Umjetnost

Neprekinuti niz novih slika Vlade Tuđe

Slikar Vlado Tuđa,suvremeni je hrvatski likovni umjetnik,autor je impresivnog slikarskog i kiparskog opusa,koga čine brojni ciklusi, i dalje kontinuirano slika,sada na sve većim i većim formatima u svojim atelijerima.

Prepleteni ciklusi Ivice Malčića

Akademski slikar iz Zagreba, Ivica Malčić,prepoznatljiv po kontinuiranom slikanju,autor je kompleksnog djela snažne simbolike motiva,brojnih ulja,najčešće na drvu,lesonitu,u različitim formatima,niza slika uredno zabilježenog vremena nastanka, brojnih međusobno isprepletenih ciklusa,koji su istodobno i posve samostalni ali i srasli,jedan s drugim,jedan u drugome.

Trodioba Vitolda Košira

Bez ikakve sumnje nesvakidašnja pojava Vitolda Košira od samih početaka izaziva izniman interes,koji se vremenom sve više povećavao.Naime, Vitold Košir je poznati i uvaženi akademski kipar,akademski je glazbenik, svira violu u orkestru i rock glazbenik je istodobno,član je popularne grupe Cry Babies i možda ono najvažnije,volim reći,strastveni je sokolar,svoj stan na zadnjem katu kuće dijeli s pticama i psima. U svim tim, nazovimo disciplinama,Košir postiže zapažene ,no budimo iskreni,sjajne rezultate.

Žuto plavi ciklus slika Ranka Ajdinovića

Akademski slikar iz Karlovca,Ranko Ajdinović,istaknuti je pripadnik nadolazeće generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika,grupe slikara koja se žestoko bore za svoju poziciju i koja uporno,vješto i nezaustavljivo ostavlja sve dublji trag u javnosti svojim originalnim opusom.

Nadahnuti opusi Ivice Malčića

Akademski slikar iz Zagreba,Ivica Malčić,istaknuti je pripadnik srednje generacije suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika,svakodnevno je angažiran u svom gornjogradskom atelijeru,prepunom slika,uredno složenih. Njegovi se brojni ciklusi umnažaju,u različitim formatima i tehnikama, najviše u ulju ili akriliku na iverici.

Magični kolori Josipa Pina Trostmanna

Akademski slikar iz Dubrovnika, Josip Pino Trostmann,iznimno ugledan suvremeni likovni umjetnik,autor je kompleksnog opusa,niza ciklusa ulja na platnu izuzetnog kolorizma, kontinuirani stvaralac,zaljubljenik u slikarstvo,beskrajno odan motivu Grada s kojim se neprekidno druži od samih početaka svoga predanog rada.

Kolaži s licima Duška Šibla

Kako napreduje rad na ciklusu kolaža tako se,logično i proširuje s novim motivima,s neobičnim elementima koji nadograđuju dosadašnji sustva rasplesanih,grčevitih figura,akademskog slikara Duška Šibla.

Od zelenog čovjeka do portreta i kolaža

Londonski atelijer akademskog slikara Duška Šibla,unatoč svim životnim restrikcijama i raznovrsnim nedaćama, jednostavno potiče autora na svakodnevni rad, na kontinuirano suočavanje s belinom papira i platna.

Slikarski opus posvećen moru i čovjeku

Akademski slikar iz Splita Stipe Ivanišević,suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor je složenog i nadahnutog opusa, zapaženo je izlagao na nizu samostalnih izložbi,ističući se iznimnim dosegom izvedbe i specifičnim rukopisom.

Grad Branke Mumalo

Branka Mumalo iz Dubrovnika suvremena je hrvatska fotografkinja,autorica je nadahnutog opusa,zanimljivog, specifičnog izraza.