Potencijalni predsjednički kandidat Miroslav Škoro boravi u Dubrovniku gdje se dotaknuo ilegalnih migracija, teme o kojoj se ne govori mnogo - kako je istaknuo.

Na to ga je potaknulo putovanje prema Dubrovniku tijekom čega se susreo s policijskim kontrolama. Smatra da stanovnici pograničnih područja žive u strahu, rekao je. Iako policija čini sve, Škoro misli da je policiji potrebna i pomoć vojske.

- Uz dužno poštovanje i zahvalu hrvatskoj policiji koja čini sve što može, moramo ipak upozoriti da je primarni zadatak države da štiti svoj teritorij i građane. Bilo bi dobro razmisliti o tome da i druge službe koje su osposobljene za zaštitu ustroja, imovine i građana RH budu uključene u ovaj proces dok ne bude kasno. Pritom prije svega mislim na Oružane snage RH, kazao je Škoro.

Tim povodom oglasio se i na društvenim mrežama.

-Božinovićeva PR mašinerija uvjerava nas da smo slijepi pored zdravih očiju i da je državna granica zaštićena od ilegalnih prelazaka. Ako je to doista tako, ako ministar i oni oko njega zaista rade besprijekoran posao u zaštiti teritorijalnog integriteta RH te očuvanju zakona i reda na migrantskoj ruti, onda država neće imati problema preuzeti odgovornost za nadoknadu štete ljudima čija je imovina otuđena ili uništena od ilegalnih migranata. Budući da ti migranti postoje samo u našoj mašti, neka Plenkovićeva vlada preuzme odgovornost za štetu. Ako govore istinu, ništa ih ne košta, stoji u objavi na Facebooku.

 

M.M.