Umjetnost

„Bio je lovac za snovima, lovac za ljepotom“

Izložba fotografija Aljoše Rebolja Isklesano vrijeme - kazališni opus Tomaža Pandura u Hrvatskoj otvorena je sinoć, 22. kolovoza u atriju palače Sponza,kao završni izložbeni program 68. Dubrovačkih ljetnih igara, a u suradnji s udrugom Arterarij.

Isklesano vrijeme Aljoše Rebolja kao posveta Tomažu Panduru

Popratni program 68. Dubrovačkih ljetnih igara u suradnji s udrugom Arterarij donosi izložbu fotografija Aljoše Rebolja Isklesano vrijeme - kazališni opus Tomaža Pandura u Hrvatskoj koja će biti otvorena u utorak, 22. kolovoza s početkom u 20 sati u atriju palače Sponza.

Scherzo s otpada Jagode Buić otvoren do 25. kolovoza

Izložba skulptura Jagode Buić Scherzo s otpada predstavljena je sinoć, 5. kolovoza u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni, otvorivši taj prostor dijelu festivalske publike po prvi put. Na otvaranju izložbe, uz autoricu, govorili su v.d. intendanta Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk i autorica kataloga Vesna Delić Gozze. Jagoda Buić ovu je izložbu posvetila čuvarici dubrovačke baštine, dugogodišnjoj dubrovačkoj konzervatorici, povjesničarki umjetnosti Dubravki "Bebi" Beritić (1917.-2003.).

Scherzo s otpada predstavlja stvaralački žar Jagode Buić

Nastavak popratnog programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara donosi izložbu skulptura Jagode Buić Scherzo s otpada koja će biti otvorena u subotu, 5. kolovoza s početkom u 21 sat u crkvici sv. Stjepana u Pustijerni. Umjetnica je ovu izložbu posvetila velikoj čuvarici dubrovačke baštine Dubravki Bebi Beretić.

Prepuna Sponza Antunu Masli u čast

Izložba Antuna Masle naziva Riječi boje i boja riječi - ljuske vida i privida u istoj oniričkoj bajci,koju su Dubrovačke ljetne igre priredile povodom pedesete obljetnice smrti umjetnika, otvorenaje sinoć, 1. kolovoza u prepunom atriju palače Sponza, a prikazuje 31 djelo tog velikog dubrovačkog „slikara s pticom i zavičajnim suncem u njedrima.“

Izložba u čast Antunu Masli

Izložba Antuna Masle naziva Riječi boje i boja riječi - ljuske vida i privida u istoj oniričkoj bajci,koju Dubrovačke ljetne igre priređuju povodom pedesete obljetnice smrti umjetnika, bit će otvorenau utorak, 1. kolovoza s početkom u 21 sat u atriju palače Sponza, a prikazat će 31 djelo tog velikog dubrovačkog „slikara s pticom i zavičajnim suncem u njedrima.“