Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Ne dozvolimo da nas srpski politikanti ucjenjuju uoči najtužnijih hrvatskih obljetnica

Uz Dan sjećanja na žrtvu Vukovara, ove će nedjelje, 18. studenoga, u tužnoj i dostojanstvenoj koloni, ulicama grada proći velika kolona ljudi koji će, kao i svake godine, doći iz svih krajeva države, ali i svijeta. Na Memorijalnom groblju, gdje su sahranjeni hrvatski branitelji, ali i civili, odat će se dužno štovanje ljudima koji su u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu dali sve što se može dati za slobodnu, samostalnu i nezavisnu hrvatsku državu.

Rješava li treći entitet probleme Bosne i Hercegovine?

U nedavnim izborima za članove Predsjedništva BiH iz reda Hrvatskog Naroda pobijedio je Željko Komšić. I to treći put. Prošle izbore je morao preskočiti jer bi mu one bile treće zaredom, a to Ustav ne dopušta. Pričekao je četiri godine, kandidirao se i premoćno pobijedio. Je li njegova pobjeda bila iznenađenje i je li ona iznenadila birače u toj susjednoj državi, a i nas koji na sve to gledamo sa strane, ovlaš, kako bi rekli iz onog drugog entiteta koji je poznatiji pod nazivom Republika Srbska.

Mladen Pavković: Ako tko krivotvori povijest, onda su to srpski, a ne hrvatski autori

Sve što organiziraju Hrvati, a odnosi se na bilo kakve domoljubne manifestacije, objavljivanje knjiga i slično, te je poglavito vezano uz hrvatski obrambeni Domovinski rat, Nezavisnu Državu Hrvatsku, blaženog Alojzija Stepinca ili pak o navodnim zlodjelima nakon II. svjetskog rata, apriori nailazi na osudu srpske strane. U tome prednjače novinari (skribomani) iz srpskog biltena Novosti, kojima se kosa diže na glavi ako samo netko počne članak s „u“ ili „h“, jer ne podnose ustaše, a bome ni Hrvatsku.

Ne slijedite karijeriste koji nas vode u propast

Svi sveti su. Tisuće i tisuće građana u tišini s pijetetom posjećuju gradska i seoska groblja paleći svijeće za svoje najmilije. Sa suzom u oku i bolom u srcu prisjećaju se trenutaka života s onima koji su ih svojom smrću napustili. Posebno dirljivo je na grobovima s bijelim križevima u kojima počivaju mlade osobe, a isto tako na grobovima hrvatskih branitelja koji su svoje mlade živote ugradili u temelje Hrvatske države. Nažalost mnogi još uvijek ne znaju gdje su svoj život skončali njihovi najmiliji. Oni su svoje svijeće zapalili pod centralnim križevima s molitvom za najmilije i vapajem za njihov pronalazak i dostojanstven ukop.

Mladen Pavković: Dokle će Šešelj provoditi četničku politiku u Vojvodini?

Što bi se dogodilo da se u Hrvatskoj, odnosno u nekom gradu ili mjestu koje je teško stradalo od srbijanske i ine agresije, a u kojem je ranije živjela većina Srba, neki pravomoćno osuđeni hrvatski ratni zločinac sjeti i tamo kupi „obiteljsku“ kuću, obnovi je i u njoj napravi svoj „zapovjednički stožer“, koji ima jedini cilj i zadatak nastaviti tamo gdje se stalo 1991. ili 1995.?

Mladen Pavković: Svaka škola neka održi sat povijesti o Vukovaru i Škabrnji

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.) predlaže svim osnovnim i srednjim školama da se uoči ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na nevine žrtve Vukovara i Škabrnje 1991., u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, održi školski sat na tu temu, a kojega bi možebitno mogli pripremiti i sami učenici, kroz predavanja (svojeg viđenja tragedije), zatim putem fotografija, crteža ili filmskih projekcija.