Srbijanski ratni zločinac, predsjednik Dokumentacijsko-informativnog centra Veritas, Savo Štrbac, za beogradski Tanjug je objasnio kakve je dokumente donio srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić na „dar“ hrvatskom narodu i predao ih predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar – Kitarović.

Dakle, riječ je o matičnim knjigama, knjigama umrlih, rođenih i vjenčanih iz Dvora na Uni, koje su, kaže Štrbac, sami Srbi iz tog mjesta ponijeli sa sobom, kad su bježali kao zečevi pred Hrvatskom vojskom.

U Srbiji su te dokumente (kao i mnoge druge koje se odnose na Domovinski rat, a koje su otuđili) odmah presnimili u elektronsku formu, tako da su svi koji su to željeli mogli i doći do tih, ali i drugih dokumenata.

Kad više nitko nije bio zainteresiran za neki od tih dokumenata, jer su ih dobili, predsjednik Srbije ih je velikodušno i uz „fanfare“ vratio natrag u Hrvatsku.

Neki su postavili pitanje, zbog čega se tako dugo čekalo da se ovi dokumenti vrate, a sad smo dobili i odgovor: sve te i slične dokumente, a poglavito one o ubijenim i nestalih u vrijeme srbijanske agresije, a koji su u njihovim arhivima, od Vukovara do Škabrnje, Srbi pomno proučavaju, presnimavaju, selektiraju i tek kad završe s tim poslom postupno će ih vraćati.

To je iznimno veliki i složeni posao!

Evo, zbog toga se među ostalim tako dugo čeka da nam srbijanski agresor vrati ono što je naše!

 

Mladen Pavković