Vješanjem zastave komunističke internacionale i transparenta „Proleteri svih zemalja ujedinite se“ na Filozoskom fakultetu u Zagrebu, a povodom sto godina „crvenog Oktobra“, studenti i njihovi profesori dali su jednoznačno objašnjenje zašto FFZG nije rangiran ni na jednoj europskoj/svjetskoj listi filozofskih fakulteta. Jednostavno ne postoji.

Odgovorili su zašto naši „filozofi“ ne idu u Europu trbuhom za kruhom; nemaju gdje, nitko ih neće; Pyongyang je daleko, a Rijeka im je premala. Nitko ih ne želi zato jer FFZG nije ni po čemu filozofski fakultet koji njeguje i uči filozofske discipline, već fakultet marksizma i lenjinizma s dobro uhodanim praktikumom komunističkog terora i socijalističkog samoupravljanja.

Činjenica da komunistička zastava, zabodena na spomenik Silviju Strahimiru Kranjčeviću u neposrednoj blizini Fakulteta, nije smetala ni Dekanatu ni Studentskom zboru, ali je Studentski zbor prijavio pokušaš skidanja zastave, govori koji sovjetski umovi žive i rade na FFZG i koliko se pomno njeguje i odgaja crveni fašizam.

Dakle na vješanje regalija komunističke diktature nije reagiralo ni Nastavničko vijeće Fakulteta, ni Dekanat ni resorno ministarstvo nitko od nadležnih po službenoj dužnosti, jer svi oni misle da se Europska rezolucija o totalitarnim režimima ne odnosi na Komunizam. U njihovim glavama još uvijek živi Kardeljev-Brozov Agitprop i sve spomenute adrese još itekako potihu njeguju propali projekt komunističke diktature.

Samo zamislimo da je na istom Fakultetu ili bilo gdje u Hrvatskoj osvanuo transparent „Za dom spremni“, onda bi se i policija i DORH i USKOK odmah pokrenuli, po službenoj dužnosti, ali crvena petokraka i komunistička zastava, to je za nadležne  prihvatljivo.

Žalosno je da su osobe koje su pokušale, i u drugom pokušaju skinule zastavu, bile maskirane. I to govori o starom strahu iz komunističkih vremena. Skidati znakovlje totalitarnih režima treba biti čast svakom građaninu i ne treba se zbog toga maskirati.

 

Damir Nuić