Nekada poznati pjevač, Alen Vitasović, doduše s hitom ili dva, strašno je razočaran s hrvatskom državom. Ona je navodno za njega-lopovska. A da su po njemu „svi“ lopovi i „polupismeni“ potvrdio je to i na svom Facebooku kad je ni krivog ni dužnog za svog kolegu, hrvatskog branitelja Marka Perkovića Thompsona uz ostalo napisao da “ovaj može pjevati ispred 5000 polupismenih“, a ON kao značajan i popularan očito ne može ni ispred 50 (zbog epidemioloških mjera).

Koliko znamo, Thompsonovi organizatori su se i te kako trudili da s epidemiološke strane na njegovim koncertima budu zadovoljeni svi standardi, pa se tu doista nema što prigovarati.

Međutim, što jednom Vitasoviću treba da masu obožavatelja jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača naziva „polupismenim“, tim prije kad se zna da su na Thompsonovim koncertima manje-više ljudi koji su srcem i dušom sudjelovali u Domovinskome ratu ili pak oni mlađi koji neizmjerno vole Hrvatsku i Hrvate?

Da, na tim koncertima mogu se vidjeti i hrvatske zastave, ali i čuti pjesme o ljubavi, obitelji, Bogu i Domovini. Jel je i to razlog što se ovaj istina već zaboravljeni i „harmonikaš“, koji je imao priliku, a nije sudjelovao u stvaranju hrvatske države, pobunio zbog „5000 polupismenih“? I kojom je to znanstvenom metodom došao do podataka o tako velikom broju „polupismenih“, odnosno je li to znači da na njegove male i skromne nastupe svi se moraju na ulazu testirati jesu li pismeni ili nepismeni?

Vitasoviću očito smetaju „polupismeni hrvatski branitelji“, koji su po njemu „stvorili lopovsku državu“, on bi, kako se čini, radije mahao sa zastavama s crvenom zvijezdom petokrakom i „igrao Užičko kolo“.

Pored toga, koliko Thompson ima „polupismenih“ na jednom koncertu, toliko razni vitasovići nisu vidjeli „pismenih“ na svim koncertima u svojim „bogatim“, dugogodišnjim, i napuhanim umjetničkim karijerama.

 

Mladen Pavković