„Šesti Tjedan zajedništva s Crkvom i Hrvatima u Bosni i Hercegovini“, u organizaciji Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije održava se od 4.-11. ožujka 2018. godine u Vodicama .

Glavni događaji u ovom Tjednu su kazališna predstava „Mećava“ u Kulturnom centru Vodice sa početkom u 18.30 sati , koju izvodi Dramski ansambl „JU KSC Prozor-Rama“ iz Rame, BiH, autora Pere Budaka u režiji Ante Bilića.

Ulaz slobodan. Predstava je humanitarnog karaktera pa ko bude htio može dati i svoj prilog za pomoć župi Vrhbosnaske biskupije Sv.Ilije proroka u Solakovoj Kuli (susjedna župa Uzdol poznata po velikom stradanju u Domovinsko obrambenom ratu) a dosta toga o samoj župi i stanju u tom kraju će reći i don Jozo Majić koji će predvoditi svetu misu u nedjelju 11.ožujka u 9 sati , u župnoj crkvi „Našašća svetog Križa“u Vodicama.

„Ovim malim korakom ljubavi i zajedništva želimo da jedinstvo i zajedništvo Hrvatskog naroda nikada ne posustane i prestane i u svemu tome da nikad ne izgubimo Božiji blagoslov.“ – kazao je Goran Babić, predsjednik Zajednice Hrvata BiH Šibensko-kninske županije.

Don Jozo Majić, župnik župe Uzdol (BiH) predvodit će svetu misu u nedjelju 11. ožujka u Vodicama

 

Dragica Zeljko Selak