Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: A što je sa privatnim poliklinikama?

Svaki dan slušamo i gledamo što se događa oko koronavirusa, ali u svemu tome ipak jedna informacija nedostaje. Naime, još se nitko nije javio – što je sa privatnim zdravstvenim ustanovama, jesu li se i one i na koji način uključile u borbi protiv ove teške bolesti?

Mladen Pavković: Još nitko nije odgovarao za ubijenu djecu

Godine idu, a još nitko nije obznanio točan popis djece koja su stradala u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu. Evo, redatelj Jakov Sedlar, autor brojnih povijesnih dokumentarnih i inih filmova, još će ove godine predstaviti javnosti svoj novi dokumentarni film o toj djeci, o tim nezaštićenim malim junacima, koji su poginuli diljem Hrvatske – ni krivi ni dužni, odnosno o prekinutom djetinjstvu.

Korona razotkrivanje

Lijeno se valja, evo, već dvadeseti beskrajni dan od kad sam prestao s normalnim životom i pretvorio se u beskontaktnog opsesivnog rukoperača, dezinfikatora i kućočuvara. Dvadeseti je već šugavi dan, a još uvijek, netom prije spavanja, u dubokom mraku razmišljam i ne uspijevam dokučiti kako je moguće da se scenarij nekakve niskobudžetne holivudske outbreak maštarije pretvorio u realnost, u prijetnju koja će na više godina, desetljeća možda, razbucati cijeli svijet.

HDZ je danas najmanje demokratska i pučka stranka

Tuđman je bio državnik, a Plenković je po nekim izjavama samo mason i globalist. Tuđman je donosio odluke, a Plenković sa odlukama odugovlači i čeka upute iz EU ili komunističko antifašističkog povjerenstva. Tuđman je bio suverenist, a Plenković je sluga Njemačke, Francuske, jugoslavenskih antifašista i hrvatskih ''nacionalnih'' manjina, te velik protivnik SAD kao i cijela europska politička elita.

Mladen Pavković: Umirovljenici su opet zadnja rupa na svirali

Mnogi predlažu osnivanje raznih stožera, od gospodarstva pa do sporta. Svi se boje da će nakon završetka epidemije koronavirusa ostati „bez gaća“, kako se to kaže. Međutim, nitko ne predlaže stožer za spas umirovljenika! Riječ je o vrlo ranjivoj skupini ljudi, od kojih većina nemaju novaca za dostojan život. U tu kategoriju ljudi jednim dijelom pripadaju i hrvatski branitelji.

Suspenzija demokracije na “zapadnom Balkanu”

Početkom ovog tjedna Europska komsija je odlučila dodijeliti zemljama Jugoistočne Europe 38 milijuna eura pomoći za zaštitnu opremu i medicinske uređaje kako bi im olakšala suočavanje s pandemijom koronavirusa. Čak 15 milijuna od tog iznosa namijenjeno je Srbiji, Bosni i Hercegovini ide sedam milijuna, Kosovu pet, po četiri milijuna eura namijenjeni su za Albaniju i Sjevernu Makedoniju, te za Crnu Goru tri.