Sramota. Ratni zločinac, vođa četnika Draža Mihailović dobio je svoju ulicu u Kragujevcu (Srbija). Srbi i srpska državna politika to podržavaju.

Mogu li nakon toga Srbi, koji su bili i agresori na Republiku Hrvatsku, BiH i Sloveniju i dalje voditi „glavnu riječi“ u kako oni kažu „regionu“?

Očekuje se da će se po „đeneralu Mihailoviću“ ulice i trgovi nazivati i u drugim gradovima i mjestima diljem Lijepe njihove.

A riječ je o čovjeku koji je kriv za ubojstva na desetine tisuća nevinih ljudi, muškaraca i žena, svećenika, imama, srušenih i spaljenih crkava, džamija i sela. U Drugom svjetskom ratu četnici su pobili, odnosno poklali, oko 100.000 Bošnjaka.

Ovaj srbijanski krvnik osuđen je i pogubljen u Beogradu 17. srpnja 1946. sa još nekoliko oficira. Tijela su im sahranjena u neobilježenom grobu, na mjestu pogubljenja.

S ovim besramnim činom „đeneral Draža“ se ponovno vraća među svoje, a to ništa drugo ne znači nego da je Srbija još uvijek u „četničkim vodama“.

Očekujemo da će hrvatska diplomacija oštro reagirati na ovu četničku provokaciju, tim prije što svako malo razni njihovi četnički pijevci dižu „halabuke“ čim netko od Hrvata spomene pozdrav iz Domovinskoga rata – „Za dom spremni“.

Srbi snimaju igrani film o Jasenovcu. Što ga ne snime i o ubojstvima i klanjima „denerala Draže“?

 

Mladen Pavković