Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Medije uglavnom zanimaju negativnosti iz grada - junaka

Nakon protekle sjednice Gradskog vijeća grada Vukovara, gdje je neki notorni Srbin izazvao incident ili bolje rečeno skandal, predavši gradonačelniku Ivanu Penavi statut ovog grada na ćirilici, još jednom se pokazalo da većinu medija u Hrvatskoj zanimaju samo negativne stvari ili ekscesi iz Vukovara, Knina, Voćina, Zadra, Saborskog i brojnih drugih gradova i mjesta gdje se branila i obranila hrvatska država.

Birači u Poljskoj kaznili Kaczynskog!

U nedjelju 13. listopada 2019.g. u Poljskoj su održani parlamentarni izbori, na kojima su stranka Pravo i pravda (PiS) i njezin lider Jaroslav Kaczynski bili favoriti za veliku te političkostrateški prijelomnu pobjedu. Politički cilj im je bio osvajanje dvotrećinske zastupničke parlamentarne većine u Sejmu da bi mogli mijenjati ustav, te zadržavanje dotadašnje apsolutne većine u gornjem domu parlamenta Senatu koji je nadležan i da može izmijeniti ili odgoditi primjenu zakonâ koje je usvojio Sejm, kao i blokirati promjenu ustava.

Spomenik u Srbu, spomenik je pobjede nad Hrvatima

Hrvati su malo Božje stado, nad kojim se kroz povijest, provodi genocid. Nikad Hrvati nisu ratovali na tuđem teritoriju niti bili agresori. Željeli smo samo biti svoji na svome, pa i u svojoj Lici i Kordunu. Lika i Kordun su hrvatski teritorij nad kojoj su komunistički generali i zapovjednici ličke divizije NOVJ, te četnički puk „Kralj Petar II“ podigli ustanak.