Umjetnost

Iza ugla ogledala Branislava Glumca

Branislav Glumac odavno je prisutan u književnosti, od prvih izdanja Zagrepčanke u vlastitoj nakladi ( koja je doista u ono doba uzvitlala dosta prašine) pa do niza raznolikih knjiga u kasnijim razdobljima.

Online izložba Iris Bondora Dvornik

Akademska slikarica Iris Bondora Dvornik, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, realizirala je specifičan, slojeviti opus, izlagala je na brojnim samostalnim izložbama,svojim je djelovanjem ostavila duboki trag u aktualnoj umjetničkoj produkciji.

Duhovni krajolici Matka Trebotića

Kontinuirano portretirajući Mediteran i njegovo slojevito naslijeđe, istaknuti hrvatski likovni umjetnik, visokog europskog ugleda , Matko Trebotić, zaranja sve dublje u njegovu srž, nastavljajući svoje putovanje duhovnim krajolicima koje je nadahnuto i poetično oživio najčešće u kombiniranim tehnikama na platnu i papiru.

Izložba Zapisano u genima

Dvadeset i trećeg listopada ove godine, otvara se nova izložba iz ciklusa Zapisano u genima u Muzeju Prigorja uz prezentacije dva dvojca, oca i kćeri, Josipa Botteri Dinija i Ana Marije Botteri i Vilka Žiljka i Jane Žiljak Gršić.

Bezobličje, sličnosti, naličje

Imao sam sreću doista, upoznati i slikara i njegovo djelo, akademskog slikara Davorina Radića u nizu proteklih desetljeća, prateći njegovu bogatu i raznovrsnu produkciju i promišljajući često o njegovom opusu , zaključujući kako je slikar iskoristio, ujedinio svu svoju vještinu i talent, svo svoje mnogostruko iskustvo ,trošeći i koristeći raznolike motive, od aktova do veduta i preoblikovao ih nefigurativnom izrazitom kolorističkom gestom u novu stvarnost.

Apstraktne ekspresije Mladena Žunjića

Od svih suvremenih, hrvatskih likovnih umjetnika, koje sam imao prigodu upoznati i s njima surađivati,slikar Mladen Žunjić zacijelo je pri samome vrhu nadahnutih autora koji kontinuirano, predano stvaraju opus brojnih slika,sudjelujući iznimno aktivno u procesu kreiranja obimnog i kompleksnog ciklusa akrila i ulja, uglavnom na velikom formatu, od jednog metra na više.

Ciklus Mladena Žunjića posvećen svemiru

Gotovo da i nema tema kojih se nije dotakao u svojoj bogatoj umjetničkoj praksi, slikar Mladen Žunjić, s tek nekoliko slika ili ciklusom ili s više ciklusa, istražujući svekolike mogućnosti motiva ali i posebice boja, pojedinih, njemu dragih dominantnih ali i ostalih u kolorističkom spektru.

Skulpturalni notni zapisi Vitolda Košira

Imao sam sreću upoznati iznimno zanimljivu osobu u našem vremenu. Riječ je o Vitoldu Koširu ( rođen je 1965.g.), akademskom kiparu, akademskom glazbeniku, svira violu u orkerstru i rock u svom sastavu i sokolaru.