Još uvijek su mediji puni različitih stajališta glede verbalnog, prostačkog napada, očito orjunaški educiranih 'Torcidaša' na našu veliku hrvatsku ali i svjetsku športsku heroinu Janicu Kostelić.

Uključila se i javna tv-kuća pa zabrinuto obznanjuje gledateljima kako je hrvatska javnost dijametralno podijeljena u tom 'slučaju'. Mnogi su Janičini obožavatelji ogorčeni zbog tog barbarskog čina pa osuđuju 'bračke Torcidaše' a neki drugi, lijevo nasađeni, uzimaju ih u zaštitu jer je pritvaranje zbog verbalne uvrede suprotno etabliranoj demokraciji!

'U civiliziranom i demokratskom društvu je neprihvatljivo slati ljude u zatvor zbog nečeg što su izgovorili, ma kako nekom bilo uvredljivo.….' itd., stoji tako među ostalim u članku na jednom našem portalu, ili, sasvim decidirano:

„Ne, za vrijeđanje javnih dužnosnika se ne smije izricati zatvorska kazna!“

I gle čuda-pravednoga, svih sedam 'Torcidaša' promptno je pušteno iz pritvora, nadobudna sutkinja se, eto, jednostavno predomislila; valjda, pod pritiskom demokratski senzibilne hrvatske javnosti!?

-Ne bez ironije….nije li to pravi trijumf civilizacije i demokracije, jer, mi smo davno odbacili komunistički tretman 'verbalnog delikta' kao kaznenog djela, zar ne?

Danas, u civiliziranom društvu, možeš vrijeđati koga god hoćeš bez obzira na njegove dojučerašnje zasluge pogotovo ako se još radi i o državnom službeniku.

Dakako, presedani postoje, i to oni neprikosnoveni….kada se 'pravda' nije predomislila nego je drukčije odlučila rukovodeći se onom premisom druga Tite 'ne treba se uvijek držati zakona ko p'jan plota'!

Ne tako davno, u našem demokratskom i civiliziranom društvu kao da još uvijek lebdi duh druga Tite, neuništivih udbaša, komunjara, orjunaša…

Evo primjera:

….Bivši, nekadašnji, kandidat za gradonačelnika Zagreba i član Udruge 'Pravednik', Marko Francišković (hrvatski branitelj, publicist, ekonomist, otac troje djece …vrhunski intelektualac), uhićen je(2013.) na posebno brutalan način i doveden je u prostorije PU zagrebačke zbog komentara upućenih državnom službeniku, ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću na službenoj Ostojićevoj Facebook stranici.

Rekli bi 'mudraci od pera' bio je to presedan u postupanju policije prema građaninu, nedemokratski i nadasve necivilizacijski, barbarsko-milicijski!

A radilo se o uzajamnom vrijeđanju preko fb.-a, dakle, kolokvijalno rečeno o obostranim verbalnim deliktima u kojem je građanin Marko vrijeđao visokog političkog dužnosnika Ranka i obrnuto, odnosno ministar mu odgovarao jednakom mjerom sve dok mu nije ponestalo intelektualne, 'verbalne municije'…

Francišković je isprovocirao Ostojića do krajnjih granica kada mu je ispričao svoj san u kojemu Ostojić svoj život završava javnim vješanjem što je bilo sasvim dovoljno da ga ministar policije zbog, eto, verbalne uvrede strpa iza rešetaka, najprije zatvora. Zatim je Marko nastavio, ali, s prisilnim 'tretmanom' u krugu psihijatrijskih ustanova od Svetošimunske bolnice pa sve do Vrapča i Popovače uz (smrtonosno!?) kljukanje preparatom Zyprex veoma rizičnim za mentalno zdravlje….i to na dugih devet mjeseci usprkos reakciji brojnih medija, hrvatskih uglednika i Udruga!

Marko Francišković javnosti je bio poznat po takvim i sličnim izjavama, no ono što je skandalozno u cijeloj priči Ostojićevi su gnjusni komentari upućeni ne samo Marku nego i obitelji Francišković a jedan od takvih komentara Ranka Ostojića bio je i ovaj, izrazito prostački….nimalo dostojan visokog političkog dužnosnika:

„Pa šta ste se iznervirali…lijepo se bockajte…tebe ni tata više neće …kleknite …kako ste navikli…i radite ono sto se ispovijed zove…žao mi je što si tati postao pod 'b'…i sto više nisi 'a'…ali bockalo ćete spasiti …daj se više spojite…i guznite se…tako vam i face izgledaju…tu ni dlaka ne može urasti…..opušak na opušak…..ma ne mogu vjerovati da vas ni u ispovjedaonici više neće…pa sad pušite jedan drugome..iako više niste mladež…imate i posljednju šansu …možda vas švarc bude htio…to jeste dno dna…ali s obzirom na što sličite…kad vas više ni tata ne želi bockat…kako tužno."

Iako se 'za vrijeđanje javnih dužnosnika ne smije izricati zatvorska kazna', pročitajmo što se zbilo u tom 'slučaju':

'Marka Franciškovića još uvijek ubijaju, dođite ispred suda i pomozite mu'('Kamenjar', prosinac 2013.); skraćeno:

-….'Unatoč policijskom izviješću koje je dokazalo Franciškovićevu nevinost, on je još uvijek lišen slobode. Ali ne samo slobode, Marko Francišković je i prisilno, dakle nedemokratski i necivilizacijski, lišen zdravlja s kojim je došao u remetinečki zatvor 3. kolovoza 2013 g.

Dr. Anica Biško je po naredbi vlasti(dakako, ministra Ranka Ostojića, državnog službenika!), kako tvrde Franciškovićevi najbliži, zlorabila svoju liječničku profesiju te nakon samo jednog razgovora s Franciškovićem zaključila da on boluje od teške paranoidne šizofrenije koju treba prisilno liječiti. Naime, dr. Biško uzela je Franciškovićev politički program i proglasila ga sumanutim.

Isto tako, dr. Biško uzela je Franciškovićevu knjigu „Hrvatska knjiga opstanka“ koja teži čak 800 stranica i proglasila ju isto tako sumanutom.

Franciškovićeva uvjerenja da svoj život gradi na Božjim zakonima su također proglašena sumanutim, iako je Marko, kao i svi drugi građani Hrvatske zaštićen ustavom koji svakom građaninu RH daje pravo na vjeroispovijest i život po svojoj savjesti. Marko Francišković diplomirani je ekonomist i pisac i kao takav akademski je građanin ove zemlje.

Pomalo je nevjerojatno da se u Hrvatskoj državi u kojoj se svi diče demokracijom i (civilizacijskim, nap. a.)ljudskim pravima ovako nešto događa pred očima javnosti….'!!!

Međutim, unatoč civilizaciji i demokraciji, ne mogu se nekažnjeno verbalno vrijeđati državni službenici, posebno oni bivši kao što je, primjerice, upravo bivši glavni pandur Ranko Ostojić, a evo tome i friškog dokaza:

-Novinar i urednik TV-emisije 'Bujica' Velimir Bujanec u ponedjeljak je na osječkom Općinskom sudu proglašen krivim za klevetanje(kleveta je rigidni verbalni delikt…i to iz nedemokratskog komunističkog sustava!) bivšeg ministra unutarnjih poslova, i opet Ranka Ostojića, te je nepravomoćno osuđen na novčanu kaznu od 22.500 kuna i plaćanje sudskih troškova od 14.500 kuna….

I još nešto iz presude, uistinu bizarno:

„Sud je zaključio kako počinjeno djelo klevete u sebi sadrži i uvredu(i opet, verbalni delikt), odnosno da je Bujanec želio uvrijediti Ostojića na etničkoj osnovi(?), uspoređujući ga s Aleksandrom Rankovićem, osobom koja je nedvojbeno omražena u hrvatskom društvu.“

Naime, usporedba s Aleksandrom Rankovićem nije nikakva uvreda na etničkoj osnovi jer Ranko je 'pljunuti' Hrvat rođen u Splitu, bračkih korijena jednako kao i nestašni 'brački Torcidaši'. Podrijetla je dakle, simbolično rečeno 'neo-orjunaškog', jednako kao i 'zemljak' mu bračanin, Arsenije Bauk.

Usporedba s Rankovićem ima itekakvu podudarnost obzirom na 'milicijski tretman' fizički 'eutanaziranog' hrvatskog branitelja Darka Pajičića odnosno načina 'obračuna' s hrvatskim braniteljima u crkvi svetog Marka po čemu je naš Ostoja nadmašio čak i svog 'uzora', Acu Rankovića koji se nikad ne bi usudio 'klasne' neprijatelje fizički napasti u katoličkoj crkvi!

-E, na kraju, shodno ovakvom pravosudnom presedanu, trebalo je i 'bračke Torcidaše' umjesto zatvorom kazniti barem novčanom kaznom kao Bujanca pa im sigurno nikad na pamet ne bi palo vrijeđati hrvatsku legendu bez presedana, Janicu Kostelić-snježnu kraljicu!

Kakav poučak izvući iz svega ovoga?

-Realne i dokazane hrvatske velikane možete vrijeđati do mile volje ali dobro se pazite ako pokušate vrijeđati-klevetati ideološke sljednike propalog režima, posebno se čuvajte neumrlih jugofila, neo-orjunaša i 'genetičkih' udbaša koji još i danas, simbolički rečeno, drugu Titi iz guzice vire…

Završit' ćete u ludari, Remetincu ili, nedajbože, razbijene lubanje poput nesretnog Darka Pajičića a takve metode obračuna s političkim protivnicima ili ideološkim neistomišljenicima su evidentno udbaške provenijencije!

 

Damir Kalafatić