Glas HRsvijeta

Mladen Pavković: Šerbedžija nije sudjelovao u ratu jer se oženio

Mnogi su bili uvjereni da je glumac Rade Šerbedžija početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, odnosno u vrijeme hrvatskog Domovinskoga rata napustio Hrvatsku da ne sudjeluje u njezinu stvaranju, tim prije jer je Srbin, a mi smo se borili protiv srpske agresije i okupacije. Međutim, zahvaljujući ekskluzivnom razgovoru Ivice Marijačića u Hrvatskom tjedniku (8. kolovoza 2019.) s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović, a na koji su tek sada reagirali odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković (Hrvatski tjednik, 19. rujna 2019.,) saznali smo pravu istinu o Šerbedžiji.

Zašto su mediji sa sumnjivim vlasničkim strukturama preuzeli ulogu građana?

Hrvatska glavna medijska scena ne dozvoljava običnim građanima da reagiraju na laži i podvale komunističkih i jednoumnih urednika i novinara, većinom bivših suradnika UDB-i i KOS-e, što nam pokazuje da u Hrvatskoj ne postoje slobodni mediji, a to nam ujedno pokazuje da su vlasnici hrvatskih medija UDB-a i KOS. Primjerice, novinari EPH-a su imali velike plaće, a EPH-e nikada nije plaćao niti platio porez državi. Tko su bili novinari i urednici?

Plenkovićevo ''jučer i danas i sutra s nacionalnim manjinama''

''Jučer i danas i sutra s nacionalnim manjinama'' ponosno kliče Plenković, a to nam otkriva njegovo sluganstvo globalistima, te pokazuje da ne razumije demokraciju jer ni u jednoj demokratskoj državi na zapadu ne postoje nacionalne nego samo etničke manjine koja imaju ista politička i druga prava kao i većinski narod. Ništa više ni manje. Sve etničke manjine su politički Hrvati jer imaju hrvatsko državljanstvo.

Kako je živjeti u Hrvatskoj i biti predsjednik stranke koju je osnovao ratni zločinac?

Bivši predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović prije nekoliko godina je u intervijuu tjedniku Novosti od 13. ožujka 2015., povodom punoljetnosti stranke obmanuo hrvatsku javnost vezano za osnivanje stranke:„Ako se uzme u obzir da smo osnivačku skupštinu SDSS-a imali 5. marta 1997., možete shvatiti da smo za pripreme izbora imali manje od mjesec i pol dana. U toj tzv. fuziji Samostalne srpske stranke, čiji je predsjednik bio prof. Milorad Pupovac, i Srpske demokratske stranke, čiji sam bio predsjednik, osnovana je Samostalna demokratska srpska stranka.“