Hrvatska nogometna reprezentacija, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu i odigrane Lige nacije prošle jeseni, pod vodstvom Zlatka Dalića, kreće u kvalifikacije za Euro 2020.

Prva utakmica je na rasporedu u četvrtak (21. ožujka 2019.) na zagrebačkom stadionu Maksimir, a u goste nam dolazi reprezentacija Azerbajdžana.

Ni to pretplatnici Hrvatske radiotelevizije (HRT) neće biti u mogućnosti gledati na malim ekranima, baš kao ni druge utakmice hrvatske nogometne reprezentacije!

Izravan prijenos se može pratiti na kanalima Nove TV i GOL.hr-u.

Najbolja naša nogometna vrsta je „izbrisana“ s ekrana HRT-a, jer i njihove druge utakmice će prenositi privatne tv kuće.

A zašto onda plaćamo tv pretplatu?

Na državnoj televiziji kažu da im je to „preskupo“, pa ćemo tako toga dana, kad igra hrvatska reprezentacija na prvom programu gledati emisiju „Puls“, na drugom film „Armin“, trećem „Izvan formata“, a na četvrtom neku znanstvenu emisiju „Prometej“.

Dakle, ni na jednom od čak četiri programa nema mjesta za – (svjetski) nogomet.

Mnogi se pitaju – jel postoji još neka država koja toliko marginalizira svoje vrhunske športaša (druge na svijetu!) kao Hrvatska?

Sramotno je da na državnoj televiziji, koja je uz to i „puna“ dobro plaćenih propagandnih poruka, „nema“ novaca i za takve programe, a ima za razno razne „sapunice“, natjecanja (polu)darovitih pjevača i „beskrajno“ dosadne i „namještene“ razgovore, poput onih Aleksandra Stankovića. Čak je i emisija „Otvoreno“ izgubila svoju svrhu!

Svaki dan, gosti njihovih emisija su manje-više jedni te isti, rekli bismo „provjereni kadar“.

A kad je tome tako, a jeste, onda se prijenosi za široke narodne mase, poput najbolje nogometne vrste, nikako ne uklapaju u njihovu koncepciju.

Narod im je jedino dobar za redovno plaćanje tv pretplate, a ona iznosi kao i participacija za zdravstvo.

Kad je primjerice dodjela filmske nagrade američkog Oscara tada se ne pita za cijenu, a baš za tu emisiju koja ima gledanost poput „trećerazredne“ rukometne utakmice (koju inače prenose) rezervirani su „najbolji“ termini, ako treba od „večeri do jutra“!

Da mogu, vjerojatno bi vrlo rado ukinuli i inače kratku emisiju za hrvatske branitelje – Veterani mira – i u tom terminu opet pustili neku „sapunicu“.

Oni koji plaćaju tu i takvu televiziju nemaju nikakvog utjecaja na program, već moraju gledati što im „aga“ u određenom terminu pusti.

Dakle, plaćati tv-pretplatu se mora, a prenašati nogometne utakmice hrvatske reprezentacije – ne mora!

Kakva je to država?

 

Mladen Pavković