Predsjednica Republike najavila je raspisivanje izbora odmah nakon povratka u zemlju.

 

Potvrdila je to u New Yorku, gdje je sudjelovala na okruglom stolu svjetskih čelnika. Predsjednica se iz SAD-a vraća u petak, a za vikend bi mogla razgovarati s predsjednicima parlamentarnih stranaka o datumu izbora.

>>

Iz SDP-a su priopćili kako je Grabar Kitarović iz New Yorka nazvala premijera i pitala ga koji mu datum za održavanje parlamentarnih izbora odgovara.

Međutim, Zoran Milanović je ponovio stav, stoji u priopćenju Vlade, da datum izbora ne može biti predmet konzultacija te smatra da odluku o datumu izbora predsjednica mora sama donijeti u skladu sa zakonom i Ustavom.

Kako doznajemo, predsjednica Republike se čula i s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, s kojim je također razgovarala o datumu izbora.

>>

Predsjednica je na Facebooku objavila fotografiju s američkim predsjednikom Barackom Obamom i prvom damom Michelle. Uz fotografiju stoji kako je "na poziv predsjednika SAD-a, sudjelovala na primanju za šefove država i vlada", što se može tumačiti i kao odgovor na Milanoviću izjavu o "šopingiranju u SAD-u".

 

M.M.