Nakon završetka impozantnog koncerta u Kninu na kome je nazočilo preko 100.000 ljudi, policija je došla do Marka Perkovića Thompsona u namjeri da ga privede. Međutim, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su mu policajci kasnije uručili prekršajni nalog. Razlog je čini se u pjevanje "Bojne Čavoglave"

"Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao "ZA DOM SPREMNI".

Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena.

Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI.

Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

Je li policija svjesna što radi?

Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu?

I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos?", objavljeno je na službenom fb-u Marka Perkovića Thompsona.

Podsjetimo, Marko Perković Thompson bio je glavna zvijezda spektakularnog koncerta u Kninu, održanog pod nazivom "Pobjeda za heroje - Knin za vodotoranj", tijekom kojeg su se prikupljale donacije za obnovu tog vukovarskog simbola.

Na koncertu pred 100.000 gledatelja kojim je završeno svečano obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, pored Marka Perkovića Thompsona  nastupili su Orkestar Hrvatske ratne mornarice i maestra Tončija Ćićerića, klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije s maestrom Sinišom Leopoldom i mnogi drugi hrvatski glazbenici.

 

M.M.