Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić, zvani „Mali Slobo“, svako malo daje neku čudnu izjavu. Tako je 13. studenoga 2019. izjavio da „histerija koja u Hrvatskoj vlada povodom mogućeg učešća predsjednika Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića na skupu Europske narodne partije u Zagrebu nije posljedica predizborne kampanje u Hrvatskoj, kako se naivno misli, već posljedica opće antisrpske atmosfere“.

Zatim je dodao da se ta „atmosfera u Hrvatskoj sistematski stvara negiranjem genocida u Drugom svjetskom ratu, rehabilitacijom ustaštva, lažima o navodnoj velikosrpskoj agresiji, iako su u pitanju Srbi koji su vjekovima tu živjeli“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Prema njegovim riječima „time se legitimira stara priča o Srbima kao remetilačkom faktoru, koju treba eliminirati“.

Ovu izjavu, prema svemu sudeći, napisao je sam Aleksandar Vučić, pa sada samo još čekamo da se sa sličnom izjavom javi i ministar obrane RS Aleksandar Vulin, jer oni inače nastupaju „u paketu“.

Zanimljivo je da „Mali Slobo“ kaže da je laž velikosrpska agresija. Kako može biti nešto takvoga kad su sva tri ova „brata“ zajedno sa Šešeljem i drugima ratovala tijekom Domovinskoga rata u Hrvatskoj?

Velikosrpska agresija se nije dogodila u Srbiji. Bivši ministar hrvatske policije Ranko Ostojić na to bi vjerojatno rekao – „kriva je rakija“.

Srbi neprestano, pa i ovog puta preokreću teze.

Neki misle da se ne trebamo toliko baviti s ovim našim prolupalim susjedima, ološem, (svaka čast iznimkama), a mi pak smatramo da ih svaki puta treba podsjetiti da su bili agresori, a to zna i Milorad Pupovac.

Većina „malih slobodana“ u Srbiji se bore zauzeti mjesto svoga vođe Slobodana Miloševića, pa trabunjaju sve u šesnaest.

Vrijeme je gospodine ili druže Dačiću da se manje okrenete prošlosti, u kojoj ste i sami dali svoj obol, boreći se puškom protiv Hrvata u – Hrvatskoj.

Probudite se, jer ćete prespavati i ulazak u Europsku uniju u kojoj zaista nemate što tražiti.

Sram vas bilo.

 

Mladen Pavković