Umjetnost

Ivan Jakšić, akademski kipar- nova nada hrvatskoga kiparstva

Bračanin Ivan Jakšić, akademski kipar, najmlađi iz obitelji koja se već niz generacija bavi umjetničkim oblikovanjem kamena, mukotrpno i uspješno jer kamen je tvrd i otima se, ne da se, potrebna je iznimna energija čovjeka koji ga želi preoblikovati, ne potčiniti sebi.

Nebo ljubavi Ivane Jovanović Trostmann

Istaknuta hrvatska likovna umjetnica, akademska slikarica Ivana Jovanović Trostmann predstavila se je u dubrovačkoj Galeriji Sebastian s novom samostalnom izložbom, 16.travnja ( izložba je otvorena do 5.5.2019.) u povodu Uskrsa, Nebo Ljubavi, izloživši pedesetak djela u većim i srednjim formatima ulja i akrila.

Apokalipsa Mladena Žunjića

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić u svom je kontinuiranom istraživanju koristio niz motiva, složene ili jednostavnije simbolike, niz tema koje su ga nadahnjivali da realizira ciklus od nekoliko ili od više desetaka slika, uglavnom u velikom formatu, sve preko jednog metra, u tehnici akrila i ulja, pa tako i u najnovijem dijelu opusa koji je posvetio Apokalipsi, kraju svijeta kakvoga znamo.

Novi ciklus Mladena Žunjića

Zagrebački slikar, autor znatnog i zanimljivog opusa, Mladen Žunjić nedavno je pokazao dio novoga ciklusa, izrazito kolorističkog i naravno, ulje i akrili na velikom formatu platna.

Mata CROata izlaže u Aninoj galeriji u Rogaškoj Slatini

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski kipar Mata CROata (Mate Turić) od drugog travnja ove godine izlaže na dugotrajnoj ( otvorena je do kraja svibnja ) zajedničko – samostalnoj izložbi u Aninoj galeriji ( Zdraviliški trg 1) u slovenskoj Rogaškoj Slatini s umjetnikom Stanislavom Lukićem.

Slike Grada Lukše Obradovića

Suvremeni dubrovački likovni umjetnik, slikar Lukša Obradović autor je cijelog niza slika, ulja i akrila, na platnu i papiru, posvećenih jednom, doista poznatom motivu, motivu Grada, posvećeno Dubrovniku, motivu, koji je doista nepotrošiv i što uranjamo više u njega, dubina mu je sve neizmjernija.