Umjetnost

Skulptori, intrigantni ciklus Mladena Žunjića

U svom posljednjem ili najnovijem ciklusu, slikar Mladen Žunjić u središte slike stavlja, instalira zanimljive oblike, istaknute tamne crteže raznovrsnih obličja ispred poznatih kolorističkih, raznobojnih i razigranih pozadina, stvarajući stanoviti dualitet, očitost postojanja dva različita, udaljena svijeta.

Izložba Vladimira Dodiga Trokuta

Ivor Zidarić, najpoznatiji hrvatski promotor kulture, sedmog veljače ove godina predstavlja dio likovnog opusa Vladimira Dodiga Trokuta u Galeriji Matice hrvatske u Zagrebu.

Boje krajolika Gorana Petrača

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iz Ludbrega, Goran Petrač, autor kompleksnog opusa, član grupe Contra, izlagao je na mnogim samostalnim izložbama u domovini i u inozemstvu, kontinuirano je posvećen radu na ciklusu Boje krajolika, s jedinstvenim i neponovljivim stvarno nestvarnim motivom prirode koja ga okružuje, u kojoj živi i pronalazi trajno zanimanje za njezino vidljivo i skriveno lice, portretirajući je u snažnim kolorističkim varijacijama, na različitim formatima ,u akrilu.

Frane Radak izlaže u Zagrebu

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar iznimnog ugleda, Frane Radak, sredinom siječnja predstavio se je zagrebačkoj publici samostalnom izložbom, malom retrospektivom u galeriji Bernardo Bernardi u Pučkom otvorenom učilištu.

Vibrantni pejzaži Mladena Žunjića

Mnoge je teme dotakao u svom opusu suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić iz Zagreba,tretirajući kontinuirano cijeli niz izazovnih i poticajnih ali i privlačnih motiva, nastojeći u sinergiji s velikim formatima platna izvući, naravno i uz svesrdnu pomoć eruptivnog kolorizma, jednostavno najviše iz svoje nutrine, slikajući brzo i energično doživljaj svijeta, prostora koji ga okružuju, u kojem živi, u kojem diše, u karakterističnom obličju energetskih gibanja, silnica.

Muzej grada Kaštela u Noći muzeja 2020.

U kaštelu Vitturi u Kaštel Lukšiću, u petak 31. siječnja, posjetitelji će moći pogledati video prezentaciju izložbe „SKRIVENO – IZLOŽENO, rujan – listopad 2018.“, izložbu „SLIKARSKI ATELJE LEONARDA DA VINCIJA“ praćenu prezentacijom slikarske tehnike Leonarda da Vincija te izložbu „50 GODINA LABINSKIH ATELIERA 1968. – 2018.“.

Razigranost motiva u novom ciklusu Mladena Žunjića

Slikar Mladen Žunjić, neumorni je likovni istraživač i eksperimentator u kontinuiranoj produkciji, ulja i akrila na velikim formatima platna ( uz poneki papir), autor je obimnog i nadasve zanimljivog opusa niza ciklusa s uglavnom nefigurativnim motivima.