Nakon nekoliko tamnih ciklusa,dijela opusa ulja i akrila s dominirajućim crnim površinama,oblicima,suvremeni hrvatski likovni umjetnik,autor vrlo plodne i domišljate produkcije,slikar Mladen Žunjić okrenuo se boji,izdašnom,bogatom,rasprskavajućem koloru,koji se kontinuirano kreće,tvoreći silno oslobađanje energije,poput davnog Velikog praska,početka širenja svemira iz točke neizmjerne gustoće a koja traje i danas.

Žunjić je iskoristio za ovu prigodu tehniku tekućih ulja na platnu velikog formata,120 x 120 cm,realizirajući vrlo raznoliki ciklus Bing Bangova. Doista svaki je slika je različita,uz koktel čudesno oblikovanih motiva.

Istodobno,razlistani i neobuzdani kolorit ostavlja na gledatelja,isključivo pozitivan dojam,oslobođene forme jure po platnu neobuzdano,naglo,bez kontrole i bez ikakve mogućnosti predviđanja kako će se ovaj kaos utišati,smiriti,naime,radost koja svjedoči o potpuno slobodnom kretanju prenosi se i na promatrače i oni jasno osjećaju taj narastajući impuls.

Žunjić je zaokružio razigrane kolorističke elemente,uklopivši ih u jedinstvenu cjelinu,svjetlosti boja,koja se bez ustezanje širi površinom platna.

 

Miroslav Pelikan