Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Tko su ti koji će dobiti bespovratna sredstva?

U ovo predizborno vrijeme stigla je sjajna vijest. Premijer Andrej Plenković rekao je da će Hrvatska osim 10 milijardi eura iz najavljenih europskih sredstava za gospodarski oporavak dobiti još najmanje toliko za sedmogodišnji program. Od toga tri četvrtine su bespovratna sredstva, a jedna četvrtina mogućnost zajmova.

Ante Glibota: Perspektive za Hrvatsku – beznađe i nada, grijesi struktura

Raspuštanjem Hrvatskog Sabora u njegovom 9. sazivu oslobodili smo se nadam se najlošijeg saziva Sabora u svih ovih tri desetljeća obnovljene i nezavisne hrvatske države, ali i najkatastrofalnije Vlade RH, koju najširi slojevi hrvatskog naroda ne pamte po ni jednom dobru, kojeg su napravili u njihovom mandatu. Umjesto šutnje i srama, dvojac čelnika Sabora i Vlade RH, Jandroković i Plenković su u samohvali prešli sve mjere dobrog ukusa, iako su svojim odlukama i akcijama izazivali beznađa, pa su im upridjevljena posprdna pučka imena, nadimci Njonjo i Šonjo.

Uvedimo demokraciju i slobodu u Hrvatsku

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić je kao kandidat za predsjednika bio zaštićen kao lički medvjed kod hrvatskih utjecajnih medija mada je sa njim povezano toliko afera od kojih se branio lažima pa o njima javnost zna malo ili ništa. U demokraciji javnost, dakle, birači moraju znati sve o političkim kandidatima prije nego odluče o svojem izboru, a zbog toga postoje slobodni mediji, novinari i građani koji propituju sve dobivene informacije o kandidatu od bilo kakvog izvora.

Mostar je, a ne Sarajevo, hrvatsko središte

Ako je naša hrvatska država Herceg-Bosna, zasad doduše, samo kao mogućnost, teško je razumjeti zašto je organizator središnju komemorativnu molitvu za hrvatske žrtve smjestio na područje druge, nama neprijateljske države, odnosno u sam njezin glavni grad