Bivši ustavni sudac Vice Vukojević je 11 godina, kroz nezapamćenu političko-medijsku i obavještajno-paraobavještajnu hajku i manipulacije oslonjene na stare strukture i suradničku mrežu jugoslavenskih tajnih službi UDBE i KOS -a, uz servis muslimanske tajne službe AID -a, javno optuživan da je u rujnu 1993. u logoru Vojno kod Mostara silovao 22 -godišnju Bošnjakinju.

Zastrašujuće je što su najokrutnije klevete izgovarane s govornice Hrvatskog sabora, pred najširim krugom novinara i uz izravan prijenos hrvatske javne televizije, na račun hrvatskih poreznih obveznika.
U političkom linču, od aktualnih hrvatskih političara, posebno su se istakli bivši predsjednik Stjepan MESIĆ, bivša podpredsjednica Hrvatskog sabora Vesna PUSIĆ i aktualni ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Paralelno s tim, bjesomučnu medijsku hajku i linč orkestrirano su provodili novinari: T. Gabrić, I. Đikić, H. Erceg, V. Rudan, R. Bajruši, D. Latin i Saša Kosanović...

knjiga_aid

Nakon što je predsjednik Udruge logoraša BiH Irfan AJANOVIĆ, za hrvatske medije izjavio kako ima "nepobitne dokaze" da je Vice VUKOJEVIĆ silovao Bošnjakinju, otpočela je koordinirana medijska hajka na ustavnog suca - "silovatelja", čemu su Denis LATIN i Saša KOSANOVIĆ posvetili poseban televizijski prilog u emisiji "Latinica", a Dobroslav PARAGA čak podnio i kaznenu prijavu protiv Vice Vukojevića.

Hrvatsko državno odvjetništvo zatražilo je pomoć tužiteljstva BiH, pokrenuta je dvogodišnja istraga "Sipe" (Sigurnosne agencije za istrage i zaštitu BiH), nastala je opća potraga policije za "mladom Bošnjakinjom" u Švedskoj i Americi. Kroz višegodišnje istrage nitko nije mogao utvrditi identitet i uopće postojanje "mlade Bošnjakinje", a niti nazočnost Vice Vukojevića u logoru Vojno kod Mostara, o čemu je obavješten DORH, dok je Udruženje žena žrtava rata u BiH izjavilo: "Vukojević je oklevetan".

Sredinom 2008. godine, jedan od glavnih javnih aktera ove bjesomučne hajke, Irfan AJANOVIĆ, izjavio je: "Ne znam tko je ta žena i gdje ona danas živi".
posveta_knjige_mesicu
Rukopis posvete knjige Stjepanu Masiću: "Dragom prijatelju i čovjeku koji je sobom, svojom visprenošću i djelom, obilježio kraj 20-tog stoljeća na Balkanu... dragom Stipi Mesiću, Srdačno Irfan Ajanović, u Dubrovniku 27.08.'99."
Protiv Vukojevića je posebno pojačan političko-medijski linč u vrijeme njegovog svjedočenja pred njemačkim sudom u procesu protiv Krunoslava PRATESA, jednog od sudionika u UDB-inom političkom ubojstvu Stjepana ĐUREKOVIĆA. Tada je Vukojević njemačkom sudu predao više autentičnih dokumenata koji svjedoče o Udbinim ubojstvima hrvatskih političkih emigranata u inozemstvu, posebice u Njemačkoj.
Nakon detaljne analize sadržaja i priloga koje je gosp. Vice Vukojević uputio svim zastupnicima Hrvatskog sabora, vidljivo je da Hrvatska, pored ostlog, mora donijeti i provesti Zakon o lustraciji u medijima, kao što su to učinile ostale postkomunističke zemlje koje su primljene u Europsku uniju. Ukoliko se to ne dogodi prije ulaska Hrvatske u punopravno članstvo EU, Hrvatska će biti jedina članica u kojoj nisu doneseni i provedeni zakoni o lustraciji, što zasigurno ostale članice EU neće tolerirati, tim više što neke od njih imaju i vlastita bolna iskustva pri raščišćavanju s komunističkim ostavštinama u svim javnim institucijama, a posebice u medijima.
Poradi političkog i medijskog linča, javnog sramoćenja, proživljavanja teških duševnih patnji Vice Vukojevića i cijele njegove obitelji kroz tih 11 godina, zatražio je da mu se s govornice Hrvatskog sabora, za vrijeme njegovog posljednjeg zasjedanja u ovom mandatu, uputi JAVNA ISPRIKA sa sjednice koju prenosi hrvatska javna televizija.