Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković oglasio se objavom na Twitteru kojom je poslao izravnu poruku Bakiru Izetbegoviću I njegovim zahtjevima o smanjenju ovlasti Doma Naroda FBIH.

– Nikad nećemo pristati na koncept uređenja Doma naroda FBiH po uzoru na RS. To bi bila apsolutna pobjeda Dodikovog režima koji je etnički očistio manji bh. entitet i potvrda da rade ispravnu stvar. Kratka je pamet predlagača takvog modela – kratko je napisao Konaković.

Uviđa da politika Bakira Izetbegovića više nema potporu SAD-a.

-Kažem da nije fer da mi biramo Hrvatima člana Predsjedništva! Čović nam dušu uzima na tu kartu! Uzima deset puta više nego što mu pripada! Sačekajte da vidite kraj! Ne znam kada je kraj! Ja se ne bavim politikom zbog stranke! Osobno sam pitao Murphya je li ono što radi Palmer i što govori Escobar službeni stav američke administracije! Rekao je da jeste!, izjavio je Konaković, komentirajući za Face tv pregovore o izmjenama Izbornog zakona.

Smatra da je situacija u BiH preozbiljna.

“Bit će vrlo brzo jasno što je tko radio u Neumu! Bilo bi bolje da su se sve stranke odazvale na pregovore u Neumu! Bit će drugo poluvrijeme Neumskih pregovora! Ovo je preozbiljna situacija za BiH! Najsretniji bih bio da se probudim u BiH s jednim predsjednikom, bez kantona, bez entiteta! Ovdje je nemoguće da Dodik, Čović i ostali glasaju za naš san!, kazao je, uz ostalo, Konaković.

 

M.J.