Glas HRsvijeta

Hrvatska reprezentacija pod skalpelom kvaziantifašizma

Da čovjeku „mozak stane“, da se Hrvatska na pobjedničkom postolju, srebrene svjetske nogometne medalje počne stidjeti, zahvaljujući nekakvom kolektivnom udbaško-antifašističkom (čitaj fašističkom) skalpelu u rukama, skoro pa svih televizijskih kuća. Kao da su urednici školovani u istom podrumu od dva metra armiranog betona. U svim post slavljeničkim izvještajima, svih televizijskih kuća, pa i javne televizije HRT, pjevač M.P. Thompson „izrezan“ je precizno tim skalpelom, da sada i svakog prosječnog gledatelja može uvjeriti kolika je stvarna moć u rukama tzv. urednika i medija.

Osvrt jedne nogometoholičarke

Jutro poslije. Kao novogodišnje jutro, sneno od bdijenja i doživljaja koji se sliježu nakon vatrometa želja. Još noćas su se čule automobilske sirene uzbuđenja. Sve djeluje kao san ljetne noći. Završilo je svjetsko prvenstvo obasjano srebrnim blještavilom koje je cijelome svijetu pokazalo tko je i kakva je Hrvatska. (I gdje je!) Kakva je njezina nogometna momčad i kakvi su njezini ljudi.

Hrvatski plameni vitezovi

Mi dragovoljci branitelji imali smo jedinstvenu priliku koja se nekom naraštaju i narodu pruža samo jednom, a to je u ljutom boju stvoriti svoju Domovinu. Na to smo ponosni i nikome nećemo dati da to blati. Pred vama je dragi naši Vatreni u nedjelju bitka svih bitaka.

Lokalni šerifi i duboka država

Znaju li hrvatski novinari što je svrha tiskovne konferncije? Naime, načelnik općine Vir Kristijan Kapović je održao tiskovnu konferenciju, a prema pisanju tiskovina izgleda da mu ni jedan novinar nije postavio ni jedno pitanje, što zorno pokazuju njihovi teskstovi.