Glas HRsvijeta

Vjerovali ili ne - ustaše su "napadale" i Srbiju!

U jesen 1942. godine, četnički propagandni centri, kako oni u Srbiji, tako i u zapadnoj Europi i SAD-u, prenijeli su „bombastične“ informacije o „ustaškoj invaziji na Srbiju“, uz tvrdnje kako „Pavelićeve horde na području Kopaonika, skupa s nemačkim trupama ubijaju civile, siluju, pljačkaju i pale čitava sela“.

Žestoki ratnik mekog srca

Već na prvom postrojavanju nakon dolaska u postrojbu izazvao je salvu smijeha...Onako malen i skvrčen, u odori većoj za nekoliko brojeva, nezgrapno grabeći u (očito) isto tako prevelikim „gojzericama“, žurio je kako bi na vrijeme pozdravio stijeg koji samo što se nije počeo dizati na jarbol. I zlo je htjelo da baš on zakasni.

Mladen Pavković: Svi znaju za Jasenovac, nitko za Staru Gradišku!

O ustaškom logoru Jasenovac svako se malo nešto govori i piše, pa se stječe dojam da drugih logora, primjerice srbijanskih četnika i komunističkih zločinaca, uopće i nije bilo. A bilo je. Itekako! Jedan od najgorih, i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata (djelovao od 1991.-1993.), bio je i logor Stara Gradiška, koji je znan i kao posljednji komunistički logor u Europi.

Mladen Pavković: Zašto prodajete „domoljubnu“ jahtu“?

Sramoti obitelji Todorić nema kraja. Sada im se na javnoj dražbi prodaje luksuzna jahta i helikopter, koje su godinama koristili u svoje privatne svrhe, iako su bili vlasništvo Agrokora. Jahta nosi „domoljubno“ ime „Jana“, proizvedena je 2006., ukupne dužine 23,86 metara. Cijena'- prava sitnica, poglavito za te i takve – 1,4 milijuna eura. Ni helikopter koji će iza toga stići na prodaju neće biti ni malo jeftin. Ali, kupaca ima!