Glas HRsvijeta

Sramni bilten Milorada Pupovca

Srpsko narodno vijeće (SNV) predvođeno notornim Miloradom Pupovcem, Sašom Miloševićem (urednikom) i Tihomirom Ponošom (autorom) i ove je godine objavilo publikaciju, zapravo „Bilten historijskog revizionizma, govora mržnje i nasilja prema pripadnicima srpske etničke zajednice“ za 2020. godinu.

Večernji list i kult ličnosti Aleksandra Vučića

Ponovni rast broja hrvatskih građana oboljelih od virusa Covid – 19 novinar Večernjega lista Denis Romac iskoristio je da napiše panegirik predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Iako je Večernji list i prije najnovijega Romčevog članka objavljivao tekstove u kojima su se veličali srpski političari, svojim zadnjim tekstom Romac je pomaknuo granice medijske Velike Srbije.

Napokon počela reforma pravosuđa!

Evo, napokon je počela reforma pravosuđa! Za to ovaj put nije „kriv“ pravomoćno osuđeni Zdravko Mamić, ali (za njegovu „utjehu“) i u to je ponovno „umiješan“ Općinski sud u Osijeku.

Zašto se boje galeriju nazvati pravim imenom?

Upravno vijeće zagrebačke Moderne galerije, uz odobrenje Hrvatskog muzejskog vijeća kao savjetodavnog tijela pri Ministarstvu kulture i medija, podržalo je izmjenu naziva javne ustanove Moderna galerija u Nacionalni muzej moderne umjetnosti.

Drski pokušaj „posrbljavanja“ Augusta Šenoe iz 1892. godine

August Ivan Nepomuk Eduard Šenoa, otac moderne hrvatske književnosti, najplodniji i najutjecajniji naš pisac XIX. stoljeća, rođen je 14. studenoga 1838. godine u Zagrebu od majke Terezije pl. Rabacs (Slovakinje podrijetlom iz Budimpešte) i oca Aloisa Schönoa, Nijemca iz Češke koji je u Zagreb doselio 1830. godine. Imao je tri brata: Julija, Aurela i Teodora. Bio je oženjen turopoljskom plemkinjom Slavom Ištvanić.

Gdje su mučitelji i ubojice 250 svećenika?

Malo je tko objavio da je u predvečerje Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika u Požeškoj biskupiji, 25. ožujka 2021., požeški biskup Antun Škvorčević u Staroj Gradiški predvodio molitveno spomen-slavlje za svećenike i druge nedužne žrtve utamničene u starogradiškom zatvoru za vrijeme komunističke vladavine, među njima i one koji su ondje bili zatvoreni tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

Najveći problem u Hrvatskoj

Trenutno najveći problem u Hrvatskoj je izbor predsjednika Vrhovnog suda, ali nitko ne postavlja pitanje: Zašto? Komunisti se između sebe časte i obmanjuju javnost kao u prošlosti. Eklatantni predstavnici komunizma te bratstva i jedinstva su članovi izvršne hrvatske vlasti koje smo mi izabrali – Plenković i Milanović, a koji su postavljeni od duboke države. Njihove svađe su najobičnija obmana puka koji još nije razumio njihove igre.