Zlatko Dalić danas je u zagrebačkom hotelu Double Tree by Hilton objavio popis igrača koje za dva tjedna vodi u Katar na prijateljske utakmice sa Slovenijom i Bugarskom.

U reprezentaciju se vratio 30-godišnji Šime Vrsaljko koji je posljednju utakmicu odigrao na Europskom prvenstvu prošle godine protiv Češke.

"Sve smo riješili, Vrsaljko opet igra u Atleticu i takav Vrsaljko nam je potreban u reprezentaciji", rekao je Dalić.

Bruno Petković opet nije na popisu. Prednost u napadu su dobili Marko Livaja, Andrej Kramarić i Ante Budimir. Dominik Livaković, Ivo Grbić i Ivica Ivušić očekivano borit će se u Kataru za poziciju vratara na Svjetskom prvenstvu. I ostatak popisa je očekivan i standardan.

Pretpozive su dobili vratar Lovre Kalinić, stoper Mile Škorić, napadač Antonio Mirko Čolak i veznjak Nikola Moro. Hrvatska 26. ožujka igra protiv Slovenije, a tri dana kasnije Dalićeve izabranike čeka Bugarska.

"Pokušat ćemo u Dohi igrati s tri igrača u zadnjem redu, ali to ne znači da ćemo generalno promijeniti sustav. Probat ćemo promijeniti naš način igre jer nakon dugo vremena imamo napokon dovoljno treninga da to pokušamo. Naši igrači tako igraju u klubovima i pokušat ćemo vidjeti kako to izgleda u reprezentaciji”. Istaknuo je Dalić.

 

M.B.