grupi pobjedom u Francuskoj.

Hrvatska je doživjela jedan od najtežih domaćih poraza uopće, a na startu elitne skupine Lige nacija Dalićevi izabranici su izgubili od nominalno najslabijeg protivnika.

Bez Perišića i Modrića, Hrvatska je imala previše neraspoloženih i potrošenih igrača u sastavu, što su Austrijanci znalački iskoristili, poveli golom Arnautovića u 41. minuti, a potom u prvih 15 minuta drugoga dijela deklasirali Vatrene s još dva gola.

Hrvatska je ovu utakmicu igrala bez Perišića, Gvardiola, Livaje i Muse, a u početnom sastavu nije bilo umornog Modrića, dok je Dalić iznenadio postavljanjem Ivušića i Pongračića umjesto očekivanih Livakovića i Vide.

 

M.B.