Hrvatska nogometna reprezentacija nakonsubotnjeg remija protiv Slovenije osigurala je mjesto u drugoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo u Katru krajem godine.

Vatrenima je trebao minimalno jedan remi iz dva prijateljska susreta na pripremnom turniru u Dohi, stoga je danas bilo važno da ne izgubimo kako si ne bi bespotrebno zakomplicirali ždrijeb.

Na prvenstvu ćemo tako biti u drugoj jakosnoj skupini te smo samim tim izbjegli neugodne protivnike: Dansku, Nizozemsku, Njemačku, Meksiko, SAD, Švicarsku i Urugvaj.

Potencijalni protivnici iz prve jakosne skupine su: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španjolska i Portugal u slučaju da izbace veliko iznenađenje dokvalifikacija Makedonce.

U trećoj jakosnoj skupini prijete nam vrlo vjerojatno Švedska, Egipat, Japan, Iran, Srbija, Maroko, Koreja i Poljska. U zadnjoj skupini naći će se Ekvador i Saudijska Arabija sigurno, te ostale zemlje koje izbore plasman na prvenstvo.

Ždrijeb skupina održat će se već 1. travnja, a samo prvenstvo bit će prvo koje je igrano zimi, od 21. studenog do 18. prosinca. Branitelj naslova je Francuska, a podsjetimo kako na prvenstvu nećemo gledati aktualne europske prvake Italiju.

M.B.