A, što je sad ovo? Tzv. samostalni srpski tjednik „Novosti“, kojeg mnogi nazivaju i četnički bilten, u svojem najnovijem broju (petak, 20. travnja, 2018.) po starom, dobrom običaju, prešutio je incident četničkog vojvode i ratnog zločinca Vojislava Šešelja u Beogradu, prigodom službenog posjeta hrvatske delegacije.

Ne da nisu osudili divljači čin ovog čovjeka, (koji je već odavno trebao biti u ludnici), kad je po osobnom priznanju u Skupštini Srbije gazio hrvatsku zastavu te potom pljuvao i bljuvao po članovima hrvatske delegacije, a poglavito po Miloradu Pupovcu (što se također prešutjelo), oni su to ignorirali, kao da se nikada nije dogodilo.

Od navodno „objektivnih“ četničkih piskarala ala Ivančić, Dežulović, Rašeta, Đikić, Čulić i sl.), koji od Pupovca ili bolje rečeno Hrvatske vlade, primaju ne male financijske naknade za svoje sramne falsifikate, koje iz tjedan u tjedan objavljuju (na toalet papiru!) barem smo očekivali da će spomenuti ovaj događaj u Beogradu, ali ni to nisu uradili, jer se Pupovac očito nije želio zamjeriti Šešelju, Vučiću i drugim pomoz bog junacima.

Čak ni Rašeta (sin od jugo oficira Rašete?) koji u ovom biltenu prati tv događanja ni na jednoj tv postaji „nije vidio“ ni jednu vijest ili emisiju o tome, pa vjerojatno za to nije ništa ni napisao.

Nu, ako tjednik koji je na strani četničke politike ovakvim stvarima ne posveti ni retka onda se s pravom postavlja pitanje: o čemu oni pišu? Pa, njihova čitalačka publika i te kako želi znati kako se primjerice Pupovac uopće i našao u delegaciji Hrvatskog sabora, tim prije što taj „šešeljev rođak“ predstavlja iznimno mali broj Srba u Hrvatskoj, i jedino je važan kad treba dići dva prsta?

A najnoviji broj „Novosti“, baš kao i beogradski mediji, posvećeni su lažima, falsifikatima i bljuvanjem ustaškog logora Jasenovac. Tako notorni Ivančić uz ostalo piše da je „motiv svečanog okupljanja Vladinih predstavnika u Jasenovcu 22. travnja, prije svega, strvinarski“. Besmisleno je dalje citirati ovog jadnog i promašenog literata, kojem bi bolje bilo da piše na temu „Kako smo opljačkali novce u Feralu?“.

Međutim, ti i takvi namjerno napadaju druge, („napad je najbolja obrana“), samo da ih se ne pita: Zbog čega mrze sve što hrvatski diše, osim kuna? (Pa i s kunama se plaćalo u vrijeme NDH, baš kao što se i tada pozdravljalo „Za dom spremni“).

Čudno je da se oko ovog četničkog glasila još nikada nisu oglasili najviši politički dužnosnici Republike Hrvatske, (pa ni DORH), da nemaju baš nijednu primjedbu na njihovo nazovi pisanje koje omalovažava i vrijeđa većinu građana naše države, a s druge pak strane na ovaj ili onaj način dijele lekcije pojedinim hrvatskim portalima, novinama i tv emisijama.

 

Mladen Pavković