U Vodicama je 24. ožujka završen „Sedmi Tjedan zajedništva s Crkvom i Hrvatima u Bosni i Hercegovini“, koji je održan, od 22. do 24. ožujka, u Šibeniku i u Vodicama, a u organizaciji zajednice Hrvata Bosne i Hercegovine, Šibensko-kninske županije, a pod pokroviteljstvom eurozastupnice Željane Zovko.

Mladi iz Gradskog kazališta Vitez, iz Viteza, izveli su dvije humanitarne predstave „Šmizle-ženski bend“ autora Miroljuba Nedovića, u režiji Bruna Grebenara, u petak 22. ožujka, u Kulturnom centru Vodice i u subotu, 23. ožujka, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

A svečani dio slavlja bile su dvije svete mise u župnoj crkvi „Našašaća svetog Križa“ u Vodicama, u 9 i 11 sati, u nedjelju 24. ožujka, koje je predvodio župnik župe „Preobraženja Gospodinova“ iz Borovica don Ivan Butum, u suslavlju s mons. Ivanom Čolakom i župnikom Vodica don Franjom Glasnovićem.

Za vrijeme mise za orguljama je bila s. Klara Pavlović, franjevka od Bezgrešne, rodom iz župe Borovica, a na službi u Vodicama, a u svetoj misi sudjelovali su i mladi iz Viteza, kao i EU zastupnica Željana Zovko.

Don Ivan Butum, u svojoj propovijedi je naglasio, iako smo zagazili duboko, u sredinu Korizme, Isus nas još uvijek jasno poziva na obraćenje, tako da ostavimo starog čovjeka iza sebe i postanemo novi ljudi… Te da tko živi u prošlosti misleći na grijehe, ne živi sadašnjost, a nema ni budućnost. –poručio je na kraju don Ivan.

- Opet se pokazalo da je ovakvim projektima najvažnije zajedništvo i otvorenost za suradnju i nesebično darivanje. Ovaj mali korak ljubavi i zajedništva, još jednom, sve nas je povezao i potaknuo da i dalje radimo za svako Božje dobro i blagoslov našega hrvatskog naroda. Novac prikupljen u ovoj humanitarnoj akciji ide za pomoć župi Vrhbosanske biskupije „Preobraženja Gospodinova – Borovica“, o čijem je sadašnjem stanju i životu (u župi je do rata bilo 1510 vjernika Hrvata, a danas ima samo 38),, upoznao župnik don Ivan Butum. – kazao je ovom prigodom Goran Babić, predsjednik Zajednice Hrvata BiH, Šibensko – kninske županije.

 

D.Z.S.